Home SPORTS NEWS Όσα έγιναν στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και οι...

Όσα έγιναν στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και οι ομάδες που προκρίθηκαν


Ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων στο Europa League, με αρκετές ομάδες να παίρνουν την τελευταία μέρα το εισιτήριο για τους “32” της διοργάνωσης. Σε κάποιους ομίλους κρινόταν μόνο η πρωτιά, ενώ σε άλλους ήταν εντελώς αδιάφορα τα ματς. Στο κάτω μέρος του κειμένου μπορείτε να δείτε τις ομάδες (24 μέσω Europa League και οκτώ προερχόμενες από το Champions League) που βρίσκονται στην επόμενη φάση, χωρισμένες σε ισχυρούς και αδύνατους.

Με “διπλό” στην Πράγα, η Αστάνα προκρίθηκε αφήνοντας έξω τη Σλάβια. Την ήττα από τη Μακάμπι Τελ-Αβίβ γνώρισε η Βιγαρεάλ, αλλά είχε την πρωτιά δεδομένη. Πρωτιά με “4άρα” επί της Παρτιζάν πήρε η Ντινάμο Κιέβου, με την Σερβική ομάδα να περνάει ως δεύτερη στον όμιλο. Ανώδυνη ήττα για τη Μπράγκα, που πήρε την πρωτιά, αφού η Λουντογκόρετς ήρθε ισόπαλη.

Πρόκριση με λευκή ισοπαλία στη Βιένη απέναντι στην Αούστρια πήρε η ΑΕΚ, που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις την στον όμιλο αήττητη, κάτι που δεν πέτυχε ούτε η Μίλαν που τερμάτισε στην 1η θέση του ομίλου, αφού ηττήθηκε από τη Ριέκα. Νίκη επί της Λυών για την Αταλάντα και πρωτιά στον όμιλο, ενώ “τρίποντο” χωρίς καμία σημασία πέτυχε η Έβερτον κόντρα στην Απόλλωνα.

Την Λοκομοτίβ Μόσχας στους “32” ακολούθησε η Κοπεγχάγη με τη νίκη της επί της Σερίφ, που ενώ βρισκόταν 1η έμεινε εκτός συνέχειας. Νίκη επί της Χαπόελ Μπερ-Σεβά και πρωτιά για τη Βικτόρια Πλζεν, ενώ 2η έμεινε η Στεάουα μετά την εντός έδρας ήττα από τη Λουγκάνο. Βολευόταν και με ισοπαλία ο Ερυθρός Αστέρας αλλά κέρδισε την Κολωνία και πέρασε στην επόμενη φάση, πίσω από την Άρσεναλ που έριξε “6άρα” στην ΜΠΑΤΕ.

Με ισοπαλία χωρίς γκολ με την Σάλτσμπουργκ (που πήρε την πρωτιά) πέρασε η Μαρσέιγ, αφού Γκιμαράες και Κόνιασπορ εξήλθαν επίσης ισόπαλες. Κερδίζοντας τη Ζόρια εκτός έδρας η Αθλέτικ Μπιλμπάο πήρε την πρωτιά, αφήνοντας στη 2η θέση την Έστερσουντ που έμεινε ισόπαλη στο Βερολίνο με τη Χέρτα. Αδιάφορες ήταν Λάτσιο και Νις, που γνώρισαν ήττες από Ζούλτε Βάρεχεμ κα Φιτέσε αντίστοιχα. Νίκη πρωτιά επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ πέτυχε η Ζενίτ.

Τα αποτελέσματα της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων:

1ος όμιλος
Βιγιαρεάλ – Μακάμπι Τελ-Αβίβ 0-1
Σλάβια Πράγας – Αστανά 0-1

2ος όμιλος
Ντινάμο Κιέβου – Παρτίζαν 4-1
Γιανγκ Μπόις – Σκεντερμπέου 2-1

3ος όμιλος
Χόφενχαϊμ – Λουντογκόρετς 1-1
Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ – Μπράγκα 2-1

4ος όμιλος
Αούστρια Βιέννης – ΑΕΚ 0-0
Ριέκα – Μίλαν 2-0

 

 

5ος όμιλος
Αταλάντα – Λιόν 1-0
Απόλλων – Έβερτον 0-3

6ος όμιλος
Ζλιν – Λοκομοτίβ Μόσχας 0-2
Κοπεγχάγη – Σερίφ 2-0

7ος όμιλος
Χαπόελ Μπερ-Σεβά – Βικτόρια Πλζεν 0-2
Στεάουα – Λουγκάνο 1-2

8ος όμιλος
Ερυθρός Αστέρας – Κολωνία 1-0
Άρσεναλ – ΜΠΑΤΕ 6-0

9ος όμιλος
Μαρσέιγ – Σάλτσμπουργκ 0-0
Γκιμαράες – Κόνιασπορ 1-1

10ος όμιλος
Ζόρια – Μπιλμπάο 0-2
Χέρτα – Έστερσουντ 1-1

11ος όμιλος
Ζούλτε Βάρεχεμ – Λάτσιο 3-2
Φιτέσε – Νις 1-0

12ος όμιλος
Βάρνταρ – Ρόσενμποργκ 1-1
Σοσιεδάδ – Ζενίτ 1-3

Την ερχόμενη βδομάδα θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τη φάση των “32”.

Στους ισχυρούς βρίσκονται: Βιγιαρεάλ (Ισπανία), Ντινάμο Κιέβου (Ουκρανία), Μπράγκα (Πορτογαλία), Μίλαν (Ιταλία), Αταλάντα (Ιταλία), Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία), Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία), Άρσεναλ (Αγγλία), Σάλτσμπουργκ (Αυστρία), Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία), Λάτσιο (Ιταλία), Ζενίτ (Ρωσία), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)*, Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)*, Λειψία (Γερμανία)*, Σπόρτινγκ (Πορτογαλία)*.

Στους αδύναμους: Αστανά (Καζακστάν), Παρτίζαν (Σερβία)
Λουντογκόρετς (Βουλγαρία), ΑΕΚ (Ελλάδα), Λιόν (Γαλλία), Κοπεγχάγη (Δανία), Στεάουα (Ρουμανία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), Μαρσέιγ (Γαλλία), Έστερσουντ (Σουηδία), Νις (Γαλλία), Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ισπανία), Νάπολι (Ιταλία)*, Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)*, Σέλτικ (Σκωτία)*, Ντόρτμουντ (Γερμανία)*.

*Τερμάτισαν στην 3η θέση του ομίλου τους στο Champions League και συνεχίζουν τώρα στο Europa League.