Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Χωράνε Νούνο και Ζοάο στην ίδια εντεκάδα;

Χωράνε Νούνο και Ζοάο στην ίδια εντεκάδα;

img_9560


Ναι η ερώτηση είναι κάπως παράξενη, μιας και οι 2 τους συνυπήρξαν στην εντεκάδα του προχθεσινού παιχνιδιού και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν καλύτερη, είχε μεγάλο ποσοστό κατοχής, έφτιαξε ευκαιρίες με το τσουβάλι. Αυτή είναι όμως μόνο μια όψη του νομίσματος…

Και είναι η όψη που πιθανότατα θα βλέπαμε οποιαδήποτε μικρή ομάδα κι αν αντιμετώπιζε η ΟΜΟΝΟΙΑ. Οι μικρές ομάδες δεν επιδιώκουν να κρατήσουν τόσο μπάλα, δεν πιέζουν ιδιαίτερα τα αμυντικά χαφ κάτι που ευνοεί τη συνύπαρξη μπαλαδώρων με επιθετικές βλέψεις όπως οι δυο Πορτογάλοι διεθνείς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Οι πολλές φάσεις και η άνετη κυκλοφορία άλλωστε, δεν ήταν καθόλου άσχετες με το γεγονός πως και οι 2 ξεκίνησαν τον αγώνα.

Το ερώτημα είναι αν μπορεί να παραταχθεί με τέτοιο σχήμα η ΟΜΟΝΟΙΑ και στα ντέρμπι. Ίσως της βγει, αν καταφέρει να επιβληθεί του αντιπάλου (κάτι που έκανε στον πρώτο γύρο) κρατήσει περισσότερο μπάλα, κάνει το παιχνίδι της. Σε ένα ντέρμπι όμως, συνήθως έχουν και οι δυο ομάδες καλά διαστήματα. Και στο καλό του αντιπάλου αναμένεται πως ο Νούνο θα δοκιμαστεί αμυντικά. Αν θα αντεπεξέλθει θα το μάθουμε στο γήπεδο, εφόσον φυσικά ο Τόνι τους διατηρήσει στην εντεκάδα μαζί.