Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Με επιτυχία το All-Star Day

Με επιτυχία το All-Star Day


Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το βράδυ της Κυριακής, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το «ΟΠΑΠ All-Star Day, Παίζω με κανόνες, Οδηγώ με κανόνες», που διοργάνωσαν από κοινού η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και η ΟΠΑΠ Κύπρου ΛΤΔ. Σε μια βραδιά που θα μείνει αξέχαστη σε πέραν των 4,500 θεατών που είχαν τη χαρά να την βιώσουν από κοντά και πολλές άλλες χιλιάδες από την ζωντανή μετάδοση της Cytavision, ο κυπριακός αθλητισμός αποχαιρέτισε το 2012 με υπερθέαμα, που για τρεις ώρες διανθίστηκε με μουσική και τραγούδι από τις «Μέλισσες», χορό από τις μαζορέτες ΚΟΚ (Fimi) και κληρώσεις πλούσιων δώρων, στο πνεύμα των ημερών.

Τα παιδιά μας…
Το πιο σημαντικό όμως, η πλειοψηφία των θεατών ήταν παιδιά και νέοι άνθρωποι, που πήραν το μήνυμα πως όπως στο παιχνίδι υπάρχουν κανόνες, είτε αυτό λέγεται μπάσκετ, είτε ποδόσφαιρο, είτε στίβος, είτε ιστιοπλοΐα, είτε οποιοδήποτε άθλημα, έτσι πρέπει να τους ακολουθούμε και όταν είμαστε στο τιμόνι. Και βέβαια, όλα τα… λεφτά ήταν η χαρά που πήραν όλοι αυτοί οι μικροί (κυρίως) από την παρουσία του Άγιου Βασίλη, που τους μοίρασε εκατοντάδες δώρα και δεν άφησε κανένα πίσω!

Σωστά μηνύματα
Τη βραδιά λάμπρυναν ακόμα περισσότερο οι αθλητές μας των Ολυμπιακών Αγώνων (Παύλος Κοντίδης, Ελένη Αρτυματά, Γιώργος Αχιλλέως, Ανδρέας Καριόλου, Μάριος Αθανασιάδης, Κυριάκος Ιωάννου, Απόστολος Παρέλλης, Χρυσταλλένη Τρικωμίτη), οι οποίοι έδωσαν αγώνα επίδειξης μαζί με παιδιά των Special Olympics και έστειλαν μήνυμα υπέρ της ασφαλούς οδήγησης. Προηγήθηκε παρέλαση περίπου 100 παιδιών από Ακαδημίες όλης της Κύπρου στο μπάσκετ, χάντμπολ και βόλεϊ.

Αδιαμφισβήτητοι!
Στους διαγωνισμούς τριπόντων και καρφωμάτων συνέβη το ανεπανάληπτο, αφού και οι δύο νικητές του περσινού πρώτου All-Star διατήρησαν τον τίτλο τους! Στον τελικό τον τριπόντων, ο Βουγιατίν Μάντιτς (Ύδρα Ασφαλιστική ΕΝΑΔ) νίκησε τον Ιάκωβο Παντελή (Petrolina ΑΕΚ). Στον τελικό των καρφωμάτων ο Άιζακ Γουέλς (Cytavision ΑΠΟΕΛ) επικράτησε των Μέλβιν Μπέικερ (Ομόνοια) και Ντιόν Ντίξον. Μάλιστα, ο Ντίξον φάνηκε πως θα κέρδιζε, όταν κάρφωσε πάνω από τον… πρόεδρο της Petrolina ΑΕΚ, Ανδρέα Λευκαρίτη! Όμως, στο τελευταίο του κάρφωμα, που του έδωσε και τη νίκη, ο Γουέλς έβαλε την μπάλα στο καλάθι πηδώντας πάνω από δύο συμπαίκτες του!

Πήραν… εκδίκηση!
Στο αγώνα των κορυφαίων καλαθοσφαιριστών που αγωνίζονται στο πρωτάθλημά μας, οι παίκτες του «Υπόλοιπου Κόσμου» πήραν μια άτυπη ρεβάνς για την περσινή ήττα, αφού φέτος επικράτησαν των Κυπρίων/Ευρωπαίων με σκορ 85-82. Κορυφαίος των νικητών και MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο Οράιον Άουτερμπριτζ (Proteas ΑΕΛ), έχοντας 11 πόντους και 8 ριμπάουντ, κερδίζοντας στα… σημεία τον Άιζακ Γουέλς.

Το μπάσκετ κατάφερε φέτος, ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλητισμού μας, να φέρει πολλά αθλήματα μαζί σε ένα τόσο μεγάλο γεγονός, έχοντας ως κοινό στόχο την πρόληψη των δυστυχημάτων. Δεδομένο πρέπει να θεωρείται πως αυτό το μήνυμα, «Παίζω με κανόνες, Οδηγώ με κανόνες», θα συνεχίσει να μεταδίδεται και τα επόμενα χρόνια, τέτοιες μέρες χαράς και ελπίδας, με τη στήριξη φυσικά της ΟΠΑΠ Κύπρου.

πηγή: KOK