Home Uncategorized Τρεις άξονες για τη διάσωση των ταμείων προνοίας

Τρεις άξονες για τη διάσωση των ταμείων προνοίας

Όλοι θα πάρουν τους μισθούς τους διαβεβαιώνει η ΟΕΒ


Η προστασία των ταμείων προνοίας από τις αποφάσεις στον τραπεζικό τομέα ήταν στο επίκεντρο πρωινής σύσκεψης του Συμβουλίου Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Ταμείων στο Υπουργείο Εργασίας, υπό τον Έφορο Ταμείων Προνοίας.

Ο Έφορος Θεοφάνης Τρύφωνος δήλωσε στόχος είναι να χαρτογραφηθούν οι επιπτώσεις που είχαν τα ταμεία προνοίας, ώστε η όποια πολιτική λύση να μπορέσει να είναι η πιο ορθολογιστική υπό τις περιστάσεις.

Τα ταμεία, τόνισε, θα πρέπει να στηριχθούν μετά τον επηρεασμό των ενεργητικών τους που ήταν κατατεθειμένα στις τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή.

Το Συμβούλιο, σημείωσε ο κύριος Τρύφωνος, κρίνει ότι ενδεχομένως με βάση το νέο περιβάλλον να χρειάζονται τροποποίηση σε κάποια σημεία είτε κανονισμοί είτε η σχετική νομοθεσία, προσθέτοντας ότι σε δέκα μέρες θα επανέλθουν σε ειδική συνεδρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη καθορίστηκαν οι τρεις άξονες γύρω από τους οποίους θα πρέπει να λειτουργήσουν τα ταμεία προνοίας.

Πρώτο, θα πρέπει να υπάρξει πλήρης κατοχύρωση των ταμείων προνοίας, δεύτερον πλήρης κατοχύρωση των δικαιωμάτων των μελών των ταμείων, και τρίτον, να υπάρξουν ρυθμίσεις που να αποτρέπουν την εκροή κεφαλαίων από τα ταμεία προνοίας, ώστε να μην δημιουργούνται επιπλέον προβλήματα στις τράπεζες.

ASTRA