Home TOP NEWS Match Report: Υπερπροσπάθεια, αλλά προβάδισμα στον Απόλλωνα

Match Report: Υπερπροσπάθεια, αλλά προβάδισμα στον Απόλλωνα

Για άλλη μια φορά φέτος, η ΟΜΟΝΟΙΑ έβαλε τον εαυτό της σε άβολη θέση να τρέχει σκορ. Κακή για ένα μισάωρο είδε τον Απόλλωνα να προηγείται δίκαια με 0-2. Όπως πολλές φορές φέτος ανέβηκε, ισοφάρισε, αλλά δεν κατάφερε να γυρίσει το ματς και πάει στη Λεμεσό στον επαναληπτικό με μόνο στόχο τη νίκη.


Α’ ημίχρονο

Χειρότερα δεν μπορούσε να μπει στο γήπεδο η ΟΜΟΝΟΙΑ με ένα ξεκίνημα που θύμισε πολύ αυτό του πρωταθλήματος κόντρα στον Απόλλωνα. Στην πρώτη του κιόλας ευκαιρία ο αντίπαλος πήρε προβάδισμα στο 9′. Από αριστερά ο Πέδρο έκανε παράλληλη μπαλιά και ο Μαγκλίτσα μόνος στο κέντρο της άμυνας μας δεν είχε κανένα πρόβλημα να εκτελέσει τον Κρέσιτς κάνοντας το 0-1. Ο Απόλλωνας πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και εξαργύρωσε την υπεροχή του και με δεύτερο γκολ, με τη συμπλήρωση του 20λέπτου. Ο Σακέτι μπήκε στην περιοχή μας από πλάγια, ο Μαργκάσα τον ανέτρεψε και ο Νικολάου υπέδειξε ορθά πέναλτι. Εκτελεστής ο Ντα Σίλβα και 0-2 παρά την καλή προσπάθεια του Κρέσιτς.

Η απάντηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ άργησε αφού ως το 30′ ο Απόλλωνας πατούσε πολύ καλύτερα στο γήπεδο. Στο 31′ ήρθε και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα μας. Ο Ντάρμπισαϊαρ έπαιξε κάθετα τον Χριστοφή, ο Τζίμης μόνος με τον Βάλε πλάσαρε αλλά ο Πορτογάλος βγήκε νικητής. Ο Βάλε ήταν νικητής και σε νέα μεγάλη ευκαιρία του Κύπρου στο 34′ όταν ο Σάκης έκανε δυνατό σουτ στη κίνηση. Ενδιάμεσα ο Σαρδινέρο είχε απειλήσει για τον Απόλλωνα, αλλά εντός του κουτιού μας σούταρε άουτ.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ανέβηκε και στο 39′ έχασε τρίτη μεγάλη ευκαιρία. Ο Ντάρμπισαϊαρ βρήκε με εξαιρετική κάθετη τον Χριστοφή, ο Τζίμης φάτσα με τον Βάλε και με τον Πορτογάλο σε έξοδο, πλάσαρε άουτ.

Β’ ημίχρονο

Με δυο αλλαγές μπήκε η ΟΜΟΝΟΙΑ στο γήπεδο, αλλά στα πρώτα λεπτά του β’ ημιχρόνου ήταν και πάλι ο Απόλλωνας που είχε τον έλεγχο. Κόντρα στην εικόνα του ματς και στην πρώτη φάση του ημιχρόνου, η ομάδα μας πάντως μείωσε στο 58′. Ο Χριστοφή πλαγιοκόπησε έβγαλε σέντρα στον Κλέιτον και ο Βραζιλιάνος αφύλακτος με κεφαλιά μείωσε σε 1-2.

Στο επόμενο κιόλας λεπτό η ΟΜΟΝΟΙΑ επιτέθηκε εκ νέου και μετά από τριπλή προσπάθεια ο Βάλε μάζεψε το ψαλίδι του Κλέιτον. Η ομάδα μας δεν το έβαλε όμως κάτω και ισοφάρισε. Στο 62′ ο Αζίζ έκανε παράλληλο συρτό γύρισμα, η μπάλα έφτασε στο Χριστοφή που προ κενής εστίας έκανε το 2-2.

Φυσιολογικά η ομάδα μας ανέβηκε κι άλλο και έψαξε το 3ο γκολ. Στο 72′ ο Χριστοφή εκτέλεσε δυνατό φάουλ, αλλά ο Βάλε σε ετοιμότητα απέκρουσε σε κόρνερ. Από το σημείο αυτό και για ένα 5λεπτο, επικράτησε μπόλικη δύναμη και ο ανίκανος Νικολάου δεν μπόρεσε να ελέγξει το παιχνίδι. Μόλις έκατσε πάντως η σκόνη, ο αντίπαλος έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-3. Ο Άλεξ μπήκε στην περιοχή μας και από πλάγια στο 82, σούταρε λίγο άουτ.

Το παιχνίδι είχε δρόμο ακόμα και στο 87′ η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ντάρμπισαϊαρ και Χριστοφή βρέθηκαν με 1 αμυντικό, ο Ματ όμως επέλεξε να σουτάρει αντί να βγάλει μόνο το Δημήτρη και ο Βάλε απέκρουσε εύκολα. Στον αντίποδα ο Απόλλωνας απείλησε με σουτ του Βασιλείου που πέρασε έξω στις καθυστερήσεις. Τελικό σκορ 2-2.

Συμπερασματικά

Όλα τα καλά και όλα τα κακά της φετινής ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε μια εμφάνιση. Δυο εύκολα γκολ παθητικό, ευκολία στη δημιουργία φάσεων, μεγάλα ψυχικά αποθέματα για να ανατραπεί το σκορ. Ο Απόλλωνας πλέον έχει μικρό προβάδισμα, τίποτα όμως δεν έχει κριθεί. Οι δυο ομάδες θα τα πουν ξανά σε μία εβδομάδα (22/02).