Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Σε τέσσερις δόσεις η 5η αγωνιστική

Σε τέσσερις δόσεις η 5η αγωνιστική

img_3162


Σε τέσσερις δόσεις θα διεξαχθεί η 5η αγωνιστική του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α΄ Κατηγορίας, με τα παιχνίδια να είναι άκρως ενδιαφέροντα, αφού καθορίζουν το παρόν και το μέλλον των διαγωνιζόμενων ομάδων. Η αρχή θα γίνει την Παρασκευή το βράδυ (23/11, 19:00) στο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» με τον πολύ σημαντικό αγώνα των Ευρωπαίων Michelin ΕΘΑ και Pizza Express Απόλλωνα. Το Σάββατο (24/11, 18:00), η Proteas ΑΕΛ θα υποδεχθεί τον Κεραυνό Στροβόλου, στο κεκλεισμένων των θυρών «Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού – Νίκος Σολομωνίδης», την Κυριακή (25/11, 18:00) θα γίνει η μάχη των φιλόδοξων Cytavision ΑΠΟΕΛ και Πετρολίνα ΑΕΚ στο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία», ενώ η 5η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα (26/11, 19:00) στο Γυμνάσιο Παλουριώτισσας, με τον εξέχουσας σημασίας αγώνα μεταξύ της Ύδρας Ασφαλιστικής ΕΝΑΔ και της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Michelin ΕΘΑ – Pizza Express Απόλλων
Μακριά από τους αρχικούς τους στόχους βρίσκονται μέχρι στιγμής η Michelin ΕΘΑ και ο Pizza Express Απόλλωνας, κάτι που προσδίδει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον στον μεταξύ τους αγώνα της Παρασκευής (23/11). Οι γηπεδούχοι έχουν δύο νίκες και δύο ήττες, όμως το σημαντικό είναι πως ακόμα να κερδίσουν στο γήπεδό τους, κάτι που θα επιδιώξουν να κάνουν για πρώτη φορά την Παρασκευή. Οι αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας, με προσθήκη δύο νέων παικτών κάτω από τα καλάθια, δεν αλλάζει και πολύ τον αγωνιστικό προσανατολισμό, καθώς μεγαλύτερη ευθύνη για την πορεία της ομάδας έχουν οι γκαρντ, οι οποίοι καλούνται να σηκώσουν το βάρος του σκοραρίσματος και της οργάνωσης του παιχνιδιού. Εναντίον του Pizza Express Απόλλωνα οι «κιτρινόμαυροι» καλούνται να κάνουν καλύτερο παιχνίδι από τα τελευταία και να φτάσουν στην πρώτη φετινή εντός έδρας επιτυχία τους, αφού εκτός από τις δύο ήττες στο πρωτάθλημά μας η Michelin ΕΘΑ έχασε και τα δύο παιχνίδια της στο «EuroChallenge».

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι μόλις την περασμένη αγωνιστική πέτυχαν την πρώτη φετινή τους νίκη και μάλιστα σε «νεκρό» χρόνο στο ντέρμπι με την Proteas ΑΕΛ, ενώ την Τρίτη (20/11) πέτυχαν και την πρώτη ευρωπαϊκή τους νίκη και πάλι στη λήξη του αγώνα, κόντρα στην Γκραβελέν. Με τον Κρις Χουγκάζ στον πάγκο τους για πρώτη φορά στο κυπριακό πρωτάθλημα, οι «κυανόλευκοι» πάνε στη Λευκωσία για να κάνουν νέα αρχή και να σημάνουν την αγωνιστική τους άνοδο, ξέροντας τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν και πως θα πρέπει να αυξήσουν τη συγκέντρωσή τους σε μεγαλύτερα στάδια του αγώνα για να έχουν πιθανότητες επιτυχίας.

Proteas ΑΕΛ – Κεραυνός
Παιχνίδι με φαβορί μπορεί να χαρακτηριστεί η σαββατιάτικη αναμέτρηση της Proteas ΑΕΛ και του Κεραυνού στη Λεμεσό, καθώς οι φιλοξενούμενοι εμφανίζονται αρκετά ανεβασμένοι τελευταία και προέρχονται από συνεχόμενες νίκες. Στο κυπριακό πρωτάθλημα ο Κεραυνός παραμένει αήττητος και μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ στο EuroChallenge πέτυχε δύο σερί νίκες στο Στρόβολο και δείχνει να βρίσκει αγωνιστική ταυτότητα σε υψηλό επίπεδο. Από την άλλη η Proteas ΑΕΛ, παλεύει σε κάθε παιχνίδι, όμως η έλλειψη βάθους στο ρόστερ της την υποχρέωσε σε τρεις σερί ήττες, μετά τη νίκη στην πρεμιέρα επί της Ύδρας Ασφαλιστικής ΕΝΑΔ. Στον αγώνα κόντρα στον Κεραυνό θα επιδιώξει την επιστροφή στις νίκες, γνωρίζοντας τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει, με τη συμμετοχή του Γιώργου Παλάλα να είναι αμφίβολη. Οι «ερυθροκίτρινοι» ταξιδεύουν στη Λεμεσό με μοναδικό στόχο τη διατήρηση του αήττητου, παραμένοντας σοβαροί και συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι τους, έχοντας για πρώτη φορά στις τάξεις τους τον Αντρέ Όουενς (32χρ., 1,92μ.), ο οποίος αντικαθιστά τον Γιώργο Διαμαντόπουλο.

Cytavision ΑΠΟΕΛ – Πετρολίνα ΑΕΚ
Μεγάλο παιχνίδι αναμένεται να διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής (25/11) στο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» μεταξύ δύο ομάδων που έχουν πρωταγωνιστικούς στόχους τη φετινή χρονιά. Ο Cytavision ΑΠΟΕΛ προέρχεται από τη μεγάλη «εκτός έδρας» νίκη επί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με 102-74, ενώ η Πετρολίνα ΑΕΚ από ήττα στο γήπεδό της με 73-75 από τη Michelin ΕΘΑ. Οι δυνατότητες και των δύο ομάδων είναι αρκετά μεγάλες και θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν στο παρκέ τα πλάνα νίκης και της εξουδετέρωσης των αντίπαλων πλεονεκτημάτων. Οι «γαλαζοκίτρινοι» παρουσιάζονται μέχρι στιγμής σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από τον αντίπαλό τους και αισιοδοξούν πως θα δώσουν συνέχεια στις επιτυχίες τους, ενώ από την άλλη οι Λαρνακείς ψάχνουν μία μεγάλη νίκη για την ψυχολογική και αγωνιστική άνοδο.

Ύδρα Ασφαλιστική ΕΝΑΔ – ΟΜΟΝΟΙΑ
Το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής είναι ίσως αυτό που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα (26/11) στο Γυμνάσιο Παλουριώτισσας μεταξύ της Ύδρας Ασφαλιστικής ΕΝΑΔ και της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Για την ομάδα του Αγίου Δομετίου είναι μάλλον το πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς, καθώς προέρχονται από τέσσερις σερί ήττες και θα πρέπει να πάρουν το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα για να ανανεώσουν τις ελπίδες τους για παραμονή στην Α΄ Κατηγορία. Για την ΟΜΟΝΟΙΑ είναι εξίσου σημαντικός αγώνας, όμως όχι και τόσο κρίσιμος, αφού ήδη οι «πράσινοι» μετρούν τρεις επιτυχίες. Ωστόσο, με νίκη επί της Ύδρας Ασφαλιστικής ΕΝΑΔ αυξάνουν αυτόματα το προβάδισμα παραμονής έναντι του αντιπάλου τους και ταυτόχρονα διατηρούν θέση στα ψηλά δώματα της βαθμολογίας.

Η 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/11/12
19:00 Michelin ΕΘΑ – Pizza Express Απόλλων

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/11/12
18:00 Proteas ΑΕΛ – Κεραυνός
(Ο αγώνας θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών)

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/11/12
18:00 Cytavision ΑΠΟΕΛ – Πετρολίνα ΑΕΚ

ΔΕΥΤΕΡΑ 26/11/12
19:00 Ύδρα Ασφαλιστική ΕΝΑΔ – ΟΜΟΝΟΙΑ

πηγή: ΚΟΚ