Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Άργησε να μπει, το πλήρωσε ξανά

Άργησε να μπει, το πλήρωσε ξανά

ma_03998


Δέχθηκε γκολ από τα αποδυτήρια η ΟΜΟΝΟΙΑ και το πλήρωσε. Οι πράσινοι μπήκαν άσχημα για ακόμα ένα παιχνίδι (δεν μπορεί πλέον να θεωρείται σύμπτωση) έμειναν πίσω στο σκορ από νωρίς και δεν κατάφεραν να αλλάξουν τα δεδομένα στα επόμενα 94 λεπτά. Όσο κι αν προσπάθησαν οι ποδοσφαιριστές του Σαβέφσκι, ο Απόλλωνας τους κράτησε χωρίς μεγάλες φάσεις και κέρδισε.

Α ημίχρονο

Χειρότερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να κάνει η ΟΜΟΝΟΙΑ. Μόλις στα 50 δευτερόλεπτα ο Στυλιανού μπήκε στη περιοχή, γύρισε στο Γκιέ που με τη σειρά του έστρωσε στον Σαγκόι. Αυτός σούταρε, η μπάλα κτύπησε στο Σοάρες και κατέληξε στα δίκτυα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπάθησε να αντιδράσει, το τακουνάκι του Λέο όμως στην επόμενη φάση πέρασε άουτ. Στο 6′ λίγο έλειψε να έρθει το 2-0, όταν ο Ρομπέρ σέντραρε από αριστερά, ο Σαγκόι ανενόχλητος έπιασε κεφαλιά στο “Γ”, ο Μορέιρα όμως απέκρουσε σωτήρια. Στο 12′ η ΟΜΟΝΟΙΑ ζήτησε πέναλτι με το Λεάντρο, όταν ο Στυλιανού ανέβηκε πάνω στο Βραζιλιάνο, ο Νικολαϊδης όμως έδειξε παίζεται. Στο 14′ ο Ασσίς βρήκε τον Πλατινί και αυτός έκοψε στο Λέο, το σουτ του τελευταίου όμως πέρασε άουτ. 6 λεπτά αργότερα, η άμυνα επιβεβαίωσε πως δεν πατάει καλά. Κόρνερ για τον Απόλλωνα στο δεύτερο δοκάρι, ο Καρυπίδης έπιασε ανενόχλητη κεφαλιά και ο Σαγκόι, 2 μέτρα από το τέρμα έκανε νέο κεφάλι, ευτυχώς άουτ. Στο 24′ ο Ασσίς έκανε ωραία κίνηση αλλά σούταρε άουτ. Στο 30′ ο Στυλιανού τράβηξε τον Σκέμπρι (πιθανότατα μέσα στη περιοχή) ο Νικολαϊδης όμως έδωσε επιθετικό φάουλ! Ένα λεπτό αργότερα, ο Ασσίς έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν έφτασε μέχρι το ύψος της περιοχής, όμως το σουτ του απέκρουσε ο Βάλε. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, δεν είχαμε κάτι αξιοσημείωτο, πέραν από κάποια σουτ που δεν απείλησαν ιδιαίτερα, από Σοάρες, Λεάντρο και Πλατινί.

B’ ημίχρονο

Δυνατά μπήκε η ΟΜΟΝΟΙΑ, χωρίς πάντως να φτιάξει πολλές μεγάλες φάσεις. Στο 52 ‘ πάντως ήρθε μια από αυτές με το Λεάντρο μέσα από τη περιοχή να σουτάρει ψηλά άουτ. Στο 55′ ήρθε μια φάση που θα συζητηθεί. Ο Λεάντρο έκλεψε χωρίς φάουλ από το Μερκή και φάνηκε να ανατρέπεται από το Βάλε. Ο Νικολαϊδης σφύριξε φάουλ επιθετικό στο κλέψιμο. Μετά από 2 σουτ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα το Βάλε, ήρθε μια μεγάλη φάση για τον Απόλλωνα. Ο Κωνσταντίνου σέντραρε, ο Γκιέ κατέβασε και σούταρε δυνατά, η μπάλα όμως τράνταξε το δοκάρι. Στο 74 ο Ασσίς έπιασε σουτ που αποκρούστηκε από τον Βάλε και στο 77′ ο ίδιος παίκτης ζήτησε πέναλτι, ο Νικολαϊδης έδειξε παίζεται και στον αιφνιδιασμό, ο Απόλλωνας έχασε σπουδαία ευκαιρία. Ο Παπουλής ελίχθηκε και σούταρε στη γωνιά, αλλά ο Μορέιρα απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στην εκτέλεση ο Μερκής σούταρε από κοντά, ο Ζοσέ όμως φώναξε και πάλι παρόν. Δυο λεπτά αργότερα, ο Τέιλορ ελίχθηκε όμορφα, σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, ο Μερκής όμως αποσόβησε τον κίνδυνο πριν 2 παίκτες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κάνουν γκολ. Στο 85’ ο Παπουλής ταλαιπώρησε εκ νέου την άμυνα, ο Μορέιρα απόκρουσε ξανά.

Συμπερασματικά

Όταν δέχεσαι γκολ από το πρώτο λεπτό, τρέχεις. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έτρεξε, αλλά ο Απόλλωνας διαχειρίστηκε σωστά το 1-0 από τα αποδυτήρια,  αφού οι πράσινοι απείλησαν μόνο με σουτ από μακριά ενώ ο αντίπαλος είχε πιο ξεκάθαρες φάσεις. Πάλεψαν οι ποδοσφαιριστές μας, αλλά δεν έπιασαν την απόδοση που χρειάζεται για να κερδίσεις ένα ντέρμπι. Στο τέλος της ημέρας μετράει το αποτέλεσμα και η ΟΜΟΝΟΙΑ πλέον τρέχει και στο πρωτάθλημα