Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Στροφή στους Κύπριους, η μόνη επιλογή

Στροφή στους Κύπριους, η μόνη επιλογή

efraim-12-11


Το παράδειγμα της Ελλάδας είναι εκεί και ξεκάθαρο: πέραν του Ολυμπιακού Πειραιώς, του Ατρόμητου, του Αστέρα, άντε και του Παναθηναϊκού, όλες οι άλλες ομάδες στηρίζονται σχεδόν αποκλειστικά στους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ακόμα και στις ομάδες που προαναφέραμε, το ελληνικό στοιχείο είναι πολύ πιο έντονο φέτος από ότι άλλες χρονιές.

Αυτό αναμένεται να γίνει και στη Κύπρο. Το ποδόσφαιρο μας θα επηρεαστεί πολύ περισσότερο από ότι θεωρούν ορισμένοι, ακόμα και το οικονομικά εύρωστο Αποέλ, πρέπει να ρίξει στα μισά το μπάτζετ του. Υπάρχουν δε ομάδες που θα δυσκολευτούν να επιβιώσουν, ενώ άλλες θα σβήσουν. Το βέβαιο είναι πως όλοι πλέον είναι αναγκασμένοι να στραφούν στις ακαδημίες τους και με δεδομένη τη ξενομανία των τελευταίων χρόνων, δεν θα βρουν και πολλά εκεί…

Στην ΟΜΟΝΟΙΑ πάντως, έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα και αυτό είναι ο Τόνι Σαβέφσκι. Κυριάκου, Χαραλάμπους, Ρουσιάς, Φιλιώτης ήδη έχουν πλαισιώσει τον Χριστοφή και τον Εφραίμ, την στιγμή που πολλοί άλλοι είναι στο προθάλαμο της πρώτης ομάδας. Ο κόουτς ξέρει ποιοι είναι έτοιμοι να ανεβούν, ξέρει απέξω και ανακατωτά το ρόστερ της u21, της u17, ακόμα και πιο μικρές ηλικίες.  Ξεκάθαρα, στην δύσκολη καμπή που μπαίνει η ΟΜΟΝΟΙΑ και το κυπριακό ποδόσφαιρο, ο Τόνι Σαβέφσκι πρέπει να διαφυλαχθεί σαν κόρη οφθαλμού.