Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Κρατάμε το μηδέν παθητικό, σε δυο αναμετρήσεις

Κρατάμε το μηδέν παθητικό, σε δυο αναμετρήσεις

kaz00031


Ο Κώστας Καϊάφας άλλαξε ριζικά την άμυνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ φέτος. Πήρε 3 καινούριους κεντρικούς αμυντικούς (Στεπάνοφ, Κακουμπάβα, Ακουισταπάτσε), πήρε δεξί μπακ (Λομπιανίτζε) γενικά έκανε ξεκάθαρο πως έλειπαν από το ρόστερ του στοιχεία που ήθελε να προσθέσει στην άμυνα.

Παρά τις πολλές αλλαγές, η ΟΜΟΝΟΙΑ στις διπλές αναμετρήσεις με τη Μπουντούτσνοστ, απειλήθηκε ελάχιστα. Μάλιστα είναι σημαντικό να τονίσουμε πως η ομάδα μας παρατάχθηκε στα δυο αυτά παιχνίδια με διαφορετικό σχηματισμό, όμως αυτό δεν επηρέασε το μηδέν παθητικό. Όσο η άμυνα και ο Ζοσέ κρατάνε τους αντιπάλους μακριά από το γκολ, αυξάνονται οι πιθανότητες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για νίκη, αυξάνονται και τα επίπεδα αυτοπεποίθησης της ομάδας.

Βέβαια, η Μπουντούτσνοστ δεν είναι ο πιο αντιπροσωπευτικός αντίπαλος να κρίνουμε την άμυνα, λόγω περιορισμένων δυνατοτήτων. Επιπρόσθετα, δεν έλειψαν και τα λάθη, σε κάποιες φάσεις ήταν ο Ζοσέ Μορέιρα που κράτησε το μηδέν και όχι η ορθή αμυντική λειτουργία. Πρέπει όμως να κτίζουμε στα θετικά και αναμφίβολα ένα από αυτά είναι πως σε 180 λεπτά δεν δεχθήκαμε τέρμα.