Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Με σύστημα play-offs το Πρωτάθλημα Πετόσφαιρας

Με σύστημα play-offs το Πρωτάθλημα Πετόσφαιρας

 


Μετά από εφτά αγωνιστικές περιόδους όπου η δεύτερη φάση του Πρωταθλήματος Πετόσφαιρας Ανδρών Α’ Κατηγορίας διεξαγόταν με ομίλους, επανέρχεται το σύστημα των play-offs. Με ανακοίνωση της η ΚΟΠΕ ενημέρωσε για την απόφαση αυτή και σύντομα θα προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Η έναρξη του φετινού “μαραθωνίου” είναι προγραμματισμένη για τις 21 Οκτωβρίου, ενώ στις 13 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση.

Στο προσεχές Πρωτάθλημα, αγωνιστικής περιόδου 2016-17, θα συμμετέχουν οι ακόλουθες ομάδες: ΟΜΟΝΟΙΑ, ΑΕ Καραβά, Αναγέννηση Δερύνειας, Ανόρθωσις, Αποέλ, Ε.Ν. Παραλιμνίου, Νέα Σαλαμίνα και Παφιακός.

Διαβάστε ακόμη: Σε διεθνές τουρνουά οι Πρωταθλητές

Καινοτομία στο φετινό πρωτάθλημα ότι οι αγώνες θα διεξάγονται με μπάλες Gala τις οποίες η Ομοσπονδία θα προμηθευτεί εντός της εβδομάδας και άμεσα θα τις παραδώσει στις ομάδες.

Να αναφέρουμε ότι την τελευταία φορά που το Πρωτάθλημα διεξήχθη με σύστημα play-offs ήταν την περίοδο 2008-09. Τότε, η Ανόρθωση στην κανονική διάρκεια τερμάτισε 1η, μόλις ένα βαθμό περισσότερο από την ΟΜΟΝΟΙΑ. Στη δεύτερη φάση, με τους αγώνες Play-offs, οι “πράσινοι” έμειναν στην 3η θέση, με την Ανόρθωση να κατακτά τον τίτλο κερδίζοντας τον Παφιακό. Από την επόμενη περίοδο και μέχρι την περσινή, στη Β’ φάση για την ανάδειξη του Πρωταθλητή οι τέσσερις πρώτες ομάδες στην κανονική διάρκεια τοποθετούνταν σε ένα όμιλο και αγωνίζονταν όλες μεταξύ τους εντός και εκτός έδρας.