Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ Μάχη για την πρωτιά και την… ισοφάριση στις νίκες

Μάχη για την πρωτιά και την… ισοφάριση στις νίκες

 


Ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Παφιακό και ΟΜΟΝΟΙΑ διεξάγεται απόψε στις 20:00 (live @OmonoiaNews.com & Cytavision Sports 5) στο κλειστό στάδιο “Αφροδίτη”. Στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Πετόσφαιρας, η ομάδα μας κοντράρεται με το συγκάτοικο της στη βαθμολογίας και ο νικητής της αναμέτρησης θα ρίξει τον βασικό του αντίπαλο για την πρωτιά ένα σκαλοπάτι πιο κάτω. Ίσως κριθεί η 1η θέση στην κανονική διάρκεια σήμερα, αν και απομένουν ακόμη τρεις αγωνιστικές.

Διπλής σημασίας το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες, αφού η νίκη δεν έχει ρόλο μόνο στο ποια θα παραμείνει να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής. Στη β’ φάση οι νίκες μεταξύ των ομάδων μεταφέρονται και εάν βρεθούν αντιμέτωποι ΟΜΟΝΟΙΑ και Παφιακούς για παράδειγμα στους τελικούς, η μάχη για τον τίτλο θα ξεκινήσει από το 2-0 ή το 1-1. Στον πρώτο γύρο ο Παφιακός επικράτησε μέσα στη Λευκωσία και έτσι είναι ήδη στο 1-0, κάτι που σημαίνει πως για τους “πράσινους” η νίκη είναι μονόδρομος.

Ουσιαστικά, εάν απόψε κερδίσει ο Παφιακός, τότε θα προηγηθεί με 2-0 στις νίκες και παράλληλα θα είναι κοντά στο να κλειδώσει την πρωτιά στην κανονική διάρκεια, κάτι που σημαίνει πως οι τελικοί, αν φτάσουν οι δύο ομάδες εκεί, θα ξεκινήσουν από την Πάφο. Στο “τριφύλλι” στοχεύουν να πετύχουν “διπλό” για να ισοφαρίσουν στις νίκες και συνάμα να ανέβουν αυτοί στην 1η θέση. Απαντήσεις θα πάρουμε στις μάχες του φιλέ, που αναμένονται συγκλονιστικές, αφού όπως αντιλαμβάνεστε παίζονται πολλά περισσότερο από μια απλή νίκη.

«Έρχεται ακόμα ένας δύσκολος αγώνας, μέσα σε λίγες μέρες, για εμάς. Σίγουρα πάμε για να πετύχουμε την νίκη, για να είμαστε μόνοι στην πρώτη θέση. Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα όπως σε κάθε αγώνα και υπάρχει αισιοδοξία στην ομάδα ότι θα τα καταφέρουμε», ήταν η δήλωση του Χρίστου Προδρόμου, παίκτη της ομάδας μας, στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου.

Δυστυχώς οι λεβέντες του φιλέ δεν θα έχουν τη συμπαράσταση του Πράσινου Λαού, αφού δεν δικαιούνται να παρευρεθούν φιλοξενούμενοι οπαδοί, αλλά είναι σίγουρο πως θα τα δώσουν όλα για να χαροποιήσουν και τον κόσμο. Οι φίλοι της ομάδας μας όμως έχουν καθήκον να στηρίξουν την ΟΜΟΝΟΙΑ της καρδιάς στους τελευταίους τρεις αγώνες της α’ φάσης, που θα διεξαχθούν στη Λευκωσία. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα στην Πάφο, τίποτα δεν τελειώνει στο θέμα τίτλος, όπως φυσικά και στην πρωτιά.

Μετά τον Παφιακό, για την ΟΜΟΝΟΙΑ θα ακολουθήσει το ματς με την Αναγέννηση στο “Ελευθερία” την επόμενη Παρασκευή, ενώ μια βδομάδα αργότερα θα διεξαχθεί το παιχνίδι με την ουραγό Ολυμπιάς. Φινάλε στην κανονική διάρκεια με αιώνιο ντέρμπι στην έδρα μας, στις 2 Φεβρουαρίου.

Η βαθμολογία του Πρωταθλήματος: