Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Να πέσει το μπάτζετ, αλλά να διατηρηθεί ο κορμός

Να πέσει το μπάτζετ, αλλά να διατηρηθεί ο κορμός

img_1837


Ο στόχος για τη διοίκηση του Στέλιου Μυλωνά είναι ξεκάθαρος: να μειωθεί δραματικά το μπάτζετ, να χαθούν όμως και όσο το δυνατόν λιγότεροι παίκτες από το υφιστάμενο ρόστερ. Δεν υπάρχει ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ που να μην αντιλαμβάνεται την ορθότητα του εγχειρήματος, η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν μπορεί να αντέξει άλλο ελλειματικό προϋπολογισμό. Το αντίθετο, πρέπει να αρχίσει να βγάζει και κέρδος για να καλύψει το υφιστάμενο χρέος.

Την ίδια στιγμή βέβαια είναι προφανές πως ο Σαβέφσκι επιθυμεί να παραμείνουν όσο το δυνατό περισσότεροι παίκτες στην ομάδα. Θα πρέπει όλες οι πλευρές να κάνουν υποχωρήσεις, μιλάμε για μειώσεις από 30-50%, θα ήταν όμως πολύ λυπηρό αν χαλούσε αυτή η χημεία και αυτή η ομοιογένεια που έχει αυτή τη στιγμή το Ηλίας Πούλος. Ο κόσμος έχει αγαπήσει αυτή την ομάδα, έχει αγαπήσει αυτό που έβλεπε κάθε Κυριακή και σίγουρα θα τον βοηθούσε να μείνει κοντά αν δεν άλλαζε και πολύ.

Υπάρχουν περιπτώσεις και περιπτώσεις και η κάθε μια πρέπει να τύχει διαφορετικής διαχείρισης. Ξεκάθαρα για παράδειγμα, αν έρθει πρόταση 1,5 εκατομμύριο από Μπουντεσλίγκα για το Χριστοφή και ο ίδιος θέλει να πάει, δύσκολα μπορούμε να τον κρατήσουμε και ο κόσμος θα καταλάβει, όσο κι αν λυπηθεί. Τον θέλουμε για πάντα αλλά θα καταλάβουμε. Η ταπεινή μας άποψη όμως, είναι πως σε συγκεκριμένους, κλειδιά στα αποδυτήρια αλλά και στο γήπεδο, ίσως να πρέπει η ΟΜΟΝΟΙΑ να είναι ελαστική. Προφανώς το μπάτζετ πρέπει να πέσει, θα ήταν κρίμα όμως για παράδειγμα να χαθεί ένας παίκτης της αξίας του Ασσίς ή του Μορέιρα (τους φέρνουμε απλά σαν παραδείγματα, λόγω της αγάπης του κόσμου προς αυτούς και λόγω του ότι διατηρούν συμβόλαιο αλλά θα κληθούν για μειώσεις.) λόγω ανελαστικότητας.

Να μείνει κοντά ο κόσμος

Το καλοκαίρι, θα ζητηθεί ξανά από τον κόσμο να βοηθήσει οικονομικά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα πάντα επηρεάζονται από το γήπεδο. Αν η ομάδα ξηλωθεί, ο κόσμος μπορεί να απογοητευτεί. Ελπίζουμε η διοίκηση (που καταβάει τεράστια προσπάθεια) να βρει λύση για να πέσει το μπάτζετ χωρίς να χαλάσει η ομάδα.