Home SPORTS NEWS Φόρο για τους ξένους προπονητές στη Ρωσία

Φόρο για τους ξένους προπονητές στη Ρωσία


Απόφαση που αναμένεται να ξεσηκώσει αντιδράσεις πήρε η ρωσική ομοσπονδία, καθώς ανακοίνωσε πως όποια θέλει της χώρας θέλει ξένο τεχνικό, θα υποχρεούται να πληρώνει φόρο! Αυτό θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου και προφανώς η Ομοσπονδία της χώρας θέλει να «προστατέψει» τους ντόπιους προπονητές, καθώς τα τελευταία χρόνια πολλοί σύλλογοι στη Ρωσία ρίχνουν πολλά χρήματα και φέρνουν ξένους τεχνικούς… Το σχετικό ποσό ανέρχεται στα περίπου 125.000 ευρώ και η Ομοσπονδία της Ρωσίας έκανε γνωστό πως αυτά τα χρήματα από τις ομάδες θα διατίθενται σε ακαδημίες ποδοσφαίρου, για να βελτιωθούν και τα «φυτώρια» των συλλόγων! Τα μισά χρήματα θα δίνουν οι ομάδες από τη β’ κατηγορία!

«Από την 1η Ιούνιου, όποια ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ έχει προπονητή που δεν είναι Ρώσος, τότε θα καλείται να πληρώνει φόρο ύψους 158.000 δολάρια (περίπου 122.000 ευρώ). Για ομάδες της δεύτερης κατηγορίας, το ποσό θα είναι το μισό», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας!

Να αναφέρουμε πως αυτή από τις 16 ομάδες της πρώτης κατηγορίας, οι εννιά έχουν ξένο προπονητή στον πάγκο τους, συμπεριλαμβανομένου τις «μεγάλες» ομάδες Ζενίτ, Ανζί, Λοκομοτίβ και Ντιναμό Μόσχας.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr