Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Πήραν όλοι αδειοδότηση

Πήραν όλοι αδειοδότηση


Όλες οι ομάδες που θα αγωνίζονται στο πρωτάθλημα 2014-15 έχουν εξασφαλίσει άδεια, μετά τον έλεγχο της επιτροπής κριτηρίων.

Η σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

Τα Σωματεία που θα λάβουν μέρος στο Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας περιόδου 2014 – 2015 εξασφάλισαν αδειοδότηση μέσα από τη διαδικασία ελέγχου κριτηρίων της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Κριτηρίων.

Ο έλεγχος έγινε σε δύο συνεδρίες της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Κριτηρίων και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 21/05/2014.

Από τη διαδικασία του ελέγχου πέρασαν τα δέκα Σωματεία που συνεχίζουν στο Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας καθώς και τα δύο Σωματεία, η Αγία Νάπα και ο Οθέλλος Αθηαίνου, που εξασφάλισαν την άνοδο τους από το Β1 όμιλο του Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου εξετάστηκαν τα στοιχεία που κατέθεσαν τα δώδεκα Σωματεία για τα νομικά κριτήρια, τα αθλητικά κριτήρια, τα οικονομικά κριτήρια τα διοικητικά κριτήρια και τα κριτήρια υποδομής.

Οικονομικός έλεγχος
Για σκοπούς που αφορούσαν τον οικονομικό έλεγχο σημειώνεται ότι τα Σωματεία κατέθεσαν στην ΚΟΠ μέχρι τις 31/03/2014 ποσό που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ για αποπληρωμή παλιών οφειλών σε υπαλλήλους τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσαν ενώπιον της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Κριτηρίων το συνολικό χρέος των Σωματείων για το 2013 ανέρχεται στα 73 εκατομμύρια ευρώ, μειωμένο κατά 6 εκ. σε σχέση με το έτος 2012 που κατέγραψε χρέος 79 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία που έχει ενώπιον της η Πρωτοβάθμια Επιτροπή, το 65% του χρέους αφορά τρία Σωματεία.

Ο μηνιαίος έλεγχος για τις υποχρεώσεις των Σωματείων προς υφιστάμενους υπαλλήλους τους λειτούργησε θετικά και όπως προκύπτει από τον τελικό έλεγχο, οι οφειλές μειώθηκαν κατά ένα εκατομμύριο ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Παρά το γεγονός ότι παρατηρείται μικρή μείωση στο συνολικό χρέος αλλά και στο ύψος των προϋπολογισμών των Σωματείων, η αβεβαιότητα και ο κίνδυνος βιωσιμότητας αρκετών Σωματείων παραμένει και σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Κριτηρίων, επιβάλλεται η περαιτέρω μείωση των προϋπολογισμών τους.