Home TOP NEWS Match Report: Την έσωσε ο παικταράς

Match Report: Την έσωσε ο παικταράς

Χάρη σε ένα από τα πιο τρελά τετράλεπτα που είδαμε στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου, η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε την Άχνα με 3-2. Πρωταγωνιστής στο τετράλεπτο ο Ματ Ντάρμπισαϊαρ που σκόραρε τρία γκολ μετατρέποντας το 0-2 για τον αντίπαλο, σε 3-2 για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Ξανά η ομάδα μας κόντεψε να πληρώσει την ευκολία με την οποία δέχεται γκολ.


Α’ ημίχρονο

Με αρκετές αλλαγές η ΟΜΟΝΟΙΑ σε σύγκριση με το προηγούμενο παιχνίδι, αλλά με τις ίδιες αμυντικές αδυναμίες. Τις πλήρωσε μάλιστα μόλις στο 8′ όταν ο Πιντσέλι έκανε ανενόχλητος σέντρα, βρήκε τον ανενόχλητο Ζελάγια στη περιοχή μας, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε και την κακή έξοδο του Παναγή και με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπάθησε να αντιδράσει και στην επόμενη φάση είχε σουτ με τον Μαργκάσα που έφυγε άουτ. Στο 12′ σε μια αντεπίθεση της ομάδας μας ο Χριστοφή έψαξε τον Ντάρμπισαϊαρ και ο Μπογκατίνοφ πρόλαβε πριν τον Ματ. Ο Εθνικός απάντησε με μεγάλη ευκαιρία του Ζελάγια που μόνος μέσα στη περιοχή έκανε εύστοχο σουτ, με τον Παναγή να κάνει μεγάλη απόκρουση. Το ίδιο έπραξε και ο Μπογκαντίνοφ στη δική μας μεγάλη φάση στο 13′ όταν ο Χριστοφή έκανε πολύ δυνατό σουτ μέσα από τη περιοχή.

Στο 18′ ο Εθνικός έφτιαξε νέα μεγάλη φάση, ίδια ακριβώς με το γκολ. Ο Ζελάγια έπιασε ανενόχλητος κεφαλιά, αυτή τη φορά ο Παναγή απέκρουσε. Στο 19′ η ΟΜΟΝΟΙΑ έκανε και αυτή με τη σειρά της σπουδαία ευκαιρία. Μετά από σέντρα, ο Χριστοφή έπιασε την κεφαλιά γυρίζοντας προς τον Ντάρμπισαϊαρ και πάλι όμως ο Μπογκαντίνοφ πρόλαβε τον Άγγλο πριν σκοράρει.

Τέσσερα λεπτά μετά ήταν σειρά του Κατσιαράβα να εκθέσει την άμυνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, το σουτ του όμως από το ύψος της περιοχής έφυγε ψηλά άουτ. Ίδια κατάληξη είχε και ένα σουτ του Ντάρμπισαϊαρ από κοντά στο 26′. Η πιο σπουδαία φάση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μέχρι το ημίχρονο ήρθε στο 37′. Ο Καρλίτος έκανε όμορφη κίνηση γύρισε στον ΜΑργκάσα που έκανε δυνατό σουτ αλλά είδε τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Ένα λεπτό μετά, ο τερματοφύλακας του Εθνικού, απέκρουσε σουτ του Ντάρμπισαϊαρ.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι.

Β’ ημίχρονο

Με μεγάλη ευκαιρία για την ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκίνησε το β’ ημίχρονο. Ο Μαργκάσα έπαιξε κάθετα τον Χριστοφή που μόνος και με τον Μπογκαντίνοφ σε έξοδο έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Ο τερματοφύλακας του Εθνικού 2 λεπτά μετά απέκρουσε απευθείας φάουλ του Κλέιτον.

Από τη σημείο αυτό και μετά η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε πλήρως το καθαρό μυαλό και παρότι κρατούσε μπάλα αδυνατούσε να γίνει επικίνδυνη. Μάλιστα πλήρωσε για άλλη μια φορά τις αδυναμίες της και δέχθηκε δεύτερο εύκολο γκολ στο 67′. Από δικό της κόρνερ (!!!!) δύο παίκτες του αντιπάλου έφυγαν μόνοι με τον Παναγή. Ο τερματοφύλακας μας απέκρουσε το πρώτο πλασέ του Χατζηβασίλη, η άμυνα εξακολούθησε να λείπει και μετά από καραμπόλα ο Κατσιαράβα έκανε το 0-2.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ αυτή τη φορά αντέδρασε και όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο έζησαν από κοντά τον καλύτερο παίκτη στη Κύπρο και μια από τις κορυφαίες παραστάσεις στην ιστορία του πρωταθλήματος μας. Ο Ματ Ντάρμπισαϊαρ με 3 γκολ σε 4 λεπτά, γύρισε το ματς. Στο 71′ μετά από κόρνερ του Κλέιτον ο Ντάρμπισαϊαρ με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έκανε το 1-2. Ο Άγγλος μόλις 3 λεπτά μετά, έφερε το ματς στα ίσα. Ο Κλέιτον βρήκε τον Κωνσταντινίδη αυτός έκανε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Ματ με κεφαλιά ισοφάρισε. Το προσωπικό σόου του Ματ ολοκληρώθηκε στο 75′. Μετά από πανέξυπνη μπαλιά του Ρουσιά, ο Άγγλος με προβολή στο δεύτερο δοκάρι έφερε τούμπα το ματς κάνοντας το 3-2!

Μετά το απίστευτο κρεσέντο του Ματ, λίγο έλειψε να πάρει στη σκυτάλη ο Χριστοφή. Μετά από κούρσα στο 77′ ο Χριστοφή βρέθηκε μόνος στο ύψος της περιοχής αλλά πλάσαρε άουτ. Η Άχνα πάντως δεν σάστισε από τα τρία γκολ και έψαξε την ισοφάριση. Στο 84′ έφτιαξε και καλή ευκαιρία, όταν ο Χατζηβασίλης τρύπωσε στην άμυνα μας και με κεφαλιά έστειλε άουτ την μπάλα.

Συμπερασματικά

Για την μεγάλη εμφάνιση του Ματ θα τα πούμε μετά. Για την ώρα θα πούμε ξανά ότι λέγαμε και την ώρα του παιχνιδιού. Όσο η επίθεση γλιτώνει την άμυνα θα κερδίζουμε, αλλά όλα τα ματς μας θα είναι ντέρμπι. Απαράδεκτη η εικόνα μας μεσοαμυντικά, απαράδεκτη η ευκολία με την οποία δεχόμαστε γκολ, τρομερή η ποιότητα μας μπροστά. Κερδίσαμε σήμερα, αλλά δεν αργεί η μέρα που θα το πληρώσουμε με αυτή τη συμπεριφορά.