Home TOP NEWS Τέσσερις βασικοί, δυο αλλαγή

Τέσσερις βασικοί, δυο αλλαγή

Ο Νταμπίζας είχε πει όταν αναλάμβανε, πως στόχος του είναι το κυπριακό στοιχείο σιγά σιγά να γίνει έντονα. Διευκρίνισε βέβαια πως μιλούσε μακροπρόθεσμα, μιας και δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Το έθεσε όμως σαν στόχο του όλου πλάνου του, οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές -και αργότερα κυρίως από την ακαδημία- να έχουν ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα μας. Ξέρουν που παίζουν, αντιλαμβάνονται τις απαιτήσεις κι αν προέρχονται από την ακαδημία είναι και πιο φτηνοί.


Κόντρα στον Παναθηναϊκό, έπαιξαν συνολικά έξι Κύπριοι ποδοσφαιριστές. Τέσσερις από αυτούς ήταν βασικοί και αναμένεται να έχουν σημαντικό ρόλο όλη τη χρονιά. Ο λόγος για τον τερματοφύλακα Παναγή, τον δεξιό μπακ Δημητρίου, τον μέσο Φυλακτού και τον ακραίο επιθετικό Χριστοφή. Όλοι μέσα στη χρονιά θα παίξουν αρκετά, θα έχουν ευκαιρίες, στο χέρι τους είναι να διατηρηθούν στο βασικό σχήμα. Στην ίδια κατηγορία μαζί τους ασφαλώς και ο Ρουσιάς, ο οποίος μόλις αποθεραπευτεί θα κτυπήσει θέση στην εντεκάδα.

Από κει και πέρα, σαν αλλαγή αγωνίστηκαν δυο νεαρά παιδιά, ο Φραγκέσκου που έπαιξε στον άξονα σαν αμυντικό χαφ στο 4-4-2 σε ευθεία του τελευταίου 15λέπτου και ο Κονομής που έπαιξε στη φυσική του θέση στο κέντρο της άμυνας. Το χρονικό διάστημα που έπαιξαν δεν ήταν μεγάλο, αποτελεί όμως χρήσιμη εμπειρία για το μέλλον και κάθε δευτερόλεπτο που παίρνουν πρέπει να το αξιοποιούν. Το ίδιο ισχύει και για άλλους όπως ο Κατελάρης, ο Φιλιώτης, ο Λούβαρης, ο Ιβανόφ, ο Κουλουμπρής, ο Σοφοκλέους, ο Βασιλείου που δυστυχώς κτύπησε σοβαρά. Κατελάρης και Φιλιώτης φαντάζουν αυτή τη στιγμή οι πιο πιθανοί να κερδίσουν αγωνιστικά λεπτά, όλοι όμως πρέπει να είναι έτοιμοι, να δουλεύουν σκληρά, να διεκδηκούν.

Μιας και κάναμε καταγραφή των νεαρών, το έχουμε αναφέρει ξανά, όμως είναι καλό κατά την άποψη μας να επαναλαμβάνεται. Η προώθηση νεαρών και οι ευκαιρίες προς αυτούς δεν πρέπει να γίνεται σποραδικά, αλλά βάση πλάνου και προγράμματος. Μόνο έτσι θα ενταχθούν ομαλά στην πρώτη ομάδα και όχι από σπόντα.