Home TOP NEWS Μην κλωτσήσουμε άλλη ευκαιρία για αλλαγή

Μην κλωτσήσουμε άλλη ευκαιρία για αλλαγή

kosmos-kaskol


Λοιπόν ας μην κρυβόμαστε. Τα μηνύματα που έρχονται από το…εκλογικό μέτωπο δεν είναι τα πιο αισιόδοξα. Για άλλη μια φορά, ολόκληρο το οικοδόμημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ καθυστέρησε, όταν ο κόσμος φώναζε οι ηγέτες του έκλειναν τα αυτιά και πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία χωρίς να είναι ξεκάθαρο που πάμε. Και όλα αυτά λόγω της άρνησης της ηγεσίας για χρόνια να δει τις πραγματικότητες στα μάτια. Γιατί έπρεπε να έρθουν οι βουλευτικές για να καταλάβουν πως χρειαζόμαστε αλλαγές στις δομές και τις διαδικασίες μας.

Αυτή τη στιγμή η “καθοδήγηση” είναι σε συζήτηση με το Λώρη Κυριάκου για να αναλάβει. Ο γιατρός θέτει συγκεκριμένες προϋποθέσεις, τη στιγμή που ο Δώρος Σεραφείμ και οι παλιοί πρόεδροι δεν έχουν αποφασίσει αν θα συνεχίσουν. Οι όποιες διεργασίες για εξεύρεση δυνατού διοικητικού συμβουλίου (είτε αυτό περιλαμβάνει και μέλη του τωρινού Δ.Σ. είτε όχι), έπρεπε να έχουν αρχίσει από καιρό. Θέσαμε πρώτη φορά θέμα πρόωρων εκλογών το Γενάρη γιατί φοβόμασταν πως θα έρθουμε σε αυτό ακριβώς το σημείο! Συμπεριφερόμαστε λες και δεν τρέχει τίποτα, λες και ακόμα κι αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο δεν έγινε και κάτι. Θα περιμέναμε πως μετά τις βουλευτικές εκλογές, αντιλήφθηκε και ο τελευταίος πως δεν είναι μόνο οι “50-60 μιτσιοί” που θέλουν αλλαγή στον τρόπο που λειτουργεί ολόκληρο το οικοδίμημα, είναι η πλειοψηφία του κόσμου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αλλά δεν έχουμε ακόμα πειστεί πως αυτό ισχύει. Και δυστυχώς κινδυνεύουμε να χάσουμε άλλη μια ευκαιρία να αλλάξουμε βιβλίο, να αλλάξουμε γραμμή πλεύσης.

Δεν μας παίρνει να κλωτσήσουμε άλλη ευκαιρία για αλλαγή. Δεν μας παίρνει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε άλλο έτσι. Δεν μας παίρνει άλλο να είμαστε χωρισμένοι σε στρατόπεδα. Στις 25 Ιουνίου πρέπει να βγει μια διοίκηση ενωτική, που να πείθει πως είναι σε θέση να πιάσει από το χεράκι την ΟΜΟΝΟΙΑ και να την οδηγήσει σε νέα εποχή. Οτιδήποτε άλλο θα είναι πολύ απλά καταστροφικό. Για αυτό όσοι ορίζουν τις τύχες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είτε κομματικοί, είτε συμβουλιακοί, είτε μέλη, είτε κόσμος, ας δουν επιτέλους την πραγματικότητα στα μάτια γιατί δεν μας παίρνει άλλο να ωραιοποιούμε καταστάσεις.