Home TOP NEWS Παναγή και Ασίς, δυο διαφορετικές γενιές

Παναγή και Ασίς, δυο διαφορετικές γενιές

kaz-kosmos-apollon262


Του Κώστα Καλλή, sentragoal.com.cy

Το θέαμα στο ΓΣΠ, στο ντέρμπι Ομόνοια – Απόλλων ήταν πολύ καλό. Ένα γκολ, δυο δοκάρια, ένα για κάθε ομάδα, πολλές ευκαιρίες. Η ουσία, όμως, είναι ότι η Ομόνοια (που ήταν καλύτερη) πήρε σπουδαίας σημασίας νίκη, στην προσπάθειά της για έξοδο στην Ευρώπη, ενώ ο Απόλλων έχασε έδαφος στην διεκδίκηση του τίτλου, παρόλο που υπάρχει ακόμη δρόμος.

Αν έχω να κρατήσει κάτι από το παιχνίδι, ήταν η σπουδαία εμφάνιση του νεαρού τερματοφύλακα Κωνσταντίνου Παναγή, αλλά και την αποθέωση που δέχθηκε (για άλλη μια φορά) ο Νούνο Ασίς. Ο πρώτος είναι στο ξεκίνημα της καριέρας του και ο δεύτερος στην δύση της. Δυο διαφορετικές γενιές. Ξεχώρισαν και οι δυο με την παρουσία τους στο χθεσινό ντέρμπι.

Ο 20χρονος τερματοφύλακας, μόλις στην δεύτερη εμφάνισή του σε αγώνα πρωταθλήματος και τρίτη συνολικά με την φανέλα της Ομόνοιας, επιβεβαίωσε όσους πιστεύουν στο ταλέντο του. Ίσως να είναι ότι καλύτερο διαθέτει αυτή την στιγμή το κυπριακό ποδόσφαιρο στην θέση του τερματοφύλακα.

Ο Παναγή αποτελεί το μέλλον της Ομόνοιας, αλλά και της Εθνικής Κύπρου. Πέρα από το ταλέντο του, έχει (ποδοσφαιρικό) θράσος και εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του. Το έδειξε με τον τρόπο που αντέδρασε σε λάθος στο ματς με την Ανόρθωση, όπου δεν τον πήρε από κάτω, αλλά και στην αποφασιστικότητα με την οποία ενήργησε σε όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει στο χθεσινό ντέρμπι.

Αποκρούσεις που ίσως να μην έκανε ένας πολύπειρος τερματοφύλακας. Ο Παναγή έχει όλο το πακέτο να πετύχει και να κάνει καριέρα, εφόσον συνεχίσει προσγειωμένα. Η Ομόνοια πέτυχε διάνα στην επιλογή του 20χρονου πορτιέρο, τον οποίο διεκδίκησε με μανία προ μερικών χρόνων από τον Ολυμπιακό και σήμερα δικαιώνεται για την επιλογή της.

Όσον αφορά στον Ασίς, ότι και να λεχθεί είναι λίγο. Ο άνθρωπος βαδίζει στα 38 του, όμως «μαγεύει» με τις ενέργειές του. Ο Πορτογάλος έγινε για άλλο ένα ματς αντικείμενο λατρείας από τις χιλιάδες των οπαδών της Ομόνοιας. Την ώρα της αλλαγής του, όλοι όρθιοι με παρατεταμένο χειροκρότημα αποθέωσαν τον πολύπειρο άσο. Ήταν και ένα μήνυμα για παραμονή του στην ομάδα.

Αγωνίζεται σαν έφηβος, δίνει πολλές δυνάμεις και με τις ενέργειες και το πάθος του ξεσηκώνει την εξέδρα. Αποτελεί διαμάντι για την Ομόνοια, αλλά και το κυπριακό ποδόσφαιρο, έστω κι αν βαδίζει στο τέλος της καριέρας του. Πάντως, στην ομάδα της Λευκωσίας πιστεύουν στο πρόσωπό του και στόχος τους είναι η διατήρησή του στο ρόστερ και για τη νέα σεζόν.