Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πως έφτασαν μέχρι εδώ

Πως έφτασαν μέχρι εδώ


Η Μέταλουργκ Σκοπίων τερμάτισε στην 3η θέση στο πρωτάθλημα της χώρας και έτσι πήρε εισιτήριο για τον 1ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ. Αρχή στην Ευρώπη έκανε με αντίπαλο την Σάντα Κολόμα Ανδόρας όπου και απέκλεισε με δύο νίκες.

Στην Ανδόρα η Μέταλουργκ πέτυχε ευρεία νίκη με 0-3 ενώ στον επαναληπτικό επικράτησε με 2-0 και με συνολικό σκορ 5-0 πέρασε στον 2ο προκριματικό. Εκεί συναντήθηκε με την Ζελέζνιτσαρ και το πρώτο παιχνίδι στα Σκόπια ψες, έληξε ισόπαλο 0-0.

Η Ζελέζνιτσαρ τερμάτισε 4η στο πρωτάθλημα της χώρας και κέρδισε και αυτή εισιτήριο για τον 1ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ. Αντιμετώπισε την Λόβτσεν Μαυροβουνίου και πέρασε με το εκτός έδρας γκολ στον επαναληπτικό. Το πρώτο ματς είχε λήξει ισόπαλο 0-0.

Ο επαναληπτικός Ζελέζνιτσαρ-Μέταλουργκ  είναι ορισμένος για την Τρίτη 22 Ιουλίου στις 22:00 στο Olimpijski stadion Asim Hase Ferhatović στο Σαράγεβο.

Το ψεσινό παιχνίδι
Αρκετές φάσεις είχε ο ψεσινός αγώνας όμως δεν είχαμε γκολ. Η Μέταλουργκ έφτιαξε 13 τελικές με τις 4 να πηγαίνουν στο στόχο. Η αντίπαλος της έκανε 6, με τις 2 να είναι εντός στόχου. Οι φιλοξενούμενοι έγιναν επικίνδυνοι και από το κόρνερ αφού κέρδισαν 6 αντί 1 των Σκοπιανών.

Οι σχηματισμοί:
Με 4-2-3-1 η Μέταλουργκ είχε τον Efremov κάτω από τα δοκάρια, τετράδα της άμυνας ήταν οι Ristovski (δεξιά), Leskaroski, Dodevski και Gjiorgievski (αριστερά). Αμυντικοί μέσοι οι Dalceski και Mitrev, επιτελικός ο αρχηγός Krstev, στο δεξί φτερό ο Stojanovski, στο αριστερό ο Radeski και κορυφή ο Simonovski.

Με τον ίδιο σχηματισμό παρέταξε τους παίκτες του και ο τεχνικός της Ζελέζνιτσαρ. Antolovic στην εστία, B.Colic (δεξιά), Kosoric, Bogdanovic, Kvesic (αριστερά) ήταν η άμυνα. Στα χαφ οι Hasanovic, Stanic (αργηγός), επιτελικός ο Tomic, Bucan στην αριστερή πτέρυγα, Turkovic στη δεξιά και ο Sadikovic στην κορυφή.