Home TOP NEWS Ας διαχωριστούν τα δύο

Ας διαχωριστούν τα δύο

Έθεσε στη σωστή τους διάσταση τα πράγματα ο Σίλβα Κλέιτον. Μιλώντας στην εκδήλωση στην Κακοπετριά, στα πλαίσια της Εκστρατείας Εγγραφής Μελών ο Βραζιλιάνος είπε χαρακτηριστικά:


«Ανεξάρτητα με το τι συμβαίνει με τη διαιτησία, εμείς δεν θέλουμε να δίνουμε δικαιώματα με την αγωνιστική μας συμπεριφορά στο γήπεδο. Εμείς είμαστε προσηλωμένοι στη δική μας δουλειά, κάνουμε την αυτοκριτική μας και θέλουμε να βελτιωνόμαστε».

Οι εχθρικές διαιτησίες, ειδικά τις τελευταίες 3 αγωνιστικές, είναι ένα δεδομένο. Όλοι μπορούν να δουν ότι είχαν αρνητικές συνέπειες για την ομάδα μας, οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής τους όμως δεν μπορούν να τις ελέγξουν. Εκείνο που μπορούν να ελέγξουν είναι η δική τους απόδοση, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Και η απόδοση τους μπορεί να βελτιωθεί, όπως και η διάρκεια τους.

Το κεφάλαιο διαιτησία πρέπει να διαχωριστεί από την αγωνιστική πρόοδο. Βλέπουμε τα λάθη, ξέρουμε πόσο μπορούν να επηρεάσουν τη ψυχολογία και τη διάθεση των παικτών. Δεν μπορούμε όμως να σταματήσει την προσπάθεια για βελτίωση. Οι παίκτες και το τεχνικό τημ να κάνουν ότι μπορούν για να φτάσουν το ταβάνι τους και η διοίκηση ότι μπορεί για να τους προστατέψει.