Home TOP NEWS Το πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της 22ης αγωνιστικής

Το πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της 22ης αγωνιστικής

 


Αφού οι προεδρικές εκλογές… δεν επέτρεψαν να διεξαχθεί ποδόσφαιρο το Σαββατοκύριακο που πέρασε, η δράση του Πρωταθλήματος συνεχίζεται μεσοβδόμαδα. Η 22η αγωνιστική είναι προγραμματισμένη σε δύο δόσεις και περιλαμβάνει ντέρμπι κορυφής, ενώ ενδιαφέρον συγκεντρώνουν όλα τα παιχνίδια, όμως φυσικά κάποια περισσότερο από άλλα.

Η αυλαία ανοίγει από το Μακάρειο, όπου ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΛ, με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Οι “μαυροπράσινοι” για να απομακρυνθούν από τη ζώνη που οδηγεί στον απευθείας υποβιβασμό, ενώ η ομάδα της Λεμεσού για να διατηρηθεί στην 5η θέση και κοντά στα πιο πάνω στρώματα της βαθμολογίας.

Λίγο αργότερα στη Λάρνακα, η Αλκή θα αντιμετωπίσει τον Ερμή, με τις δύο ομάδες να έχουν μια διαφορά ασφαλείας από τις τελευταίες θέσεις, όμως η σωτηρία δεν έχει εξασφαλιστεί. Αμφότερες θα κυνηγήσουν το βαθμολογικό κέρδος, έτσι ώστε να ανέβουν περισσότερο.

Τελευταία παιχνίδι την Τρίτη αυτό της ομάδας μας στο ΓΣΠ κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ στοχεύει στη νίκη, εκμεταλλευόμενη την έδρα της και την αγωνιστική της άνοδο, θέλοντας να περάσει στην 5η θέση, εάν η ΑΕΛ έχει απώλειες στη Λευκωσία. Ανεβασμένοι “ερυθρόλευκοι” το τελευταίο διάστημα, που έρχονται για βαθμολογικό κέρδος, έτσι ώστε να ξεφύγουν ακόμη περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη.

Με ντέρμπι ξεκινάει η δράση της Τετάρτης, με τον πρωτοπόρο Απόλλωνα να φιλοξενεί το Αποέλ, θέλοντας μια βδομάδα μετά την επικράτηση στο εξ αναβολής παιχνίδι, να πάρει ακόμη ένα πολύ σημαντικό “τρίποντο”. Πρόκειται για ματς τριπλής παραλλαγής και αναμένεται εντελώς διαφορετικό από το αυτό της περασμένης εβδομάδας. Η ομάδα της Λεμεσού με νίκη ανοίγει για τη διαφορά στο +4 από τον “αιώνιο”, που με “διπλό” επανέρχεται στην 1η θέση.

Την ίδια ώρα με το ντέρμπι κορυφής, ο ουραγός Εθνικός Άχνας θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Άρη, που είναι μια θέση πιο πάνω. Οι γηπεδούχοι παίζουν ένα από τα τελευταία τους χαρτιά για την παραμονή, ενώ η ομάδα της Λεμεσού δεν έχει περιθώρια για απώλειες και εάν πάρει τους τρεις βαθμούς θα είναι ίσως καθοριστικοί για τη μάχη της παραμονής.

Στην Πάφο η τοπική ομάδα δεν διανύει την καλύτερη της περίοδο και κόντρα στην Ανόρθωση θέλει να επανέλθει στις νίκες, γιατί στο τέλος από εκεί που ήταν στην εξάδα, ίσως παλεύει να σωθεί για τον απευθείας υποβιβασμό, αν και έχει μαζέψει αρκετούς βαθμούς έως τώρα. Από την άλλη, η ομάδα της Αμμοχώστου δεν θέλει να σκέφτεται απώλειες, γιατί έτσι μπορεί να απομακρυνθεί περισσότερο από την κορυφή, που θα την πλησιάσει εάν κερδίσει και παράλληλα το ντέρμπι δεν αναδείξει νικητή.

Η βραδιά θα κλείσει στο “ΑΕΚ Αρένα”, με τους γηπεδούχους να αντιμετωπίζουν τη Δόξα. Ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη η ομάδα της Λάρνακας, που πλέον είναι στο -6 από την κορυφή, κάτι που κάνει μονόδρομο την υπόθεση “τρίποντο”. Δεν θα παραδοθεί εύκολα η Δόξα, που όπως αντιλαμβάνεται κανείς αντικρίζοντας τη βαθμολογία, έχει μεγάλες δυνατότητες και μπορεί να απειλήσει κάθε αντίπαλο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος:

Τρίτη 30/01/2018
17:00 Ολυμπιακός-ΑΕΛ (Cytavision Sports 1)
18:00 Αλκή-Ερμής (Cytavision Sports 7)
19:00 ΟΜΟΝΟΙΑ-Νέα Σαλαμίνα (Primetel)

Τετάρτη 31/01/2018
17:00 Απόλλωνας-Αποέλ (Primetel)
17:00 Εθνικός Άχνας-Άρης (Cytavision Sports 3)
18:00 Πάφος FC-Ανόρθωση (Cytavision Sports 1)
19:00 AΕΚ-Δόξα (Cytavision Sports 2)

Δείτε ακόμη: Τα στατιστικά της ομάδας μας και η βαθμολογία του Πρωταθλήματος