Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Bowden: “Χαρούμενος που είμαι στην Κύπρο και την ΟΜΟΝΟΙΑ” (video)

Bowden: “Χαρούμενος που είμαι στην Κύπρο και την ΟΜΟΝΟΙΑ” (video)

bowden


Ήρθε στην ΟΜΟΝΟΙΑ για να γίνει ο ηγέτης της ομάδας. Στο παρελθόν διετέλεσε αρχηγός της ομάδας του ECU και γενικά θεωρείται ένας παίκτης που δουλεύει σκληρά και δεν φοβάται να πάρει την μπάλα όταν αυτή καίει. Ο 25χρονος Shamarr Bowden, στη δεύτερη του ομάδα στην Ευρώπη, μετά την περσινή εμπειρία στη Τσεχία, ήρθε στην ΟΜΟΝΟΙΑ για να κερδίσει αγώνες. Προς το παρόν απολαμβάνει τη φιλοξενία και “ζει” στο γυμναστήριο για να εμφανιστεί έτοιμος. Ο Bowden μίλησε στο omonoianews.com.

Πώς νιώθεις που είσαι στην Κύπρο;

Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στη Κύπρο και μέχρι τώρα, απολαμβάνω την πόλη, τον κόσμο και το φαγητό. Όλοι είναι πολοί καλοί μαζί μας και ιδιαίτερα πρόθυμοι να μας βοηθήσουν.

Είσαι έτοιμος για την πρόκληση;

Όσον αφορά την πρόκληση, δεν θα είναι εύκολο, αλλά προετοιμαζόμαστε για αυτό όλο το καλοκαίρι, αφού ξέραμε καιρό πως συνεχίζουμε εδώ. Πιστεύω πως με την προσθήκη δυο Ευρωπαίων αλλά και με τους ντόπιους καλαθοσφαιριστές, θα πάει καλά η σαιζόν. Φτάνει να παίζουμε μαζί, σαν ομάδα και να σπρώχνουμε ο ένας τον άλλο στην προπόνηση.

Εσύ και ο Trey έχετε ξαναπαίξει στην Ευρώπη. Θα είναι εύκολη η προσαρμογή στα δεδομένα του κυπριακού πρωταθλήματος;

Νομίζω πως μετά από λίγες εβδομάδες, θα συνηθίσουμε τις απαιτήσεις του πρωταθλήματος. Κάθε ομάδα έχει το δικό της αγωνιστικό στυλ. Όσο πιο πολύ προπονούμαστε και παίζουμε μαζί, θα βελτιωνόμαστε και θα προσαρμοζόμαστε στην κυπριακή καλαθόσφαιρα.

Τι θέλεις να πετύχεις φέτος με την ΟΜΟΝΟΙΑ;

Θέλω καταρχάς να έχουμε μια καλή σαιζόν, να πάμε μακριά στα πλέι-οφ. Νομίζω ότι δεν έχουμε οτιδήποτε να ζηλέψουμε από οποιονδήποτε στο νησί, άρα να δουλέψουμε σκληρά, μέχρι να θεωρηθούμε διεκδικητές του τίτλου.

 

Who is who

O Shamarr Bowden αγωνίζεται στις θέσεις 1 και 2 (Point guard, Shooting Guard) και έχει ύψος 1.96. Έπαιξε στην D1 με την φανέλα της UNC-Charlotte πριν πάρει μεταγραφή στο ECU. Θεωρείται παίκτης-εργάτης που περνάει πολλές ώρες στο γυμναστήριο. Είναι αθλητικός, μπορεί να βοηθήσει σε δυο θέσεις ενώ είναι συνεπής και αμυντικά. Πιο δυνατό του σημείο το σουτ 3 πόντων, αφού είναι στο τοπ 10 των σουτέρ στην ιστορία του ECU. Πέρσι αγωνιζόταν στη Τσεχία με τη φανέλα της Usti Labem όπου είχε 13.8 πόντους, 3.2 ριμπάουντ και 2.2 ασσίστ ανά παιχνίδι.