Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Στον Γεν. Εισαγγελέα το πόρισμα για τα στημένα

Στον Γεν. Εισαγγελέα το πόρισμα για τα στημένα


Η Επιτροπή Δεοντολογίας στέλνει και την εισήγησή της στον Γιώργο Σαββίδη

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού θα παραδώσει στον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη το πόρισμα για θέματα που αφορούν την κυπριακή διαιτησία.

Ο Γενικός Εισαγγελέας καλείται να αποφασίσει τα επόμενα βήματα τα οποία θα είναι:

Πρώτο: Nα δεχθεί το πόρισμα και να διατάξει την ποινική διερεύνηση των ευρημάτων του πορίσματος. Δεύτερο: Να κρίνει ότι δεν προκύπτει οποιοδήποτε αδίκημα και να το αρχειοθετήσει.

Το πόρισμα θα βασιστεί στα ευρήματα των ερευνώντων λειτουργών όπου προκύπτει ότι ενδεχόμενα υπάρχουν 7 περιπτώσεις αγώνων μεταξύ της περιόδου 2019 και 2023 που ενδεχομένως να έχουν χειραγωγηθεί. Περαιτέρω εντοπίζονται άλλες 7 διαφορετικές περιπτώσεις που πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω από την Αστυνομία καθότι φαίνεται ότι ενδεχομένως να αφορούν σε επηρεασμό και/ή πιθανή χειραγώγηση ολόκληρου του Πρωταθλήματος.

Μαζί με το πόρισμα η Επιτροπή θα καταθέσει και τις δικές της εισηγήσεις  που σύμφωνα με πληροφορίες της OffsiteNews ταυτίζονται πλήρως  με το πόρισμα των ερευνώντων λειτουργών.

Σημειώνεται ότι στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα θα βρεθεί και ολόκληρο το υλικό το οποίο έχουν συλλέξει οι ερευνώντες λειτουργοί, αλλά και η καταγραφή καταλόγου ενεργειών που πρέπει να ληφθούν από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για βελτίωση των πραγμάτων ούτως ώστε να μειωθεί η προκατάληψη.

Σε περίπτωση που ο Γενικός Εισαγγελέας δεχθεί το πόρισμα θα ζητήσει όπως διεξαχθεί ποινική διερεύνηση των αδικημάτων που προκύπτουν από την Αστυνομία. Με βάση το νόμο Περί Χειραγώγησης Αγώνων οι έρευνες θα βασιστούν στα αδικήματα διαφθοράς. Το αστυνομικό πόρισμα θα δοθεί στον Γενικό Εισαγγελέα ο οποίος θα κληθεί να αποφασίσει τελεσίδικα εάν προκύπτουν ποινικά αδικήματα.

Με βάση το άρθρο 11 (1) Οποιοδήποτε πρόσωπο, είτε άμεσα είτε έμμεσα, είτε αυτοπροσώπως είτε διά μέσω τρίτου, αποπειράται να προβεί ή προβαίνει σε χειραγώγηση αθλητικού γεγονότος, ή συμβάλλει καθ’ οποιονδήποτε τρόπο στη διεξαγωγή προσυνεννοημένου αγώνα είναι ένοχος αδικήματος.

Σε περίπτωση καταδίκης του, υπόκειται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τα επτά (7) έτη ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις διακόσιες χιλιάδες ευρώ (€200.000) ή και στις δύο αυτές ποινές.

Γιώργος Μιχαηλίδης – οffsite.com.cy