Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Ομάδα της κυβέρνησης;

Ομάδα της κυβέρνησης;

 


Παράγοντες της πολιτικής ζωής του τόπου και διάφοροι κρατικοί αξιωματούχοι δεν παρέλειψαν να παρευρεθούν στη χθεσινή εκδήλωση του Αποέλ.

Αν μη τι άλλο στις τάξεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ υπάρχει γνώση για την πολιτικοποίηση και κομματικοποίηση του ποδοσφαίρου και η αλήθεια είναι ότι υπάρχει πολύς κόσμος που εκφράζει την ενόχλησή του για την παρούσα κατάσταση.

Η πλάκα ξεκινά με τους απέναντι, οι οποίοι μας αποκαλούν «παράρτημα», σάμπως και η δική τους ομάδα βρίθει ανεξαρτησίας. Όχι μόνο γνωρίζουν την αλήθεια και οι πέτρες, μιλούν και οι εικόνες από μόνες τους.

Συνήθως όταν γίνεται συζήτηση για την κομματικοποίηση του κυπριακού ποδοσφαίρου, επικεντρώνεται στη σχέση ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΑΚΕΛ και όχι στη σχέση των άλλων ομάδων με άλλα κόμματα. Στην πραγματικότητα, η σχέση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν διαφέρει από τις σχέσεις που έχουν άλλα σωματεία με άλλους πολιτικούς χώρους.

Και αυτό δεν το λέμε βέβαια για να τη δικαιολογήσουμε. Διαφωνούμε γενικώς με την κομματικοποίηση του ποδοσφαίρου, είτε αφορά την ομάδα μας, είτε όχι. Και αυτό το υπογραμμίζουμε. Το αναφέρουμε ως δεδομένο. Θα ήταν, ωστόσο, πιο δίκαιο όταν ανοίγεται αυτή η συζήτηση να γίνεται για όλους και όχι μόνο για την ΟΜΟΝΟΙΑ.