Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ “Η πολιτεία έχει υποχρέωση να παρέμβει και να καθαρίσει”

“Η πολιτεία έχει υποχρέωση να παρέμβει και να καθαρίσει”

panagi8


Για συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο που συναντήθηκε με υψηλόβαθμο παράγοντα της ΚΟΠ έκανε λόγο ο Μάριος Παναγή. Ο διαιτητής δεν μπορούσε να αναφέρει το όνομα του συγκεκριμένου Πολιτικού και απλά απεύθυνε το ερώτημα στους αρχηγούς των κομμάτων. Το ΑΚΕΛ το απόγευμα διέψευσε πως ο Άντρος Κυπριανού συμμετείχε σε μία τέτοια συνάντηση:

«Οι καταγγελίες του διεθνούς διαιτητή Μάριου Παναγή για τη διαιτησία και την κατάσταση στο κυπριακό ποδόσφαιρο είναι σοβαρές και θα πρέπει να διερευνηθούν αμέσως. Οι καταγγελίες αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία εάν ληφθεί υπόψη ότι οι καταγγελίες του διεθνούς διαιτητή προστίθενται στις διάφορες καταγγελίες που κατά καιρούς έχουν γίνει για τα κακώς έχοντα στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Προστίθενται στο τι συζητείται ευρέως στην κυπριακή κοινωνία για τη δυσωδία που αποπνέει ο χώρος του κυπριακού ποδοσφαίρου αλλά και τα όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας με ηχογραφημένες συνδιαλέξεις σε σχέση με την υπόθεση Λίλλη, στις οποίες κατονομάζονται πολιτικοί και αθλητικοί παράγοντες για στημένα παιχνίδια και παρεμβάσεις στη διαιτησία.

Το ΑΚΕΛ έχει κατ’ επανάληψη καταγγείλει την άσχημη κατάσταση στο χώρο της διαιτησίας και γενικότερα στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου. Όπως έχουμε καταγγείλει κομματικές και άλλες παρεμβάσεις και χειραγωγήσεις στην ΚΟΠ και στο χώρο της διαιτησίας. Η πιο πρόσφατη αναφορά έγινε από τον ίδιο το Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ το περασμένο Σάββατο σε εκδήλωση του ΑΚΕΛ Λεμεσού η οποία και είχε δοθεί στη δημοσιότητα.

Οι καταγγελίες προσφέρουν μια πολύ καλή ευκαιρία να επέλθει κάθαρση. Η πολιτεία έχει υποχρέωση να παρέμβει και να καθαρίσει το χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου. Για τούτο το λόγο το ΑΚΕΛ θα εγγράψει το θέμα για συζήτηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Αναμένουμε σύντομα εξελίξεις σε σχέση με τις καταγγελίες.

Σε ότι αφορά στο ερώτημα του κ. Παναγή κατά πόσο έχει γίνει συνάντηση στην παρουσία του Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, ξεκαθαρίζουμε κατηγορηματικά ότι ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ ουδέποτε συμμετείχε σε τέτοιου είδους συνάντηση που να έχει σχέση με το ποδόσφαιρο και τη διαιτησία».