Home TOP NEWS Το δολοφονικό βλέμμα του Νούνο

Το δολοφονικό βλέμμα του Νούνο

pod-apoel-omo2-5-5


Δεν πάει άλλο η κατάσταση με τους διαιτητές, το λέμε, το ξαναλέμε και το επαναλαμβάνουμε εδώ και χρόνια… Ένας ποδοσφαιριστής που κατάλαβε από τα πρώτα παιχνίδια που αγωνίστηκε στην Κύπρο την κατάσταση που επικρατεί με τη διαιτησία είναι ο Νούνο Ασίς. Ένας παίκτης στολίδι για τα Κυπριακά γήπεδα, μαέστρος με τη μπάλα στα πόδια και είμαστε τυχεροί που τον έχουμε στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Δεν αρέσει όμως σε όλους αυτό, ενώ οι διαιτητές έδειξαν από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχουν καμία διάθεση να τον προστατεύσουν(εκεί που χρειάζεται φυσικά, στα σκληρά φάουλ που δεχόταν). Ο Πορτογάλος άσος δέχτηκε εκατοντάδες φάουλ από αντίπαλους παίκτες, κάποια πολύ σκληρά(να σας θυμίσουμε τον καρατίστα Άλισον) και σε πολλές περιπτώσεις δεν δινόταν ούτε φάουλ. Βλέπετε ο Νούνο Ασίς έχει το όνομα, έχει την χάρη, έχει την Πορτογαλική καταγωγή όμως η φανέλα που φοράει είναι πράσινη… σε αντίθεση με κάποιο συνονόματα του!

Από μια στιγμή και μετά ο Νούνο άρχισε να αντιδράει στα τόσα πολλά φάουλ που δεχόταν, όμως απευθυνόμενος προς τους διαιτητές το μόνο που… κέρδιζε είναι κίτρινες κάρτες, κάτι που ακόμη συνεχίζεται. Εάν μετρήσουμε πόσες κάρτες έχει δεχθεί και για ποιο λόγο η κάθε μία ξεχωριστά θα αντιληφθούμε πως το μεγαλύτερο ποσοστό είναι για διαμαρτυρίες, όμως όπως και να το κάνουμε δεν προκύπτουν από το πουθενά οι φωνές του. Έχει καταντήσει αστείο το πράγμα, με το Νούνο να φτάνει πολλές φορές στα όρια της υπομονής του και αν τον κοιτάξετε προσεχτικά όταν βρίσκεται κοντά στους διαιτητές και διαμαρτύρεται τους βλέπει με ένα δολοφονικό βλέμμα.

Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι όταν δέχτηκε κτύπημα από πίσω, η αντίδραση του ήταν να πάρει τη μπάλα και την κλωτσήσει μακριά άσχετα εάν σφυρίχτηκε το φάουλ, αποτέλεσμα ήταν να κιτρινιστεί. Αρκετοί λένε ότι δεν είναι θετικό για έναν τέτοιο παίκτη να αντιδρά έντονα, ενώ κάποιοι γελοίοι λένε ότι προστατεύεται(!!!), αφού οι διαιτητές δείχνουν επιείκεια πολλές φορές και δεν του δίνουν κάρτα για διαμαρτυρίες. Ναι τις διαμαρτυρίες που προέρχονται από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα του δέχεται! Δεν περιμένουμε κάτι καλύτερο από άτομα που η μπάλα αν την βάψουμε πράσινη θα τη φάνε για καρπούζι…

Το ύφος του Ασίς πάντα τα λέει όλα για αυτό που σκέφτεται. Πότε είναι αυτό που λέμε δολοφονικό, άλλοτε κοιτάει απορημένος χωρίς να ξέρει πόσο ακόμη θα αντέχει αυτή την κατάσταση. Εμείς πάντως οφείλουμε να παραδεχτούμε την υπομονή του Νούνο Ασίς, γιατί όλες αυτές οι αντιδράσεις του μπροστά στους διαιτητές είμαστε σίγουροι πως είναι το 1% από αυτό που πραγματικά θέλει να κάνει όταν βρίσκεται απέναντι τους.

kaz-kosmos-apoel-2-5-15-89