Home TOP NEWS Η διαφορά, η ψυχολογία και η δυναμική

Η διαφορά, η ψυχολογία και η δυναμική

ag11-aris-omonoia-b (8)


Οι τρεις βαθμοί ήταν το ζητούμενο για την ΟΜΟΝΟΙΑ στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη και από τη στιγμή που τους πήρε, η αποστολή της εξετελέσθη με επιτυχία. Ήταν εμφανώς καλύτερη από τον αντίπαλό της, κι ας μην έφθασε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης.

 

Του Κώστα Καλλή, “Ο Φιλελεύθερος”

Τα στοιχεία που θέλησε να βάλει στο παιχνίδι της ομάδας του ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς ήταν ευδιάκριτα, όμως δεν βγήκαν στον απόλυτο βαθμό. Απόλυτα φυσιολογικό αφού ήταν μικρό το χρονικό διάστημα στο οποίο είχε το πρόσταγμα των προπονήσεων.

Πίεσε σ’ όλο το γήπεδο θέλοντας να κερδίσει την κατοχή της μπάλας και να παίξει γρήγορα στην επίθεση. Παράλληλα, δεν επέτρεψε στον αντίπαλό της να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός, αφού ο Παναγή ανησύχησε μόνο στη φάση του δοκαριού σε κεφαλιά του Γκονσάλες. Διαχειρίστηκε σωστά το υπέρ της αποτέλεσμα.

Τομέας που υστέρησε η ΟΜΟΝΟΙΑ, κάτι που κουβαλάει και από την προ Μιλόγεβιτς εποχή, ήταν στο τελείωμα των φάσεων αλλά και στην τελική πάσα. Είχε τις ευκαιρίες να προηγηθεί νωρίτερα από το 44ο λεπτό, αλλά και στη συνέχεια να «σκοτώσει» το παιχνίδι. Οι επιθετικοί της δεν είχαν την ηρεμία και πάλι καλά που δεν της στοίχισε.

Για την ΟΜΟΝΟΙΑ το κέρδος στο ματς με τον Άρη δεν ήταν μόνο οι βαθμοί. Τα οφέλη είναι πολύ περισσότερα και έχουν να κάνουν με την επόμενη μέρα. Πρωτίστως, μείωσε τη διαφορά από την τέταρτη ομάδα στους τρεις βαθμούς και από την κορυφή στους επτά.

Σημαντικό στοιχείο για την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση της ομάδας. Μια επιτυχία, ικανή να δώσει δυναμική για να πετύχει η ΟΜΟΝΟΙΑ για πρώτη φορά ένα καλό σερί νικών, που θα της επιτρέψει να μειώσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά από τις ομάδες που προπορεύονται ή ακόμη και να τις ξεπεράσει.

Ο Μιλόγεβιτς θα έχει μπόλικη δουλειά μέχρι να περάσει στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τη φιλοσοφία του, τα δικά του «θέλω» και να αποδώσει η ΟΜΟΝΟΙΑ την μπάλα που ο ίδιος επιθυμεί. Την Κυριακή ήταν μόνο η αρχή, η συνέχεια ακολουθεί…