Home TOP NEWS “Βόμβες, διαφθορά και στοίχημα – πώς έχει ξεφύγει το κυπριακό ποδόσφαιρο”

“Βόμβες, διαφθορά και στοίχημα – πώς έχει ξεφύγει το κυπριακό ποδόσφαιρο”

 


Με χθεσινό της κομμάτι, η ηλεκτρονική έκδοση της Guardian επαναφέρει τις..ομορφιές του κυπριακού ποδοσφαίρου. Η ευρέας κυκλοφορίας εφημερίδα, φιλοξενεί δηλώσεις πρωταγωνιστών του κυπριακού ποδοσφαίρου όπως ο Χαράλαμπος Σκαπούλης, ο Σπύρος Νεοφυτίδης, ο Μάριος Παναγή και ο Ανθούλης Μυλωνάς, ενώ αναφέρει και στατιστικά στοιχεία που δεν τιμούν κανένα!

Χαρακτηριστικά τονίζει πως 71% των ποδοσφαιριστών ανέφεραν σε ερωτηματολόγιο πως οι αγώνες είναι στημένοι, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό γίνεται κυρίως για στοιχηματικούς λόγους ενώ 23% των παικτών αποκαλύπτουν πως έχουν προσεγγιστεί για να στήσουν παιχνίδι!

Περισσότερο ενδιαφέρον πάντως συγκεντρώνουν οι δηλώσεις του Μάριου Παναγή: “Έπρεπε να μιλήσω. Από τους 300 διαιτητές στη Κύπρο μόνο το 10% είναι καθαρό, ενώ όσοι εξυπηρετούν συμφέροντα κάνουν καριέρα”! Νωρίτερα στο κομμάτι, λόγος είχε γίνει και για τις βόμβες που τοποθετήθηκαν σε αυτοκίνητα και σπίτια διαιτητών ή συγγενικών τους προσώπων.

Εντύπωση κάνει πάντως πως ο αρθρογράφος τονίζει ότι οι απαντήσεις του Ανθούλη Μυλωνά της ΚΟΠ στις κατηγορίες δεν πείθουν και πέφτουν σε κωφά αυτιά. Ο Ανθούλης Μυλωνάς είχε πει πως “Καμία κατηγορία δεν αποδείχθηκε και είμαστε η μόνη ομοσπονδία με πιστοποιητικό καθαρότητας!” Εκείνο που δεν λέει ο κ. Μυλωνάς πάντως, είναι πόσος χρόνος μεσολάβησε από την είδηση πως η αστυνομία θα κατάσχει τους υπολογιστές της, μέχρι την πραγματική στιγμή της κατάσχεσης. Η Guardian καταλήγει μάλιστα ότι για πολλούς που γνωρίζουν για τα ενδότερα του ποδοσφαίρου “το κυπριακό ποδόσφαιρο είναι ευάλωτο σε μαύρους κύκλους”.

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ ολόκληρο το άρθρο της Guardian. Σχετικά με το θέμα η ΚΟΠ εξέδωσε πριν από λίγο την εξής ανακοίνωση:

«Είναι προφανές ότι οι εύηχοι τίτλοι με αναφορές σε «βομβιστικές επιθέσεις σε διαιτητές» και «διαφθορά στο ποδόσφαιρο» προκαλούν το ενδιαφέρον και αυξάνουν την επισκεψιμότητα, για αυτό και η Αγγλική «Gurdian» τους χρησιμοποιεί σε χθεσινό άρθρο της με ξεκάθαρη πρόθεση να πλήξει το Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Αναφέρεται σε γεγονότα που έγιναν πριν από περισσότερα από δύο χρόνια (βομβιστικές επιθέσεις με στόχους περιουσία διαιτητών), επαναφέρει τις καταγγελίες Παναγή (που επίσης έγιναν πριν δύο χρόνια), οι οποίες ουδέποτε στοιχειοθετήθηκαν παρά το γεγονός ότι ερευνήθηκαν για δέκα μήνες σε βάθος από την αστυνομία, αναφέρεται σε ανύπαρκτη «τρομοκρατική οργάνωση» και γενικά, σερβίρει ξαναζεσταμένο, άγευστο φαγητό με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων.

Κανείς δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του και ουδείς μπορεί να αρνηθεί τα προβλήματα που υπάρχουν.

Η διαφύλαξη της αξιοπιστίας του ποδοσφαίρου μας αποτελεί βασική προτεραιότητα της Ομοσπονδίας και οι ενέργειες που γίνονται καθημερινά προς αυτή την κατεύθυνση, αποτελούν την καλύτερη απάντηση σε όσους επανειλημμένα και για δικούς τους σκοπούς, προσπαθούν να την πλήξουν.

Για αυτό άλλωστε έχουν παρθεί πρόσφατα σημαντικά μέτρα από την ΚΟΠ τα οποία προνοούν βαρύτατες ποινές σε σχέση με τους φακέλους UEFA για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα, χωρίς να χρειάζεται οποιοδήποτε άλλο αποδειχτικό στοιχείο, ούτε καν στοιχειοθέτηση υπόθεσης από την αστυνομία.

Τακτική της ΚΟΠ είναι να μην ασχολείται με παρόμοια δημοσιεύματα, δίνοντας τους περισσότερη αξία από όση πραγματικά έχουν.

Όμως, η χρονική στιγμή που επιλέγηκε για να δημοσιευτεί το πιο πάνω άρθρο, το περιεχόμενο του και ο τρόπος παρουσίασης των γεγονότων, δημιουργεί εύλογη αμφισβήτηση των προθέσεων της αρθρογράφου, οι οποίες δεν αποκλείεται να σχετίζονται και με εξελίξεις στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η ΚΟΠ δεν πρόκειται να ασχοληθεί ξανά με το θέμα αυτό, δίνοντας του περισσότερη υπόσταση».