Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ «Με τον κόσμο, μπορεί να παλέψει»

«Με τον κόσμο, μπορεί να παλέψει»

basket40
Η προαναγγελία του αγώνα από την Ομοσπονδία και δηλώσεις του τεχνικού του Απόλλωνα

Με τη μάχη μεταξύ των δύο ομάδων που ήρθαν από τη Β΄ Κατηγορία, ολοκληρώνεται το βράδυ του Σαββάτου (29/11/14, 19:00) η 5η αγωνιστική του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α΄ Κατηγορίας στην καλαθόσφαιρα. Η «Καπάτσος» Ομόνοια υποδέχεται την Ένωση Νέων Παραλιμνίου στο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία», σε παιχνίδι μίας επιλογής και για τις δύο ομάδες. Έως τώρα οι φιλοξενούμενοι έδειξαν καλύτερα στοιχεία στα παιχνίδια τους, όμως οι γηπεδούχοι θέλουν να κάνουν νέα αρχή και το παιχνίδι αυτό παρουσιάζεται ως ιδανικό για να τα καταφέρουν.


Οι «πράσινοι» ψάχνουν την πρώτη τους επιτυχία και ως πιο προσιτός αντίπαλος για να το πετύχουν θεωρούνται οι «βυσσινί» και δη στη δική τους έδρα. Μέχρι τώρα η Ομόνοια δεν παρουσίασε κάτι το θετικό, έχοντας όμως αντιμετωπίσει τους τρεις πρωτοπόρους της βαθμολογίας, Πετρολίνα ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ και Κεραυνό. Οι αδυναμίες σε άμυνα και επίθεση έφεραν βαριές ήττες στους δύο τελευταίους αγώνες. Ωστόσο, υλικό υπάρχει και αρκεί οι νεαροί Αμερικανοί να δώσουν κάτι περισσότερο στο παιχνίδι τους, φροντίζοντας να βγάλουν ομαδικότητα και σε άμυνα και σε επίθεση.

Η Ένωση έδειξε να «πληρώνει» την έλλειψη ιδιόκτητου χώρου προπόνησης, που της στερεί το δικαίωμα να προπονείται και τα πρωινά, αλλά και σε παρκέ. Έως τώρα, ενώ έχει αρκετά καλή παρουσία στο πρώτο μισό του αγώνα, στο δεύτερο ημίχρονο έρχεται η καθίσδηση και η ήττα. Επιπρόσθετα, υπάρχει πρόβλημα στο σκοράρισμα, με μη αξιόπιστο -έως τώρα- περιφερειακό σουτ και η καλή αμυντική παρουσία δεν δίνει στο τέλος το ποθούμενο. Η Ένωση πάει στη Λευκωσία με μοναδικό στόχο να επιστρέψει στις νίκες και ταυτόχρονα στις καλές εμφανίσεις, με μεγαλύτερη σταθερότητα στην αγωνιστική της εικόνα.

Σε ό,τι αφορά τον συγκεκριμένο αγώνα, ο τεχνικός ηγέτης του Απόλλωνα, Κρις Χουγκάζ, μάς ανέφερε: «Στα μέχρι τώρα παιχνίδια το Παραλίμνι έδειξε να διαθέτει καλύτερη ομάδα, με αρκετά καλό προπονητή και ξένους καλαθοσφαιριστές και ήταν ανταγωνιστικό σε όλα τα παιχνίδια του. Αντίθετα, η Ομόνοια δεν μπόρεσε να παρουσιάσει κάτι το ελκυστικό. Ωστόσο, λόγω του ότι αγωνίζεται στο γήπεδό της και θα έχει τη συμπαράσταση του κόσμου της, πιστεύω πως μπορεί να παλέψει το παιχνίδι. Ίσως στην Ομόνοια να έχουν στοχοποιήσει κάποιους ιδιαίτερους αγώνες και το παιχνίδι με την Ένωση να είναι ένας από αυτούς. Βλέπω μικρό προβάδισμα να έχει το Παραλίμνι, χωρίς να παραβλέπουμε τη δυναμική της έδρας για την Ομόνοια».

* Να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει προϊστορία μεταξύ των ομάδων την τελευταία πενταετία στην Α΄ Κατηγορία. Στην περσινή χρονιά και στο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Β΄ Κατηγορίας, η Ένωση πήρε δύο εύκολες νίκες επί της Ομόνοιας. Κέρδισε στον α΄ γύρο στο Παραλίμνι με 80-52 και στον δεύτερο στη Λευκωσία με 79-42.

* Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Χαράλαμπος Σάντος, Σταύρος Κασκίρης και Μιχάλης Στυλιανού.