Home ΚΥΠΡΟΣ Πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της ΚΟΚ

Πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της ΚΟΚ

genikisynelefsibasket


Μέσα σε ένα εξαιρετικό κλίμα στο «Princess Beach Hotel» στην Λάρνακα διεξήχθη η ετήσια γενική συνέλευση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας μπροστά στους προέδρους και τους αντιπροσώπους των σωματείων οι οποίο εξέφρασαν ικανοποίηση για την αλλαγή του όλου κλίματος αλλά και το γεγονός ότι η καλαθόσφαιρα ξαναμπαίνει σε καινούργιες και πιο ελπιδοφόρες βάσεις.

Μετά το καλωσόρισμα των εκπροσώπων των σωματείων από τον Γ. Γραμματέα της ΚΟΚ κ. Ανδρέα Μουζουρίδη και την έγκριση τόσο των πρακτικών της ετήσιας γενικής συνέλευσης του 2014, τα πεπραγμένα και την έκθεση των λογιστών για την χρονιά που πέρασε, τον λόγο πήρε ο Γενικός Διευθυντής της ομοσπονδίας κ Άθως Αντωνίου ο οποίος με ταχύτητα αλλά και σαφήνεια σκιαγράφησε το 2014 και ότι επετεύχθη κατά την διάρκεια του αναδεικνύοντας και το έργο της ομοσπονδίας αναφέροντας κλείνοντας ότι η ομοσπονδία μείωσε κατά 10% τα έξοδα της και κατά 80% της οφειλές της γεγονός εξαιρετικά σημαντικό για την περαιτέρω πορεία της προς υλοποίηση καινούργιων στόχων.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ Λούης Δημητρίου ο οποίος καλωσόρισε τα σωματεία Ζήνων Λάρνακας (το οποίο γίνεται μόνιμο μέλος) αλλά και την Ανόρθωση η οποία θα επαναδραστηριοποίηση το τμήμα της στην καλαθόσφαιρα αρχίζοντας από τις παιδικές ηλικίες.

O πρόεδρος αναφέρθηκε στην σημασία για την επαναφορά του αθλήματος στην θέση που του αξίζει και ανακοίνωσε μία σειρά μέτρων για την περαιτέρω προβολή του αθλήματος, όπως τις ζωντανές μεταδόσεις περισσοτέρων αγώνων, μετάδοση αγώνων live streaming, αλλαγή και αναβάθμιση του υφιστάμενου site όπως και η ιδιαίτερη σημασία που θα δοθεί στα social media.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του προέδρου για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα – για την οποία νοιώθει ιδιαίτερα έντονα- και την εφαρμογή αυστηρών ποινών προς αποφυγή οποιονδήποτε γεγονότων που μπορεί να αμαυρώσουν το άθλημα.

Παράλληλα είπε ότι από φέτος θα επανέλθει η ελεγχόμενη μετακίνηση φιλάθλων διότι όπως τόνισε εμφαντικά δεν διανοείται ομαδικά αθλήματα να γίνονται μέσα σε βουβά γήπεδα, γεγονός που «σκοτώνει» το ενδιαφέρον και την μαγεία των αθλημάτων.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τις Εθνικές ομάδες και την προσπάθεια που γίνεται αυτές να πάρουν τον χαρακτήρα που τους αρμόζει και πάνω σε αυτό το θέμα δεν θα διστάσει να πάρει όλα εκείνα τα βοηθητικά μέτρα για την ανάπτυξη τους σε συντονισμό βεβαίως και με τις ομάδες .

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην επιμόρφωση και των προπονητών έτσι ώστε να ετοιμάζουν καλύτερα τα παιδιά στις μικρές ηλικίες οι οποίες αποτελούν το χρυσοφόρο μέλλον του αθλήματος.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια ζητήθηκε και η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ανδρών U16, για το 2016.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλετε και θα καταβληθεί με μία σειρά καινοτόμων μέτρων έτσι ώστε η ομοσπονδία να ενδυναμωθεί στο οικονομικό κομμάτι, επομένως και τα σωματεία αυτής και δήλωσε ότι προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται πολλές προσπάθειες.

Στην συνέχεια μίλησε για το πόσο σημαντικό γεγονός είναι η συμμετοχή της πρωταθλήτρια ΑΕΚ και της κυπελλούχου ΕΘΑ στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αφού αυτό θα τονώσει αλλά και θα βοηθήσει περαιτέρω το άθλημα γενικότερα.

Τελειώνοντας ευχαρίστησε το διοικητικό συμβούλιο για την άψογη συνεργασία που έχει τους τελευταίους μήνες εξαίροντας το ήθος και την αγάπη τους για το άθλημα καλώντας τους, όλοι μαζί να προχωρήσουν για την επόμενη μέρα του αθλήματος.

FΑπό την συνέλευση απουσίαζαν μόνο οι πρόεδροι των σωματείων του Αποελ του ΚΕΡΑΥΝΟΥ και της ΑΕΚ, όπως απουσίαζαν και από την ετήσια γιορτή βραβεύσεων για τους άριστους της ομοσπονδίας πριν από ένα μήνα.

Πηγη: Basketball.org.cy