Home TOP NEWS Μια ματιά στους ορισμούς διαιτητών και πας κατευθείαν για χαρακίρι

Μια ματιά στους ορισμούς διαιτητών και πας κατευθείαν για χαρακίρι

pod-apoel-omo1-21


Έχουμε, λέει, πρόβλημα με τη διαιτησία μας. Και σοβαρό, μάλιστα. Ώς εκεί που δεν μπορούμε να το φανταστούμε… Οκέι, συμφωνούμε σε όλα. Κάποια πράγματα, όμως, είναι τόσο προφανή, τόσο ξεκάθαρα, που «φωνάζουν», «ουρλιάζουν» μέσα στα μάτια μας και τα αυτιά μας, αλλά κάνουμε ότι δεν τα βλέπουμε και δεν τα ακούμε.

Sorry, ρε παιδιά, αλλά όταν θυμηθείς ποιοι διαιτητές μας έχουν αξιολογηθεί ως διεθνείς, θα κάνεις ντους με κρύο ιδρώτα. Όταν ρίξεις μια ματιά στον πίνακα με τους ορισμούς των διαιτητών μας, θα πας κατευθείαν για χαρακίρι. Δώστε προσοχή:

Πρώτος σε συμμετοχές στους αγώνες πρωταθλήματος ο Δημήτρης Μασιάς. Ένας διαιτητής που «κωλώνει» να δείξει σε ποδοσφαιριστή δεύτερη κίτρινη κάρτα, την οποία θα έδειχνε με άνεση ο πρόεδρος της ομάδας του. Δεκαεννιά ματς έχει κάνει φέτος ο Μασιάς.

Κι ακολουθούν κατά πόδας, ο Χρίστος Νικολαΐδης και ο Βασίλης Δημητρίου! Δύο από τους πιο πολυσυζητημένους διαιτητές μας, τους οποίους ο φίλαθλος κόσμος σχολιάζει συχνά-πυκνά στα ποδοσφαιρικά στέκια. Όταν τα σωστά σου σφυρίγματα είναι λιγότερα από τα λανθασμένα, πώς να μην είσαι μονίμως στα χείλη των ποδοσφαιρόφιλων. Οι Νικολαΐδης και Β. Δημητρίου μετρούν φέτος από 18 διαιτησίες. Έξω οι ορισμοί τους ως 4οι διαιτητές ή επιπρόσθετοι.

Τέταρτος και καταϊδρωμένος ο Λεόντιος Τράττος με 15 ματς. Γιατί να κάνει 19 ματς ο Μασιάς και 15 ο Τράττος, μόνο τα αφεντικά της διαιτησίας μπορούν να εξηγήσουν. Δεν ζητώ εξηγήσεις από τον Ρέιγκβαρτ, διότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο άνθρωπος έχει χάσει το μέτρημα. Αφήστε που μπορεί να μετρούν άλλοι για λογαριασμό του. Ο Τράττος, που λέτε, κλήθηκε στα δύσκολα να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και φυσιολογικά έκανε ορισμένα λαθάκια που άφησαν κάποιους παραπονεμένους.

Μαντέψτε ποιος συμπληρώνει την 5άδα στη σχετική λίστα. Αντώνης Χριστοδούλου, κυρίες και κύριοι! Δεκαπέντε ματς πρωταθλήματος έχει κληθεί να διαιτητεύσει στην τρέχουσα περίοδο ο «Σκάμπης» (έτσι τον λένε οι φίλοι του). Εκ των οποίων τα τελευταία έξι σε επτά αγωνιστικές στα πλέι οφ! Τέτοιο φορμάρισμα, ούτε ο Κολίνα στα νιάτα του.

Ένα λάθος που κάνουμε οι αθλητικοί συντάκτες είναι που δεν καθόμαστε να καταγράψουμε τα «χοντρά» λάθη των διαιτητών ανά αγώνα. Να έχουμε μια λίστα με τον «έλεγχο προόδου» του καθενός. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε ποιος έχει φέτος την πρωτιά. Τόσο στο σύνολο όσο και μεμονωμένα. Μασιάς, Νικολαΐδης, Βασίλης Δημητρίου και Αντώνης Χριστοδούλου διεκδικούν σίγουρα κάποιον τίτλο.

Από εκεί και πέρα «αδικημένος» μπορεί να αισθάνεται ο Γιαννάκης Αναστασίου, ο οποίος έχει διαιτητεύσει μόνο… 11 ματς. Τον έχετε ρίξει -φέτος- τον Γιαννάκη, ρε παιδιά… Κι ο Θωμάς Μούσκος (κι αυτός έχει να επιδείξει πολλά «μαργαριτάρια») ακολουθεί με 10 διαιτησίες.

Αν οι πιο πάνω είναι οι καλύτεροι διαιτητές μας, εύκολα μπορεί κάποιος να αντιληφθεί και το επίπεδο της κυπριακής διαιτησίας. Ιδιαίτερα η πρώτη πεντάδα έχει διαιτητεύσει τους 84 από τους 174 αγώνες του πρωταθλήματος. Άξιοι!

Το άθρο δημοιεύτηκε στο Sentragoal