Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Αυτό που πρέπει να κάνει η διοίκηση

Αυτό που πρέπει να κάνει η διοίκηση

img_8705


Του Ηρόδοτου Μιλτιάδους / Η Καθημερινή

Για χάρη της συζήτησης ας δεχτώ αυτά που λένε οι πολέμιοι του Τόνι Σαβέφσκι εντός της ομάδας, ότι ο Σκοπιανός επιτρέπει την απειθαρχία και ότι έχασε τον έλεγχο. Ας δεχτώ –πάντα το τονίζω για χάρη της συζήτησης– ότι ο προπονητής δεν μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά και ότι υπό τον ίδιο η ομάδα δεν έχει μέλλον.

Ας δεχτούμε ότι όλα αυτά είναι αλήθεια και όσοι τα λένε έχουν όλο το δίκιο του κόσμου. Όμως, θεωρώ ότι η νυν διοίκηση δεν έχει κανένα δικαίωμα ούτε καν να σκέφτεται το ενδεχόμενο απόλυσης του Τόνι Σαβέφσκι. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένα συμβούλιο που είναι υπό παραίτηση και με τη Γενική Συνέλευση να είναι σε μερικές εβδομάδες, να σκέφτεται καν το ενδεχόμενο να πάρει μια τόσο σημαντική απόφαση.

Αν κάποιοι από το συμβούλιο θεωρούν ότι ο προπονητής πρέπει να φύγει, τότε ας καταγράψουν τα δεδομένα και το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, που θα αναλάβει τον Οκτώβριο, να αναλάβει δράση και να κρίνει αυτή τι μέλλει γενέσθαι.

Όμως εδώ θέλω να θίξω ένα άλλο θέμα. Είναι γνωστό ότι τα μεγάλα προβλήματα της Ομόνοιας είναι εξω-αγωνιστικά. Το οικονομικό είναι η πηγή όλων των προβλημάτων για το σωματείο. Γι’ αυτό θεωρώ ότι οι διοικούντες πρέπει να βάλουν όλο τους το βάρος στην επίλυση αυτού του προβλήματος. Να δουν πώς θα περάσουν τα κριτήρια Σεπτεμβρίου, πώς θα διασφαλίσουν ότι ο προϋπολογισμός θα είναι πλεονασματικός, πώς θα πληρώνουν τους παίκτες στην ώρα τους και πώς θα φροντίσουν ότι όλα λειτουργούν επαγγελματικά.

Όταν φτιάξουν όλα αυτά τα πράγματα, τότε θα μπορούν οι οποιοιδήποτε διοικούντες να έχουν και περισσότερες απαιτήσεις από τους ποδοσφαιριστές και προπονητές. Και τότε θα έχουν κάθε δικαίωμα να ασχολούνται με τα όχι τόσο κρίσιμα θέματα, όπως αν ο κόουτς επέτρεψε ή όχι σε παίκτες να πάνε για ποτό μετά το φιλικό με την ΑΕΚ Αθηνών.