Home ΚΥΠΡΟΣ Η δράση στην Β’

Η δράση στην Β’

karmiotisa


Με πέντε αναμετρήσεις άνοιξε σήμερα το απόγευμα η αυλαία της 16ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας.

Η Ένωση έκλεισε σήμερα ένα γύρο αήττητη και οδηγεί την κούρσα και παρακολουθεί από κοντά η Πάφος που συμπλήρωσε επίσης ένα γύρο χωρίς ήττα.

Η 16η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με τις αναμετρήσεις Άρης – Διγενής Ορόκλινης και Ελπίδα Ξυλοφάγου Ομόνοια Αραδίππου.

*Στο Παραλίμνι η πρωτοπόρος Ένωση Νέων Παραλιμνίου κέρδισε με 4-0 την ουραγό ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς και έφτασε στους 35 βαθμούς.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ένωση άνοιξε το σκορ στο 28′ με τον Κονσταντίν Μπασόφ (έκτο φετινό γκολ).

Στο 50′ η Ένωση πέτυχε το 2-0 με τον Βέλγο Kenneth VAN RANSBEECK στην πρώτη του συμμετοχή με τα χρώματα της ομάδας του Παραλιμνίου. Στο 54′ ο Ζανέττου ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 και στο 83′ ο Κυπριανού διαμόρφωσε το 4-0.

*Η Πάφος FC νίκησε στο Ζακάκι την ΑΕΖ με 2-0 και έφτασε στους 34 βαθμούς.

Η φιλοξενούμενη ομάδα άνοιξε το σκορ στο 40′ με αυτογκόλ του Ονουφρίου. Νωρίτερα ο Γαρπόζης εκτέλεσε πέναλτι που απέκρουσε ο τερματοφύλακας της ΑΕΖ Χαράλαμπος Καϊρινος. Στη φάση του πέναλτι (30′) αποβλήθηκε ο Φωτίου και η ΑΕΖ συνέχισε με δέκα ποδοσφαιριστές.

Στο 88′ ο Κρίστοφερ Ντίκσον διαμόρφωσε το 2-0 για την Πάφο, που την έφερε στους 34 βαθμούς.

*Η Καρμιώτισσα Πολεμιδιών ηττήθηκε στην έδρα της με 2-1 από την Αναγέννηση Δερύνειας και έμεινε στους 31 βαθμούς.

Στο 17′ προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι με τον Θεράποντος (αποκτήθηκε πρόσφατα από την Ομόνοια Αραδίππου) και στο 35′ ο Μασίνουα πέτυχε το δέκατο φετινό του γκολ ισοφαρίζοντας σε 1-1 για την Καρμιώτισσα.

Στο 70′ η Αναγέννηση πήρε προβάδισμα (2-1) με τον Κυριάκο Κρασά που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος και χάρισε τη σημαντική νίκη στην ομάδα της Δερύνειας.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν πρόσφατα σε διπλό αγώνα στο Κύπελλο και η Καρμιώτισσα κατάφερε να εξασφαλίσει το εισιτήριο της πρόκρισης για τους οκτώ της διοργάνωσης.

*Η ΕΝΑΔ Πόλεως Χρυσοχούς κέρδισε εκτός έδρας με το εντυπωσιακό 7-1 τον Ν&Σ Ερήμης και έφτασε στους 20 βαθμούς.

Στο πρώτο μέρος η φιλοξενούμενη ομάδα προηγήθηκε με 2-0 από τέρματα που πέτυχαν οι Πικραμένος (1′) και Ομπάρα (29′).

CFA