Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ο Ποτέ απαντάει στα όχι του καλοκαιριού

Ο Ποτέ απαντάει στα όχι του καλοκαιριού

kaz-kosmos-doxa365


Του Κώστα Καλλή

Το καλοκαίρι ο Μικαέλ Ποτέ προτάθηκε στην Ομόνοια, ενώ η ομάδα πραγματοποιούσε ήδη το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Παράλληλα, ο Καϊάφας έπρεπε να στελεχώσει το ρόστερ, αφού υπήρξαν πολλές αποχωρήσεις. Τα λίγα σχετικά γκολ που είχε στην παρουσία του στη Δυναμό Δρέσδης, με κορυφαία σεζόν το 2011-12 (12 γκολ), έβαλαν σε σκέψεις τον τεχνικό των πρασίνων, ο οποίος όμως φαίνεται να εντόπισε κάτι καλό στον Αφρικανό που του έκανε «κλικ».

Στο διάστημα μερικών ημερών μέχρι να αποφασίσει ο προπονητής της Ομόνοιας, αφού οι προτάσεις για επιθετικούς ήταν πολλές και ήθελε να κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή, ο Ποτέ προτάθηκε και στον ΑΠΟΕΛ και στην ΑΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι της Λευκωσίας και της Λεμεσού ούτε που γύρισαν να τον δουν. Του έκλεισαν την πόρτα, χωρίς να μπουν στον κόπο να τον αξιολογήσουν.

Προφανώς τα λίγα γκολ του 30χρονου στράικερ, αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα. Ο Καϊάφας, όμως, άναψε πράσινο φως για την απόκτησή του, αφού πίστεψε στις δυνατότητές του. Την ταχύτητα, τη δύναμη και το άλμα στην αντίπαλη περιοχή, σε συνδυασμό με τα γκολ, αναμένοντας πως είναι σε θέση να κάνει τη διαφορά. Στο άκουσμα του ονόματός του και βλέποντας τα στατιστικά του, κάποιοι απόρησαν, ακόμη και χλεύασαν την επιλογή του προπονητή της Ομόνοιας.

Η πορεία του Αφρικανού φορ με τα χρώματα της Ομόνοιας, επιτρέπει στον Καϊάφα να υπερηφανεύεται για την επιλογή του. Πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματός εδώ και καιρό, ενώ χθες με τα δυο γκολ που πέτυχε, έφθασε και σε προσωπικό ρεκόρ τερμάτων σε μια σεζόν. Έφθασε τα 14 (το προηγούμενο ήταν 12) και ακόμη είμαστε στου δρόμου τα μισά περίπου. Σταθερή αξία στο σκοράρισμα ο Ποτέ, φροντίζει να οδηγεί την ομάδα του προς την καταξίωση.

Παράλληλα, δίνει απαντήσεις σ’ αυτούς που το καλοκαίρι τον αγνόησαν. Παρουσιάζεται αποφασισμένος να γράψει το όνομά του στους κορυφαίους σκόρερ του κυπριακού ποδοσφαίρου. Αν συνεχίσει με την ίδια συνέπεια, έχει τα φόντα να φθάσει σ’ ένα μεγάλο αριθμό τερμάτων. Η Ομόνοια «έκατσε» στον Ποτέ, ταιριάζει απόλυτα στο πλάνο του Καϊάφα και μαζί πορεύονται για υλοποίηση του στόχου τους.