Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Κλήρωση πρωταθλήματος μπάσκετ

Κλήρωση πρωταθλήματος μπάσκετ

basket-train-14-10-20


Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη (16/10/14, 19:00), στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία, τις κληρώσεις των Πρωταθλημάτων ΟΠΑΠ Ανδρών Α΄ Κατηγορίας και Γυναικών. Η νέα χρονιά στα καλαθοσφαιρικά δρώμενα για την περίοδο 2014-15 θα αρχίσει στο τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου και στα δύο πρωταθλήματα, στα οποία αναμένεται ανταγωνισμός για την κατάκτηση της κορυφής.

Στο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α΄ Κατηγορίας θα λάβουν μέρος οι ΑΕΚ Λάρνακας, ΑΕΛ Λεμεσού, ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας, Απόλλων Λεμεσού, ΕΘΑ Έγκωμης, Ένωση Νέων Παραλιμνίου, Κεραυνός Στροβόλου και Ομόνοια Λευκωσίας. Στο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Γυναικών θα συμμετάσχουν οι ομάδες ΑΕΚ Λάρνακας, ΑΕΛ Λεμεσού, ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας, Απόλλων Λεμεσού, ΑΠΟΠ Πάφου, ΕΝΑΔ Αγίου Δομετίου, Ζήνωνας Καλαθόσφαιρα Λάρνακας και Κεραυνός Στροβόλου.

Θυμίζουμε ότι το Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α΄ Κατηγορίας θα διεξαχθεί τη νέα χρονιά σε τρεις φάσεις. Στην Α΄ Φάση οι 8 ομάδες θα αγωνιστούν σε κοινό όμιλο, με εντός και εκτός έδρας αγώνες. Η τελική κατάταξη θα χωρίσει στη συνέχεια τις ομάδες σε δύο ομίλους, με τις 4 πρώτες ν’ αποτελούν τον Όμιλο Τίτλου και τις τελευταίες 4 τον Όμιλο Υποβιβασμού. Μεταξύ των 4 ομάδων σε κάθε όμιλο θα διεξαχθούν και πάλι εντός και εκτός έδρας αγώνες, για να βγει η τελική κατάταξή τους. Σημειώνουμε ότι οι ομάδες θα κουβαλήσουν στη β΄ φάση τη βαθμολογική τους συγκομιδή της α΄ φάσης. Στη γ΄ φάση, οι ομάδες του Ομίλου Τίτλου θα μπουν στη διαδικασία των πλέι-οφ, με τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης να είναι 1Χ4 και 2Χ3, και οι νικήτριες (τρεις νίκες) θα αναμετρηθούν στον τελικό για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας 2014-15 (και πάλι τρεις νίκες). Στον Όμιλο Υποβιβασμού οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 7 και 8 θα αγωνιστούν σε αγώνες κατάταξης, με την ομάδα που πετυχαίνει δύο νίκες να παραμένει στην κατηγορία.