Home TOP NEWS Χουάν Κάρλος Ολίβα: «Μεγάλος μου στόχος να πάει ψηλά η ομάδα και...

Χουάν Κάρλος Ολίβα: «Μεγάλος μου στόχος να πάει ψηλά η ομάδα και σκέφτομαι ήδη το πρώτο παιχνίδι»

 


Πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του ΓΣΠ η παρουσίαση του νέου προπονητή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Χουάν Κάρλος Ολίβα. Πιο κάτω όσα λέχθηκαν:

Έναρξη με σχόλιο από το Γενικό Διευθυντή στην ΟΜΟΝΟΙΑ Ποδόσφαιρο ΛΤΔ, Μάριο Καμπανελά, που καλωσόρισε όσους παρευρέθηκαν. Όπως ήταν γνωστό, είπε πως νέος Διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι πλέον ο Πλουτής Αβραάμ, ενώ ο Νίκος Χαραλαμπίδης θα είναι Γενικός Διευθυντής της ακαδημίας. Στο πάνελ ήταν ασφαλώς οι δύο Ισπανοί που αναλαμβάνουν το έργο να επαναφέρουν την ΟΜΟΝΟΙΑ σε πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως επίσης ο Ανδρέας Δημητρίου, εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας και ο Αγάπιος Αγαπίου, που μετέφρασε από τα Ισπανικά στα Ελληνικά.

«Από τις 30 Μαΐου ξεκινήσαμε τη δουλειά ενόψει της νέας σεζόν. Γνωρίζουμε τι έχουμε μπροστά μας, την ευθύνη να διαχειριστούμε μια αλλαγή στο ποδοσφαιρικό τμήμα, που αγγίζει την επαγγελματικότητα, την οργάνωση και τη φιλοσοφία», ήταν ένα από τα πρώτα σχόλια τ κ. Καμπανελά. Στη συνέχεια είπε: «Δεν είναι πρέπον να λέμε πολλά λόγια, γνωρίζουμε το βάρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και την ιστορία της, αλλά και τις προσδοκίες των οπαδών. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε, δημιουργώντας μια ανταγωνιστική ομάδα, κτίζοντας ακαδημίες που θα αποτελούν φυτώριο για την πρώτη ομάδα, βελτιώνοντας επίσης τις εγκαταστάσεις μας. Αυτά δεν γίνονται σε λίγες εβδομάδες, θα χρειαστεί χρόνος να πετύχουμε όσο ανέφερε. Στο τέλος χρειαζόμαστε πρώτα τη στίξη όλων των φίλων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, τη στενή συνεργασία με το σωματείο και πάνω απ’ όλα ηρεμία, για να παραμείνουν προσγειωμένοι στη δουλειά».

Στη συνέχεια μίλησε ο Άνχελ Γκόμεθ και ανέφερε: «Πιο δύσκολη απόφαση που είχαμε να κάνουμε ήταν η πρόσληψη του νέου προπονητή. Για να υλοποιήσουμε το πλάνο που έχουμε έπρεπε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή για τη θέση αυτή. Αναζήτησα τις επιλογές που είχαμε και ήμουν βέβαιος πως ο Χουάν Κάρλος Ολίβα ήταν η καλύτερη επιλογή. Ήταν προπονητής μου πριν πολλά χρόνια, όταν ήμουν νεαρός, ενώ δουλέψαμε και πρόσφατα μαζί στην Εσπανιόλ. Ο Κύριος Ολίβα έχει τη φιλοσοφία και τη μεθοδολογία που θέλουμε, στόχος του είναι να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο είναι ένας προπονητής για μεγάλες ομάδες και είναι χαρακτήρας 10 από τα 10 και άριστος επαγγελματίας. Του εύχομαι καλή επιτυχία».

Σειρά για τον κ. Ολίβα, που είπε: «Απολογούμαι σήμερα που θα μιλήσω Ισπανικά, τις επόμενες φορές θα είναι στα Αγγλικά. Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ομάδας που μου έδωσαν την ευκαιρία να είμαι εδώ. Ο Άνχελ ήταν πάντα ενθουσιώδες και μου άρεσε το πρότζεκτ που μου έδειξε και αν και είχα άλλες προτάσεις την επέλεξα αυτή. Μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος και πιστεύω ότι θα κάνουμε μια ριζική αλλαγή στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε με το πλάνο, έτσι ώστε να έρθουν αλλαγές όπως σας είχα πει. Γνωρίζω την ευθύνη που έχω. Μεγάλος μου στόχος να πάει ψηλά η ομάδα και σκέφτομαι ήδη το πρώτο παιχνίδι Πρωταθλήματος, το οποίο πρέπει να κερδίσουμε. Οι οπαδοί θα ενθουσιαστούν με τις μεταγραφές και εύχομαι όλα να πάνε καλά και να έχουμε μια δυνατή ομάδα. Η απαίτηση σε κάθε προπόνηση θα είναι μεγάλες. Στόχος πρώτα η ομάδα να πάει καλά και δεύτερο όσοι παίκτες έρθουν να μείνουν ευχαριστημένοι. Είμαι ένας άνθρωπος προσιτός και είμαι στη διάθεση σας για ότι θέλετε να ρωτήσετε».

Ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους και απαντήσεις από το νέο προπονητή της ομάδας μας:

Τι σας έκανε να πάρετε την απόφαση να έρθετε;
«Το πιο βασικό είναι το πλάνο που μου έδωσε ο Άνχελ, πιστεύω ότι μπορώ να το πραγματοποιήσω».

Για τους παίκτες που ήρθαν:
«Έρχονται από ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και οι παίκτες από την πρώτα μέρα πρέπει να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Είναι ψηλές οι απαιτήσεις. Γενικά ήρθαμε για να δώσουμε το μάξιμουμ που μπορούμε. Νιώθω ότι θα πετύχω».

Για την πίεση που θα έχει:
«Η πίεση πάντα υπάρχει σε κάθε ομάδα. Το Πρωτάθλημα δεν κερδίζεται το Σεπτέμβριο, αλλά το Μάιο. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να βγάλουμε το μάξιμουμ που μπορούμε από τους παίκτες και να πανηγυρίσουμε το Μάιο. Για να γίνουμε καλοί πρέπει τις επόμενες εφτά εβδομάδες έτσι ώστε στην πρεμιέρα να είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε τον πρώτο αγώνα. Ερχόμαστε για να διατηρήσουμε τον ενθουσιασμό του κόσμου. Δεν θα αφήσουμε αυτή την ευθύνη να φύγει από τα χέρια μας. Επιμένω, όλα θα κριθούν στο τέλος της σεζόν».

Πήρε το λόγο ο Άνχελ Γκόμεθ και απάντησε στο θέμα της πίεσης:
«Την πίεση θα την έχουμε γιατί είμαστε η ΟΜΟΝΟΙΑ. Θα βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας».

Για ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ θα κτιστεί πάλι από την αρχή, τον προβληματίζει;
Άνχελ: «Για μένα είναι πρόκληση. Μιλάω καιρό με το σύλλογο, είδα πολλά παιχνίδια και πως για να αλλάζαμε την κατάσταση έπρεπε να γίνουν αυτά».

Για τις αποχωρήσεις και τις μετεγγραφές:
Άνχελ: «Μπορεί να προκύψουν αποχωρήσεις, όσο για μεταγραφές είμαστε στον Ιούνιο ακόμα και προσπαθούμε να βρούμε τους καλύτερους. Ψάχνουμε παίχτες που να μπορούν να εγκλιματιστούν στο Κυπριακό Πρωτάθλημα και να μπορούν να αντεπεξέλθουν στο επίπεδο».