Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΘΥΡΑ 9: «Η εξυγίανση του ποδοσφαίρου μέσα από την δολοφονία του»

ΘΥΡΑ 9: «Η εξυγίανση του ποδοσφαίρου μέσα από την δολοφονία του»

vik_7681


Η επίσημη τοποθέτηση της ΘΥΡΑ 9 για τα μέτρα και τους νόμους που προσπαθούν να περάσουν κάποιοι στο ποδόσφαιρο μας κάνοντας τα γήπεδα εκκλησίες. Η ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ:

Αδέλφια της ΘΥΡΑ 9, περήφανε πράσινε λαέ,

Η οργανωμένη μας κερκίδα δεν μπορεί παρά να ασχοληθεί με τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην παραδεισένια νήσο Κύπρο, όπου κόμματα, αθλητικοί φορείς, πολιτικοί και δημοσιογράφοι επιχειρούν όλοι μαζί και ο καθένας για τους δικούς του λόγους, να μας πείσουν για την αναγκαιότητα της επιβολής των νέων μέτρων και τρομονόμων που έχουν μπει για τα καλά πλέον στο προσκήνιο.

Η υποκρισία των πιο πάνω γίνεται ακόμα πιο προκλητική όταν αναλογιστεί κανείς την παντελή τους απουσία από την κοινωνία. Η βία αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο, ένα φαινόμενο που πηγάζει από διαφόρους παράγοντες όπως η ελλιπής μόρφωση, οι κοινωνικές ανισότητες, η κομματική πόλωση και η φτωχοποίηση των μαζών για την ευημερία των λίγων. Η βία δεν ανθίζει στο γήπεδο ή το ποδόσφαιρο, δεν είναι δημιούργημα τους, η βία είναι δημιούργημα αυτών που τώρα σαν μεσσίες εμφανίζονται αποφασισμένοι για να την πατάξουν. Τα κονδύλια βλέπετε για αυτό το εγχείρημα τεράστια, οι δυνατότητες για μίζες ακόμα πιο μεγάλες.

Ζώντας στην χώρα της μάσας, την νήσο των ημίμετρων, αποτελεί πολύ πιο εύκολος στόχος η δημιουργία σύγχρονων γηπεδικών φυλακών παρά η προσπάθεια για κοινωνική ανάπτυξη και εξυγίανση. Διώχνοντας τον κόσμο από το γήπεδο και δημιουργώντας άψυχα και άχρωμα κουκλοθέατρα στις κερκίδες θα μπορέσουν οι λογής πολιτικάντηδες να σταθούν πάνω από τα συντρίμμια γιορτάζοντας την μεγάλη τους νίκη, την εξυγίανση του ποδοσφαίρου μέσα απο την δολοφονία του!!!

Το γήπεδο θα χάσει την ψυχή του, οι κερκίδες θα αδειάσουν, αφού μέσα στην μικροσκοπική Κύπρο θα είναι αδύνατο η απουσία τόσου κόσμου λόγο των χουντικών αυτών μέτρων να αντικατασταθεί με άλλους ‘καταναλωτές’ του προϊόντος. Η βία θα μεταφερθεί έξω, στον δρόμο, ανεξέλεγκτα, αλλά ο στόχος του κράτους θα έχει επιτευχθεί, η βία να μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και ο Κύπριος πολίτης να ζει ήσυχος στην κατασκευασμένη από άλλους πραγματικότητα του.
Εδώ μπαίνει και το τετριμμένο πλέον κλισέ που ακούμε τις τελευταίες μέρες για Θατσερικά μέτρα. Αν οι λογής πολιτικοί που μας τσαμπουνάνε την πιο πάνω φράση εννοούν την πλήρη διάλυση μιας ολόκληρης χώρας, τότε τους διαβεβαιώνουμε πως αυτό το έχουν επιτύχει εδώ και χρόνια και με τις δικές τους τακτικές χωρίς την βοήθεια καμιάς κυρίας Θάτσερ. Μένοντας στην οπαδική πτυχή των μέτρων της Μάργκαρετ Θάτσερ βλέπουμε την πλήρη εξόντωση του ποδοσφαίρου στην Αγγλία, καταχτώντας το άθλημα προνόμιο των λίγων, αυτών που αποτελούν τα ανώτατα κοινωνικά στρώματα. Πέραν τούτου, βλέπουμε μια ψεύτικη εικόνα ποδοσφαιρικής γιορτής στις τηλεοράσεις μας την ώρα που οι πραγματικοί αγώνες στην Αγγλία γίνονται στον δρόμο, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας με ραντεβού θανάτου, μαχαιριές και ανεξέλεγκτα επεισόδια. Αυτά έχει επιτύχει η σιδηρά κυρία της πολιτικής, να δημιουργήσει το απόλυτο χάος μέσα στην κοινωνία της Αγγλίας.

Ένα σημαντικό θέμα που ακούμε τον τελευταίο καιρό είναι αυτό της απαγόρευσης μετακινήσεων των οπαδών. Ένα επικίνδυνο και με πολλές αρνητικές επιπτώσεις μέτρο που όπου και αν έχει εφαρμοστεί έχει αποτύχει παταγωδώς δημιουργώντας μάλιστα σωρεία από περαιτέρω προβλήματα. Πηγαίνοντας στο πιο κοντινό παράδειγμα αυτό της Ελλάδας βλέπουμε την απαγόρευση των μετακινήσεων να έχει μεταφέρει την βία εκτός γηπέδων, με αποτέλεσμα και την προ ολίγων χρόνων δολοφονία του Π. Φιλόπουλου, οπαδού του Παναθηναικου, σε ραντεβού θανάτου μεταξύ των δύο αιωνίων.  Η απαγόρευση μετακινήσεων στην Ελλάδα έχει οδηγήσει στην μεταμόρφωση των συνδέσμων από οπαδικούς σε ληστοσυμμοριτικους με καθημερινές συμπλοκές, μαχαιρώματα και πεσίματα σε οικήματα οργανωμένων εκατέρωθεν. Η βία έχει πάρει μια ανεξέλεγκτη μορφή με παράνομες εκδρομές να λαμβάνουν χώρα κάτω από την μύτη της αστυνομίας και με άγριες συμπλοκές. Η απαγόρευση μετακίνησης του οπαδού και η απομάκρυνση του από τα γήπεδα όπου είναι ο φυσικός του χώρος έχει ως αποτέλεσμα την εισροή στοιχείων στους συνδέσμους ξένων με την έννοια του οπαδού, στοιχείων που καπηλεύονται τους συνδεσμιακούς χώρους για να εξωτερικεύσουν τα δικά τους βίαια καπρίτσια.

Ένα πιο κοντινό μας παράδειγμα όσο αφορά τις απαγορεύσεις στις μετακινήσεις αποτελεί και το πρόσφατο επεισόδιο στο Θεμιστόκλειο όπου οπαδοί μας θέλοντας να προστατέψουν τον κόσμο και τους πετοσφαιριστές της ομάδας μας κατέβηκαν στο γήπεδο παρά την απαγόρευση με αποτέλεσμα να γίνουν μεγάλα επεισόδια, με την παντελή έλλειψη της αστυνομίας η οποία επαναπαύτηκε πίσω απο το μέτρο της απαγόρευσης.

Το εγχείρημα της κάρτας οπαδού που με τόση περηφάνια μας σερβίρουν οι λογής εμπνευστές του έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα συνταγματικά δικαιώματα του πολίτη, όπως η προστασία προσωπικών δεδομένων, αφού αποτελεί μια ωμή και χυδαία καταπάτηση τους. Η κατηγοριοποίηση των οπαδών μέσα σε κρατικά ‘φίλτρα’ βάση των οπαδικών τους κριτηρίων και η αποστολή τέτοιων στοιχείων εν αγνοία των ίδιων των οπαδών σε εταιρείες και φυσικά πρόσωπα για να αποτελέσουν στόχοι διαφημίσεων έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον ίδιο τον ορισμό της δημοκρατίας.

Προχωρώντας ένα βήμα πιο κάτω, επιβάλλεται όλοι να αναλογιστούν την σημασία και την βαρύτητα της αποτροπής ενός τέτοιου δημιουργήματος. Βασική προϋπόθεση για την δημιουργία μιας τέτοιας κάρτας αποτελεί το λευκό ποινικό μητρώο, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ αν το αδίκημα για το οποίο ένας πολίτης έχει στο παρελθόν καταδικαστεί είναι οπαδικής φύσης. Έχετε ποτέ καταδικαστεί για κάτι είτε σημαντικό είτε ασήμαντο, σχετικό ή άσχετο με την γηπεδική βία; Για τα γήπεδα τους είστε ανεπιθύμητος!!
Ας μην ξεχνάμε πως οι ίδιοι οι εμπνευστές αυτού του δολοφονικού για το ποδόσφαιρο μέτρου, οι Ιταλοί, το έχουν ήδη δει να αποτυγχάνει παταγωδώς και έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις και οι διεργασίες για απόσυρση του. Οι αριθμοί και τα στοιχεία έδειξαν πως στην Ιταλία η κάρτα οπαδού μείωσε την προσέλευση στα γήπεδα κατά ένα εντυπωσιακό 20%, ενώ η βία όχι μόνο παρέμεινε στα ίδια επίπεδα, αλλά έγινε ακόμα πιο ωμή και επικίνδυνη με τους νεκρούς στα Ιταλικά γήπεδα να πληθαίνουν. Λίγους μήνες μετά την εφαρμογή του μέτρου είχαμε την εν ψυχρώ δολοφονία του Gabrielle Sandri από αστυνομικό εκτός γηπέδου, ενώ πριν μερικά χρόνια αστυνομικός έπεσε νεκρός σε επεισόδια στο γήπεδο μετά από χειροποίητη βόμβα που ρίχτηκε εναντίων του. Άλλωστε πρόσφατα, άλλος ένας οπαδός, της Νάπολι αυτή τη φορά, έπεσε νεκρός από σφαίρα που έριξε εναντίων του οπαδός της Ρόμα. Οι αριθμοί, τα στατιστικά και πλέον η ίδια η πολιτεία αναγνωρίζουν την ανεπάρκεια του συγκεκριμένου μέτρου με αποτέλεσμα πλέον να γίνονται προσπάθειες απόσυρσης του.

Προχωρώντας στο δικό μας παράδειγμα, το φακέλωμα των οπαδών από τις αρχές δεν γίνεται σε καμία περίπτωση ανεκτό από  την πλατιά μάζα των οπαδών, απόδειξη περί τούτου και ο πρόσφατος τελικός πετόσφαιρας ανάμεσα στην ομάδα μας και την Ανόρθωση, ένας τελικός που αντί για γιορτή έμοιαζε από την τηλεόραση με βουβή ταινία αφού ο κόσμος στις κερκίδες ήταν ελάχιστος. Αυτό γιατί οι οργανωμένοι και των δύο ομάδων τήρησαν αποχή και απεύθυναν και προς τον υπόλοιπο κόσμο κάλεσμα να πράξει το ίδιο μετά την απόφαση της ομοσπονδίας για αναγραφή ταυτότητας και ονοματεπώνυμου στα εισιτήρια. Προς τιμή τους οι οργανωμένοι της Ανόρθωσης ακολούθησαν στο κάλεσμα της Θύρας 9 για αποχή και έτσι στάλθηκαν μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση πως οι οπαδοί μπορούν και θα αντιδράσουν σύσσωμοι στον εκτρωματικό αυτό τρομονόμο.

Όσο αφορά την αστυνομία, αποτελεί έκπληξη η ξαφνική επιθυμία της για να λυθεί αυτό το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα, αφού αποδεδειγμένα φέρει ένα τεράστιο μερίδιο ευθύνης αν όχι το μεγαλύτερο για τα περισσότερα από τα πιο σοβαρά περιστατικά που έχουν λάβει χώρα μέσα από τα χρόνια.

Ο κόσμος της Ομόνοιας σίγουρα θα έχει να θυμάται την άνανδρη επίθεση της ΜΜΑΔ σε αγώνα ενάντια στο Αποέλ προ ολίγων χρόνων, με την αστυνομία να κλείνει αναίτια και απρόκλητα τις πόρτες εισόδου εγκλωβίζοντας έτσι μέσα τον κόσμο της ομάδας μας στο βόρειο πέταλο και εκτοξεύοντας τους μέσα πάμπολλα δακρυγόνα.
Δεν ξεχνάμε επίσης τον βασανισμό στελεχών της Θύρας 9 προ διετίας στο Παπαδόπουλος, όπου στελέχη μας, κατόπιν αχρείαστης και απρόκλητης σύλληψης τους δέχονταν χτυπήματα, πνιγμούς, και βασανίζονταν για ώρα από αστυνομικούς την ώρα μάλιστα που ο επικεφαλής τους τραβούσε με κάμερα κινητού τηλεφώνου τον όλο εξευτελισμό τους και γελούσε επιδεικτικά. Μία υπόθεση για την οποία η οργανωμένη μας κερκίδα απέστειλε επιστολή στον υπουργό δικαιοσύνης αλλά ουδέποτε πήρε την οποιαδήποτε απάντηση. Σημαντική σημείωση είναι ότι κανένας από τους συλληφθέντες στην συγκεκριμένη υπόθεση δεν κατηγορήθηκε για τον αρχικό λόγο σύλληψης τους.

Τα πιο πάνω αποτελούν μια μικρή σταγόνα στον ωκεανό από περιστατικά αστυνομικής βίας που έχουν δει τα μάτια μας μέσα από τα χρόνια. Απλά επιλέγουμε να μείνουμε ως εδώ για να μην μακρηγορούμε, όταν και εφόσον χρειαστεί, είμαστε έτοιμοι να τα καταθέσουμε με στοιχεία.

Προχωρώντας στο παρασκήνιο πίσω από τα νέα μέτρα, ας μην ξεχνάμε τα ΣΤΗΜΕΝΑ επεισόδια απο την αστυνομία, μεταξύ Αποέλ – Αέλ με ένα περιστατικό άμεσα συνδεδεμένο με την επαναφορά του τρομονόμου στο προσκήνιο, όπου η ίδια η αστυνομία παρέκαμψε το σχέδιο μεταφοράς των οπαδών στο γήπεδο φέρνοντας έτσι τις πορείες των οργανωμένων των δύο συνόλων την ίδια ώρα να συναντιούνται στον αυτοκινητόδρομο. Η συνέχεια γνωστή, επεισόδια τεράστιας έκτασης, οπαδός να τραυματίζεται χάνοντας την όραση του και τα ΜΜΕ σε συντονισμό με αστυνομία και πολιτεία να μιλούν για ευθύνες των οπαδών παραγνωρίζοντας πλήρως την καλοστημένη παγίδα της αστυνομίας.

Το πρόσφατο επεισόδιο στο ΓΣΠ μοιάζει με μια καλοστημένη ενέδρα του κράτους και της αστυνομίας για  να μπορέσει έτσι μέσα απο τα φερέφωνα της, τα ΜΜΕ, να δημιουργήσει ένα αίσθημα τρομοκρατίας στους πολίτες και να τους επιβάλει την αποδοχή των νέων μέτρων και τρομονόμων.
Μιλώντας για τα ΜΜΕ, ας μην παραγνωρίσουμε την δική τους τεράστια συμβολή στην δημιουργία όλων αυτών των αντιδημοκρατικών μέτρων. Τα παπαγαλάκια του κράτους  και των εκάστοτε κυβερνήσεων, δεν θα μπορούσαν παρά να γλύφουν τα αφεντικά τους βγάζοντας προς τα έξω όσα οι εκ των άνωθεν αποφασίσουν κατά καιρούς να πλασάρουν.  Η προβολή καθαρά και μόνο των επεισοδίων και των όποιων γηπεδικών αναταραχών αποτελεί πρόκληση για τους συνδέσμους που έχουν να επιδείξουν σωρεία από κινήσεις για τους πολίτες και την κοινωνία ευρύτερα.

Κάθε χρόνο, αντιπροσωπείες της Θύρας 9 δίνουν το παρών τους στο ογκολογικό, ενώ στελέχη μας στην Λεμεσό δίνουν το παρών τους στο παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου Λεμεσού.Η Θύρα 9 έχει πάμπολλες φορές κάνει κινήσεις ενάντια στον ρατσισμό, ενάντια στον φασισμό, έχουμε συνεργαστεί με φιλανθρωπικά ιδρύματα κάνοντας μάλιστα σκοπό του περασμένου μας φεστιβάλ το μάζεμα ρούχων για να σταλούν σε παιδιά στην Αφρικάνικη ήπειρο που τα έχουν ανάγκη.
Πολύ σημαντική παράμετρος είναι η αλληλέγγυα συνείδηση μεταξύ των οπαδικών συνόλων.  Η Θύρα 9 δεν μπορεί να ξεχάσει την στήριξη άλλων οπαδών στην περίπτωση του καρκινοπαθή αδερφού μας Βαλεντίνου, ενώ επίσης αξιοσημείωτη είναι και η στάση των οργανωμένων οπαδών στην πρόσφατη περίπτωση της μικρής  οπαδού της Ανόρθωσης Διαμάντως, η οποία δυστυχώς έχασε την μάχη με τον καρκίνο.

Καμία από τις πιο πάνω κινήσεις ανθρωπιάς των οργανωμένων συνδέσμων προς οπαδούς άλλης ομάδας δεν έτυχε ποτέ της παραμικρής προβολής, την ώρα μάλιστα που τα πιο μικρά σε έκταση επεισόδια κοσμούσαν τους τίτλους ειδήσεων, τόσο στην τηλεόραση όσο και στον τύπο.

Τα ΜΜΕ, δεν δίστασαν ακόμα και να προβάλουν τα πρόσωπα οπαδών στις τηλεοράσεις  χωρίς καν να δικαστούν ή να κριθούν ένοχοι, με πρόσφατο παράδειγμα, ένα ντέρμπι μεταξύ Ομόνοιας – Αποέλ που φωτογραφίες οπαδών και των δύο ομάδων δόθηκαν στη δημοσιότητα για ένα απλό άναμμα φωτοβολίδας. Όλα αυτά την ώρα που αυτοί που ρήμαξαν την κυπριακή οικονομία βγάζοντας χρήματα έξω δεν εκτέθηκαν ποτέ στο γυαλί. Βλέπετε,  το να είσαι οπαδός στην σημερινή κυπριακή κατάντια αποτελεί το μέγιστο έγκλημα, χειρότερο και από τη οικονομική εξόντωση της ίδιας της χώρας σου!

Τέλος, οφείλουμε να ενημερώσουμε άπαντες, πως η ΘΥΡΑ 9 θα σταθεί με όλο της το σθένος ενάντια σε αυτό το έκτρωμα που ονομάζεται κάρτα οπαδού. Θα σταθούμε ενάντια σε κάθε προσπάθεια κρατικής τρομοκρατίας και θα παλέψουμε με νύχια και με δόντια για να μείνει η φλόγα των γηπέδων αναμμένη, για να μείνει ζωντανή η καρδιά που δίνει κτύπο στο ποδόσφαιρο, ο οπαδισμός. Ας το βάλουν όλοι καλά στο μυαλό τους, πως οι κουστουμαρισμένοι εγκληματίες που οραματίζονται ένα ποδόσφαιρο χωρίς φωνή αντίδρασης, για να μπορούν να απομυζούν τα υπέρογκα ποσά τους από λογής μίζες και κονδύλια, θα μας βρουν μπροστά τους. Καλούμε όλους τους συνδέσμους να πράξουν το ίδιο, γιατί μόνο με μαζική και οργανωμένη αντίδραση μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας.
Καλή αντάμωση στους δρόμους, τα πέταλα και όπου χρειαστεί…

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΘΥΡΑ 9