Home TOP NEWS Αυτός ο Δημήτρης της διαφοράς!

Αυτός ο Δημήτρης της διαφοράς!

 


Αδικούμε σίγουρα τον χρυσό σκόρερ Φάνο Κατελάρη με αυτό το κομμάτι, που είχε εξαιρετική απόδοση ανεξάρτητα από το γκολ. Ας μας συγχωρέσει όμως, είναι μόνο 20 χρονών, είναι της ακαδημίας και είναι και… ψυχάκιας, οπότε είμαστε σίγουροι πως θα τον αποθεώσουμε πολλές φορές στο μέλλον! Τον αδικούμε, μιας και είμαστε υποχρεωμένοι να εστιάσουμε σε ένα συμπαίκτη του. Γιατί μπορεί να μην σκόραρε, αλλά ο Δημήτρης Χριστοφή ήταν το “Α” και όλα τα γράμματα του αλφαβήτου ως το “Ω” της ανατροπής! Το “Ω” ήταν φυσικά οι δυο σκόρερς Ντάρμπισαϊαρ-Κατελάρης και η διαχείριση του προβαδίσματος. Μόνο ο Σέρινταν “ροκάνισε” 2-3 λεπτά!

Επιστρέφουμε στον Χριστοφή λοιπόν. Την τελευταία φορά που ήταν στην εντεκάδα δεν απέδωσε, ενώ όταν πέρασε αλλαγή στο τελειωμένο ματς με τη Δερύνεια δεν φάνηκε. Φυσιολογικό ήταν η ψυχολογία του να μην ήταν η καλύτερη, σήμερα όμως η ΟΜΟΝΟΙΑ τον χρειάστηκε. Ο Τζίμης μπήκε στο γήπεδο στο 78ο λεπτό και άλλαξε άμεσα την εικόνα του ματς. Παίζοντας στο δεξί άκρο, εκεί που συστήθηκε στην Κύπρο αλλά και την Ελβετία σε όλο τον κόσμο, πρόλαβε σε 15 λεπτά να κάνει τα πάντα από το να σκοράρει.

Πρώτα έβγαλε συστημένη μπαλιά στον Ντάρμπισαϊαρ που έχασε την κεφαλιά. Μετά πάτησε κουτί και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ματ που ισοφάρισε. Στην συνέχεια απείλησε με δυνατό σουτ. Στο 89′ πέρασε τρεις παίκτες πριν δώσει την κατάλληλη στιγμή στον Κωνσταντινίδη που την έδωσε στον Κατελάρη και η συνέχεια γνωστή. Και στις καθυστερήσεις, είχε την ψυχραιμία μαζί με το Σέρινταν να κρατήσει μπάλα, για να μην απειληθεί η ΟΜΟΝΟΙΑ. Σε δεκαπέντε λεπτά, ο Χριστοφή πρόλαβε να κάνει ολοκληρωμένη εμφάνιση.

Δίχως καμία αμφιβολία, αυτός ο Χριστοφή μπορεί να ανεβάσει την ομάδα μας επίπεδο. Οι τραυματισμοί είναι πλέον πίσω του και το μόνο που χρειάζεται είναι να παίζει συνεχόμενα παιχνίδια για να βρει ρυθμό. Όταν τα πάρει, τα καλά 15λεπτα όπως το σημερινό θα γίνουν μισάωρα, 45λεπτα μέχρι να γίνουν ολόκληρα παιχνίδια. Και τότε ο Τζίμης θα έχει γίνει δύναμη ικανή να παρασύρει την ΟΜΟΝΟΙΑ στα ψηλά. Μην μας ξεγελούν οι τραυματισμοί, ο Χριστοφή εξακολουθεί να είναι ένας από τους πολύ λίγους Κύπριους που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Και σε τέτοιους, κτίζεις το μέλλον σου.