Home TOP NEWS Η πιο επιτυχημένη ομάδα του NBA τιμά τον Νεόφυτο Χανδριώτη

Η πιο επιτυχημένη ομάδα του NBA τιμά τον Νεόφυτο Χανδριώτη

Το NBA είναι σε πολλά πράγματα, ακριβώς αυτό που εναντιωνόμαστε στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ναι, είναι το υψηλότερο επίπεδο αθλητισμού, ταυτόχρονα όμως είναι και μια βιομηχανία χρήματος με τα πάντα να έχουν να κάνουν με το μάρκετιγκ και το χρήμα. Κάποια πράγματα πάντως στην άλλη πλευρά του πλανήτη, είναι προς μίμηση και ένα από αυτά θα διαβάσετε πιο κάτω. Η πιο επιτυχημένη ομάδα του NBA, που φέτος μάλιστα μετά από καιρό θα αμφισβητήσει τους πρωταθλητές στην Ανατολή, αποφάσισε να τιμήσει έναν Κύπριο πρώην καλαθοσφαιριστή και οπαδό της, που πάλεψε με τον όγκο στον εγκέφαλο, αλλά δεν τα κατάφερε. Διαβάστε πιο κάτω την ιστορία όπως δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “ΠΟΛΙΤΗΣ”.


Ο διεθνής καλαθοσφαιριστής της ΕΘΑ Έγκωμης, Νεόφυτος Χανδριώτης, πάλεψε γενναία με τον καρκίνο και έπεσε σαν πρωταθλητής την 1η Δεκεμβρίου 2015, στη Βοστόνη των ΗΠΑ. Λίγες μέρες προηγουμένως, ο ίδιος και οι γονείς του ήταν προσκεκλημένοι των Μπόστον Σέλτικς, της πιο επιτυχημένης ομάδας του ΝΒΑ με 17 πρωταθλήματα (τα περισσότερα από κάθε επαγγελματική ομάδα σε όλα τα αθλήματα), για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι με τους Τορόντο Ράπτορς. Μια μεγάλη επιθυμία του Νεόφυτου, που θα του έδινε ακόμα μεγαλύτερη δύναμη σε αυτόν τον άνισο αγώνα…

Δυστυχώς, η επιδείνωση της κατάστασής του το βράδυ του παιχνιδιού, δεν επέτρεψε στην οικογένεια να παραστεί. Μεγάλη απογοήτευση για τους ανθρώπους των Σέλτικς, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή είχαν συμπαρασταθεί με μηνύματα αγάπης και δύναμης και, παρά το βεβαρυμένο τους πρόγραμμα, ζητούσαν συνεχώς να μαθαίνουν νέα για την πορεία της αποθεραπείας του.

Την ερχόμενη Κυριακή, στις 21:30, η Cytavision θα προβάλει σε απευθείας μετάδοση τον αγώνα των Σέλτικς με τους Σικάγο Μπουλς, για την κανονική περίοδο του NBA. Πριν από τον αγώνα, οι παίκτες των Σέλτικς θα δουν στα αποδυτήρια σχετικό βίντεο-αφιέρωμα, μετά από ενέργειες του διευθυντή του συλλόγου και επικοινωνία με την οικογένεια του Νεόφυτου.

Επίσης, οι Σέλτικς μετέφεραν στην οικογένεια πως θα προβάλουν το βίντεο και στις γιγαντοοθόνες του «TD Garden» σε κάποιο από τα επόμενα παιχνίδια τους (καταβάλλεται προσπάθεια να γίνει αυτή την Κυριακή), τιμώντας έτσι τη μνήμη του πρωταθλητή μας, ενώ θα στείλουν στην Κύπρο φανέλα και μπάλα με υπογραφές όλων των παικτών και στελεχών της ομάδας!

Είναι από τις περιπτώσεις που οτιδήποτε άλλο κι αν γράψουμε είναι περιττό… Η κορυφαία ομάδα του ΝΒΑ να τιμά έναν Κύπριο, έναν άριστο φοιτητή, αθλητή και άνθρωπο. Εκεί ψηλά, σίγουρα θα νιώθει (και το αξίζει) ακόμα πιο περήφανος!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΕΛΤΙΚΣ