Home ΚΥΠΡΟΣ Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Εθνικής Ελπίδων

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Εθνικής Ελπίδων

d99a9068ed54b554d9537cbbe07545eb_w639_h432_sc


Με απογευματινή προπόνηση στο γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον αγώνα της Τρίτης ολοκληρώθηκε σήμερα η προετοιμασία της Εθνικής Ελπίδων, που βρίσκεται από το περασμένο Σάββατο στο Μινσκ.

Η προπόνηση έγινε στο Στάδιο Gorodskoi, χωρητικότητας 5.402 θέσεων, παλιό γήπεδο τη Μπάτε Μπόρισοφ.

Το παιχνίδι εντάσσεται στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-21 και θα είναι το πέμπτο στη διοργάνωση για την Κύπρο.

Το παιχνίδι της Τρίτης θα αρχίσει στις 18:30 (τοπική ώρα) και οι διοργανωτές περιμένουν στο γήπεδο περισσότερους από χίλιους θεατές. Σημειώνεται ότι η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Η τεχνική ηγεσία θα πραγματοποιήσει κάποιες αλλαγές σε σχέση με το αγώνα της περασμένης Πέμπτης με την Τουρκία και μέχρι αύριο το πρωί θα ξεκαθαρίσει οριστικά το τελικό πλάνο δράσης.

Από αγωνιστικής πλευράς δεν υπάρχουν ουσιαστικά προβλήματα και ο Κώστας Μαλέκκος θα έχει στη διάθεση του και τους 19 ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην αποστολή.

Το παιχνίδι μας με τη Λευκορωσία θα είναι το τελευταίο που θα δώσουμε μέσα στο 2015 και με την ελπίδα πως ο απολογισμός θα καταγράψει την πρώτη μας νίκη στον όγδοο όμιλο της προκριματικής φάσης.

Η πορεία μας στον όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μέσα στο 2015:

Ολλανδία – Κύπρος…4-0
Σλοβακία – Κύπρος…2-0
Κύπρος – Λευκορωσία…0-1
Κύπρος – Τουρκία…0-3

Η προϊστορία μας
Η Εθνική μας συναντήθηκε ξανά με τη Λευκορωσία τον περασμένο μήνα στη Λάρνακα και τότε οι Λευκορώσοι νίκησαν με 1-0.

Ήταν το τέταρτο παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις και η Λευκορωσία υπερέχει με τρεις νίκες έναντι μιας της Εθνικής μας.

*Στις 16 Αυγούστου 2006 σε αγώνα που έγινε πάλι στο Μπόρισοφ η Λευκορωσία μας νίκησε με 1-0 από γκολ του Pavluchek Kiril στο 72’.

Ο αγώνας αφορούσε τον ένατο όμιλο και οι αγώνες ήταν μονοί. Πρώτη στον όμιλο μας τερμάτισε η Τσεχία.

*Στην προκριματική φάση του 2013 κληρωθήκαμε ξανά με τη Λευκορωσία και λάβαμε τότε μέρος στον πρώτο όμιλο μαζί με την Γερμανία, την Ελλάδα, τη Βοσνία / Ερζεγοβίνη και το Σαν Μαρίνο.

Στις 7 Οκτωβρίου 2011 σε αγώνα που έγινε στο Στάδιο «Αμμόχωστος – Επιστροφή» η Λευκορωσία νίκησε με 3-1.

Η Εθνική μας προηγήθηκε με γκολ του Νέστωρα Μυτίδη στο 15’ και οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη με αυτογκόλ του Χριστοφίδη (26’) και τέρματα των Patotskiy Aleh (41’) και Khlebasolau Dzmitry (88’).

*Στις 15 Αυγούστου 2012 στον αγώνα που έγινε στο Μινσκ η Κύπρος νίκησε με 3-0 από τέρματα που πέτυχαν οι Νίκος Εγγλέζου (33’), Νέστωρας Μυτίδης (50’) και αυτογκόλ του Aniukevich Aliaksandr (73’).

CFA