Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πλέον όλοι κρίνονται

Πλέον όλοι κρίνονται

sak_1852


Κωλοτούμπα δεν πρόκειται να κάνουμε. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι στην πλειοψηφία τους οι ποδοσφαιριστές που αποτελούν το ρόστερ είναι ποιοτικοί. Με αυτούς άλλωστε ο Σαβέφσκι πάτησε το Αποέλ, με αυτούς έφτιαξε ένα κάρο ευκαιρίες κόντρα στην Ανόρθωση, με αυτούς η ΟΜΟΝΟΙΑ έβγαλε μια καλή εικόνα για 4-5 αγωνιστικές. Ξεκάθαρα λοιπόν, ο τίτλος είναι μάλλον σχετικός και μάλλον δεν αγγίζει τους πάντες στην ομάδα…

Την ίδια στιγμή όμως, όλες αυτές τις αγωνιστικές κάναμε και λόγο (ειδικά στα live μας) για κάποιες αδυναμίες. Αδυναμίες οι οποίες επαναλαμβάνονται και δεν αποτελούν κάτι που ο προπονητής μπορεί να διορθώσει. Ο Σαβέφσκι το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να τους μιλήσει για συγκέντρωση και αποφυγή ατομικών λαθών. Το τι θα κάνουν μες το γήπεδο είναι κάτι που ελέγχουν μόνο οι ποδοσφαιριστές. Μας λυπεί που το λέμε, ορισμένοι δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα πως όταν είσαι στην ΟΜΟΝΟΙΑ, τα παιδαριώδη λάθη δεν επιτρέπονται. Και με δεδομένο ότι κανείς στο ρόστερ δεν είναι επιλογή του προπονητή, όλοι κρίνονται. Το αν μπορούν να διορθωθούν, αυτοί το ξέρουν και ο Σαβέφσκι θα το κρίνει.

Η γενική τάση που βλέπουμε να επικρατεί στον κόσμο είναι “ας παίζουν παίκτες τουλάχιστον από τη δεύτερη ομάδα, αυτοί θα τα δίνουν όλα”. Κατανοητή απόλυτα η άποψη και σε κάποιο βαθμό μας βρίσκει σύμφωνους. Η βαθμολογικές εξελίξεις δείχνουν πως κάποιοι ποδοσφαιριστές μπορούν να πάρουν λεπτά. Χρειάζεται όμως προσοχή και ισορροπία. Έχουμε διαβάσει και ακραίες απόψεις, όπως το να φύγουν 8-9 παίκτες και να παίζουν μόνο παίκτες από την ακαδημία. Το παράδειγμα της ΑΕΚ είναι εκεί και μας υπενθυμίζει όμως πόσο επικίνδυνο είναι κάτι τέτοιο.

Κάποιοι φυσικά πρέπει να προωθηθούν, είναι ένα δεδομένο που μας επιβάλλεται και από την οικονομική κατάσταση. Σιγά σιγά όμως, με ισορροπία. Δεν μπορείς να ανεβάσεις από τη μια μέρα στην άλλη 10-11 παίκτες από την ακαδημία και να μην περιμένεις να έχει επιπτώσεις στην απόδοση. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως το καλοκαίρι τελειώνουν και συμβόλαια ποδοσφαιριστών απαραίτητων και κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθούν οι περιπτώσεις τους. Δεν μπορείς επίσης να διώξεις 8-9 παίκτες και να μην έχει αυτό επιπτώσεις στη τσέπη σου, λόγω αποζημιώσεων. Άρα υπομονή, ισορροπία και ο Σαβέφσκι ξέρει καλύτερα ποιοι και πότε πρέπει να ανεβούν, όπως και ποιοι αξίζουν να είναι στο ρόστερ.