Home TOP NEWS Match Report: ΤΕΛΙΚΟΣ!

Match Report: ΤΕΛΙΚΟΣ!

kyp-semifinal2-omonoia-aek -panigirismoi (14)


Σε ένα μεγάλο ντέρμπι, με μπόλικο πάθος, δύναμη και τρεξίματα η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε την ΑΕΚ στη διαδικασία των πέναλτι και είναι στο τελικό του κυπέλλου! Οι παίκτες μας έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν και πλέον έχουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε ένα τίτλο!

Α’ ημίχρονο

Επιφυλακτικά ξεκίνησαν και οι δυο ομάδες το παιχνίδι, έχοντας το μυαλό τους πρωτίστως στα μετόπισθεν. Σαν αποτέλεσμα προσπάθησαν και οι δυο να παραμείνουν οργανωμένες στην άμυνα και να κλείσουν τους χώρους του αντιπάλου. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή ήρθε στο 12′ για την ΑΕΚ όταν ο Καταλά μετά από κόρνερ έκανε σουτ, για να μαζέψει σταθερά ο Αντώνης Γιωργαλλίδης.

Με την πάροδο του χρόνου η ΑΕΚ ανέβασε απόδοση και μέχρι το 20′ πατούσε καλύτερα. Η επόμενη φάση μάλιστα, ήταν μεγάλη και ανήκε και πάλι στον αντίπαλο. Μιντίκκης και Τομάς συνδυάστηκαν άψογα, ο Κύπριος δεξιός οπισθοφύλακας μπήκε στη περιοχή και πλάσαρε, για να αποκρούσει ο Γιωργαλλίδης με τα πόδια σε κόρνερ. Μεγάλη επέμβαση του Αντώνη.

Η απάντηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στις μεγάλες ευκαιρίες ήρθε στο 24′. Ο Σέρινταν έσπασε τη μπάλα στο Χαφέζ που με την πρώτη έδωσε στο Κιρμ. Πλάγια μέσα στη περιοχή ο Σλοβένος πέρασε τη μπάλα κάτω από το Τόνιο, ο Μοΐσόφ όμως διάβασε τη φάση και λίγο πριν τη γραμμή, έδιωξε σε κόρνερ. Η επόμενη ευκαιρία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήταν ακόμα πιο κραυγαλέα. Μετά από φάουλ του Μαργκάσα, ο Ρούνιε έπιασε τη πρώτη κεφαλιά, ο Ρομαρίκ, γύρισε στο Φλορέσκου που σούταρε με τον Τόνιο που ήταν σε δύσκολη θέση να κάνει σπουδαία απόκρουση σε κόρνερ.

Το γκολ δεν ήρθε, το 0-0 διατηρήθηκε και το ματς ήταν μάλλον ισοζυγισμένο. Και η επόμενη μεγάλη φάση πάντως ήταν για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο Ράμος έδωσε στο Σέρινταν που πέρασε τον Τόνιο, βγήκε όμως πλάγια και προτίμησε να πλασάρει από δύσκολη γωνιά παρά να πασάρει στον επερχόμενο Ράμος. Η κατάληξη της πλάσας ήταν στην εξωτερική των δικτύων.

Β’ ημίχρονο

Πιο δυνατά μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ, χωρίς όμως να καταφέρει να απειλήσει ιδιαίτερα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Σιγά σιγά, η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε μέτρα, αν και η ΑΕΚ εξακολουθούσε να κρατάει περισσότερο μπάλα και το παιχνίδι ανέβηκε από πλευράς δύναμης. Σαν αποτέλεσμα σε 10 λεπτά ο Μασιάς να αναγκαστεί να κάνει τρεις φορές ορθά χρήση της κίτρινης κάρτας.

Όσο περνούσε το παιχνίδι, οι ομάδες γίνονταν πιο συντηρητικές. Η μεγάλη φάση για την ΟΜΟΝΟΙΑ ήρθε στο 78′ όταν ο Ασσίς πάτησε κουτί απειλητικά, έκανε παράλληλη πάσα προς το Σκέμπρι με τον Καταλά να διώχνει με υπερένταση πριν ο Μαλτέζος πετύχει ένα εύκολο γκολ. Δυο λεπτά μετά, οι Ασσίς και Σκέμπρι έγιναν ξανά απειλητικοί, αυτή τη φορά τους είπε όχι ο Τόνιο. Ο Ισπανός ήταν έτοιμος στη κεφαλιά του Μαλτέζου.

Πέραν από κάποιες προϋποθέσεις, δεν είδαμε ουσιαστικό κίνδυνο για τις δυο φάσεις από εκείνη τη στιγμή και μετά και μοιραία το ματς οδηγήθηκε στη παράταση.

Παράταση

Με μεγάλη ευκαιρία για την ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκίνησε η παράταση. Ο Μπαντιμπαγκά ελίχθηκε από δεξιά, έκανε σέντρα και ο Σκέμπρι το γυριστό, ο Τόνιο όμως ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε δύσκολα. Το ματς συνέχισε να είναι δυνατό και χωρίς πολλές φάσεις. Στο 105′ η ΑΕΚ απάντησε στις μεγάλες ευκαιρίες με φάουλ του Ρόσα που σταμάτησε στο δοκάρι. Η ΟΜΟΝΟΙΑ στο επόμενο λεπτό έφτιαξε ευκαιρία ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Ο Φλορέσκου εκτέλεσε φάουλ, ο Τόνιο απέκρουσε εντυπωσιακά. Ημίχρονο και στη παράταση, 0-0.

Κουρασμένες οι δυο ομάδες στο δεύτερο δεκαπεντάλεπτο της παράτασης με την ΑΕΚ να δείχνει να έχει περισσότερες δυνάμεις και την ΟΜΟΝΟΙΑ να δείχνει διάθεση να καταθέσει τη ψυχή της. Ο Άλβες απείλησε στο 108′ με κεφαλιά που πέρασε άουτ. Ίδια κατάληξη είχε και εκείνη του Σέρινταν στο 111′. Οι στατικές φάσεις έμοιαζαν ο μόνος τρόπος να απειλήσει μια από τις δυο ομάδες και ο Μαργκάσα από φάουλ σε καλό σημείο στο 117′ έστειλε τη μπάλα άουτ.

Το ματς φυσιολογικά, οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Πέναλτι

Ευστόχησαν κατά σειρά οι Σέρινταν, Χαφέζ, Ρούνιε, Ζίγκι και Σκέμπρι. Ο Αντώνης Γιωργαλλίδης απόκρουσε το πρώτο πέναλτι του Μπόλιεβιτς. Τελικό σκορ πέναλτι 5-3!

Συμπερασματικά

ΤΕΛΙΚΟΣ! ΑΥΤΟ!