Home TOP NEWS Πιο έντονη από ποτέ η ανάγκη για αλλαγή

Πιο έντονη από ποτέ η ανάγκη για αλλαγή

kaz-cup-omo-aek-kosmos (523)


Τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα έχει φτάσει ο αιώνιος αντίπαλος μας. Το γράφουμε ξανά, για να μας πονέσει ξανά, για να ξυπνήσει όλους μας: τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα. Από αυτά τα τέσσερα δεν έχουμε διεκδικήσει ούτε και ένα. Θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε το περσινό αν στο δρόμο μας δεν ήταν ο Αντώνης Χριστοδούλου Σκαμπής. Δεν φροντίσαμε όμως να μην είναι. Δεν φροντίσαμε να μας φοβούνται μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Η ανάγκη για αλλαγή στο σωματείο είναι πιο έντονη από ποτέ. Είναι καιρός να αλλάξουν οι τρόποι που εκλέγουμε, είναι καιρός να αλλάξουν οι τρόποι που λειτουργούμε. Ούτε εκλογική διαδικασία σαν τις προηγούμενες αντέχει η ΟΜΟΝΟΙΑ, ούτε άλλη εσωστρέφεια, ούτε να έρθει ο Μάιος και να έχουμε διοίκηση που δεν εκφράζει και τον τελευταίο ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ. Και τον τελευταίο όμως, γιατί ήδη έχουμε χάσει αρκετούς. Η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να προχωρήσει και να πάρει γενναίες αποφάσεις, αποφάσεις για τομές στον τρόπο λειτουργίας της, για το καλό της.

Καλούμε ξανά όσους ενδιαφέρονται (υπάρχουν ικανοί, οι οποίοι για πολλούς λόγους κάνουν πίσω) να έρθουν κοντά, να ανοίξουν τη συζήτηση. Καλούμε όσους ενδιαφέρονται να αναλογιστούν τι έχουν να προσφέρουν και αν πρέπει να είναι εκεί, αν η παρουσία τους κάνει περισσότερο καλό ή κακό, ανεξάρτητα από τις προθέσεις. Καλούμε και αυτούς που επιμένουν ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν εξαρτάται από κανένα κόμμα, να αρχίσουν να το δείχνουν στη πράξη. Και από την πρώτη μέρα που θα γίνουν οι εκλογές, να αρχίσει μαζική εκστρατεία εγγραφής μελών. Είναι ο μόνος δρόμος προς την κάθαρση και ήδη έχουμε χάσει αρκετό.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να στοχεύσει ξανά ψηλά, το πρωτάθλημα και τίποτα λιγότερο. Η φετινή εκπληκτική ΑΕΚ με το χαμηλότερο μπάτζετ της 5άδας αφαιρεί το άλλοθι του προϋπολογισμού. Εκείνο που χρειάζεται είναι σωστή οργάνωση, διαφάνεια, συσπείρωση και τέλος στις κόντρες, τέλος στους ετσιθελισμούς, τέλος στους εγωισμούς. Αν δεν έρθει ούτε το Μάιο η αλλαγή, δεν ξέρουμε αν θα έρθει ποτέ. Κι καλά κάνουν να το αντιληφθούν οι αρμόδιοι που για την ώρα μοιάζουν να ασχολούνται περισσότερο με τις βουλευτικές παρά με τις ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΚΕΣ εκλογές. Αυτό κι αν είναι λυπηρό για την ΟΜΟΝΟΙΑ.