Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πέμπτο συνεχόμενο clean sheet!

Πέμπτο συνεχόμενο clean sheet!

img_9652


Το γεγονός πως η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα, αποδεικνύεται συνεχώς μέσα στο γήπεδο. Το δείχνουν όμως και οι αριθμοί. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει δεχθεί μέσα στο μήνα Απρίλιο 0 τέρματα για το πρωτάθλημα και έκανε χθες το πέμπτο συνεχόμενο ματς με μηδέν παθητικό! Αν υπολογίσουμε και τους ημιτελικούς κυπέλλου, έχει δεχθεί 1 γκολ σε 7 παιχνίδια.

Οι λόγοι είναι προφανώς αρκετοί. Καταρχάς Ζοσέ Μορέιρα! Ο Πορτογάλος είναι τεράστιος τερματοφύλακας και δεν χρειάζεται καν να κάνει μεγάλες αποκρούσεις για να το καταλάβει κανείς. Χθες για παράδειγμα, μόνο μια φορά χρειάστηκε να κάνει το κάτι παραπάνω, το θέμα είναι όμως πως το έκανε! Γενικώς ο Μορέιρα συνεννοείται άψογα με τους συμπαίκτες του, είναι άνετος με τη μπάλα στα πόδια, εκπέμπει αυτοπεποίθηση!

Δεύτερον, η αμυντική τετράδα δεν αλλάζει πολύ τους τελευταίους μήνες. Η μόνη αλλαγή που είδαμε ήταν ο Ντανιέλσον αντί του Αλαμπί. Κατά τα άλλα Σπούγκιν, Σκάρα, Αντράντε είναι βασικοί εδώ και πολύ καιρό, τα βρίσκουν εξαιρετικά και το αποτέλεσμα είναι οι ελάχιστες φάσεις για τον αντίπαλο. Η υγεία του Αντράντε πάντως, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εικόνα της άμυνας.

Τέλος, η γενική απόδοση και αυτοπεποίθηση της ομάδας. Μαρκάρουν όλοι, ακόμα και οι ακραίοι επιθετικοί (αυτοί μάλιστα εντυπωσιάζουν με τη συνέπεια τους), ακόμα και ο Αντρέ Άλβες!