Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Όλα σχετικά με τη καλαθόσφαιρα

Όλα σχετικά με τη καλαθόσφαιρα


Τρέχουν πραγματικά οι εξελίξεις στην καλαθοσφαιρική ΟΜΟΝΟΙΑ, η οποία καλωσόρισε ως γνωστόν στο νησί μας τους τέσσερις Αμερικανούς Γουίλκερσον, Μπρίτον, Μούρ και Μπόουντεν νωρίτερα σήμερα. Υπάρχουν ακόμα αρκετά θέματα που πρέπει να τακτοποιηθούν, έτσι προσπαθήσαμε να αντλήσουμε όσο το δυνατό περισσότερες πληροφορίες.

Ξεκίνημα υπό το μηδέν

Η προσπάθεια ξεκίνησε με πάρα πολλά προβλήματα. Δεν είναι υπερβολικό να πούμε πως δεν ήταν από μηδενική βάση, ήταν ακόμα χειρότερα τα πράγματα αφού δεν υπήρχε καν αθλητικό υλικό! Η επιτροπή ήθελε και θέλει όλους τους παίκτες της περσινής ομάδας να κατέλθουν για προπονήσεις και να συζητήσουν με την επιτροπή, όμως αυτό δεν έγινε πράξη σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Απόφαση της επιτροπής αλλά και του διοικητικού συμβουλίου είναι πως κανείς δεν είναι προς παραχώρηση, κανείς δεν φεύγει.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ διατηρεί τμήματα αντρών, εφήβων και παίδων.  Πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για χορηγό. Δεν υπάρχουν παιδιά στο τμήμα και αν δεν εξευρεθούν ίσως να μην κατέβει η ομάδα στο πρωτάθλημα. Όσον αφορά το εφηβικό, η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη, αλλά υπάρχει ακόμα δουλειά. Υπάρχουν κάποια παιδιά, γίνονται προσπάθειες για περαιτέρω ενίσχυση, όμως το πρωτάθλημα αρχίζει την επόμενη εβδομάδα οπότε τα περιθώρια έχουν στενέψει. Θα γίνει τεράστια προσπάθεια αυτή τη βδομάδα.

Ο προγραμματισμός

Πρόθεση της επιτροπής καλαθόσφαιρας, ήταν να αποκτηθούν 4 Αμερικανοί και κατά τα άλλα, η ομάδα να στελεχωθεί από Κύπριους. Οι διαθέσιμοι καλοί Κύπριοι όμως είναι λίγοι, έτσι αυτό δεν κατέστη δυνατό. Έχουν αποκτηθεί πέραν των Αμερικανών, 2 κοινοτικοί που αναμένονται στην Κύπρο τις επόμενες μέρες. Γίνεται επίσης προσπάθεια να υπογράψει συμβόλαιο ο Γιαννάκης Προκοπίου, ενώ στην ομάδα επέστρεψε ο νεαρός Παπακώστας.

Οικονομικό-Χορηγός

Το οικονομικό είναι προφανώς το πιο σοβαρό θέμα. Γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί το τμήμα στα οικονομικά πλαίσια που έχουν τεθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο. Αυτά είναι στενά, όμως το ποσό δεν υπάρχει. Μοιραία στην πρώτη γραμμή βρίσκεται το θέμα των χορηγών. Η RPS promotions φαίνεται πως θα είναι ένας από αυτούς, γίνονται συζητήσεις με άλλους, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται και η πρόταση της ΘΥΡΑΣ 9 για χορηγός ονόματος. Δεν υπάρχει κάτι οριστικό και τις επόμενες μέρες, θα επιδιωχθεί συνάντηση επιτροπής-οργανωμένων για συζήτηση περί του θέματος. Στην οποιαδήποτε απόφαση πρέπει να ληφθεί υπόψη και το καλό του σωματείου.