Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Κυπριανίδης: «Αυστηρή η αποβολή Μπασιρού, θα μπορούσε περισσότερες κίτρινες»

Κυπριανίδης: «Αυστηρή η αποβολή Μπασιρού, θα μπορούσε περισσότερες κίτρινες»


Ο αναλυτής των επίμαχων φάσεων, Γιαννάκης Κυπριανίδης, μίλησε στον Super Sport FM 104 για τις φάσεις του ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής, Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ.

Αναλυτικά:

Στο 5ο λεπτό η ανατροπή του Φαμπιάνο στον Τομανέ. Ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ πήγε στην μπάλα, ο Φαμπιάνο πήγε στα πόδια,

Φάνηκε από την αρχή του αγώνα πως ο διαιτητής είχε πρόθεση να δείξει πολλές κάρτες, γιατί έγινε σύρραξη μεταξύ των δύο πάγκων και έδειξε κίτρινες κάρτες στους προπονητές.

Στην αποβολή του Μπασιρού, ο διαιτητής είδε την άτσαλη προσπάθεια του παίκτη της Ομόνοιας, να πατάει τον Σαρφό και έκρινε σκοπιμότητα στην προσπάθειά του. Βλέποντας το ριπλέι, πιστεύω ότι μπορεί να ήταν λίγο αυστηρή η κόκκινη, αλλά δεν μπορεί να του καταλογιστεί λάθος.

Ο Κακουλλής έδειξε την τάπα στο πόδι του από το μαρκάρισμα του Πέτροβιτς. Την γλύτωσε την κόκκινη ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ γιατί κατέβασε το πόδι του κάτω και δεν έκανε απευθείας χτύπημα στο πόδι του Κακουλλή. Σωστά δεν πήρε κόκκινη.

Στο 45′ έδωσε κίτρινη στον Σίμιτς για θέατρο. Οι οδηγίες είναι πως όταν πέφτει παίκτης με επαφή που δεν είναι αρκετή για να δοθεί πέναλτι, να μην δίνεται θέατρο. Άρα δεν ήταν πέναλτι, ούτε κίτρινη στον Σίμιτς.

Στο 45+6′ η δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ντάλσιο, που φαίνεται πως ήταν σκόπημο να παίξει την μπάλα με το χέρι, ώστε να μην βγει η Ομόνοια σε υποσχόμενη επιθετική ενέργεια. Το σταμάτημα τέτοιας φάσης είναι πάντα κάρτα, είτε πρώτη, είτε δεύτερη. Σωστά αποβλήθηκε.

Ο Σεμπάκ μέσα σε δύο λεπτά έκανε δύο πανομοιότυπα φάουλ και στο κέντρο του γηπέδου. Σταμάτησε και εδώ μία υποσχόμενη επιθετική ενέργεια. Σωστή και εδώ η δεύτερη κίτρινη.

Στην αποβολή του Σίμιτς. Όπως ο Σεμπάκ, έτσι και ο Σίμιτς ήξερε πως έχει κίτρινη κάρτα. Από την στιγμή που έχεις κάρτα δεν δικαιούσε να κάνεις τέτοια ενέργεια με το χέρι. Σωστή η κάρτα.

Για τις κίτρινες που δόθηκαν, μπορούσαν να δοθούν και άλλες. Και το λέω γιατί την ώρα που διαμαρτύρονταν οι ποδοσφαιριστές για κάποια απόφασή του, μπορούσε να δώσει και εκεί κάρτες. Δεν έδειξε σε εκείνα τα σημεία.

Πηγή: sport-fm.com.cy