Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Αφιέρωμα στον δις πρωταθλητή Φάνη Θεοφάνους

Αφιέρωμα στον δις πρωταθλητή Φάνη Θεοφάνους


Ένα πολύ ωραίο αφιέρωμα αναρτήθηκε στην σελίδα στο facebook Omonia Nicosia Collections. Πρόκειται για τον Φάνη Θεοφάνους ο οποίος αγωνίστηκε για πέντε χρόνια στην ομάδα μας πανηγυρίζοντας τίτλους.

Αναλυτικά:

ΘΕΟΦΑΝΗΣ (ΦΑΝΗΣ) ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ σε αυθεντικές υπογεγραμμένες κάρτες εποχής.

O Φανής γεννήθηκε στην Ορμήδεια στις 02/07/1959. Βραχύσωμο εξτρέμ με φοβερή εκρηκτικότητα και με έφεση στο γκολ, έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τα χρώματα του Πεζοπορικού το 1978. Με την ομάδα της Λάρνακας, που να σημειωθει είχε σπουδαία ομάδα τότε, έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις με αποτέλσμα να κεντρίσει το ενδιαφέρον άλλων ομάδων.

Το 1985 η ΟΜΟΝΟΙΑ, θέλοντας να αναπληρώσει το μεγάλο κενό που άφηνε ο Ανδρέας Κανάρης, τον ενέταξε στο ρόστερ της. Με το καλημέρα στους διπλούς αγώνες με την Ραμπάτ Άγιαξ Μάλτας για τον Α Γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών πέτυχε 2 τέρματα, ανεβάζοντας αμέσως της προσδοκίες.

Λόγω αρκετών τραυματισμών, η πορεία του δεν ήταν ανάλογη της κλάσης του. Εντούτοις πρόλαβε να καταγράψει 66 συμμετοχές και να πετύχει 19 τέρματα. Κατέκτησε 2 Πρωταθλήματα 1 Κύπελλο και 3 Ασπίδες. Ήταν επίσης βασίκο στέλεχος της Εθνικής Κύπρου με 23 συμμέτοχες και 2 τέρματα. Εκλεισε την καριερα του στην Αλκή.

Σημεία αναφοράς στην 5ετή παρουσιά του στην ομάδα μας, ήταν το νικητήριο γκολ (2-1) που πέτυχε στον αγώνα της Ασπίδας με την ΑΕΛ το 1987 στο Μακάρειο Στάδιο, αλλά και γκολ που σημειώσε στους διπλους αγώνας με την Σιάμροκ Ρόβερς Ιρλανδίας το 1987 για τον Α Γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, που ουσιάστικα χάρησε την πρόκριση στην ΟΜΟΝΟΙΑ, αφου τα δύο παιχνίδια έληξαν με 0-1 στο Δουβλίνο και 0-0 στη Λευκωσία.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "OMONIA NICOSIA COLLECTIONS TICKETS, PROGS, JERSEYS AND MORE.. f 686 ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ (Π.Ο.Λ.)"

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Mπορείτε να δείτε σε κακή ποιότητα, τα στιγμιότητα του αγώνα με την Σιάμροκ και το γκολ που πέτυχε ο Φανής (στο 1:12).