Home TOP NEWS Τζιωνής για όλα και όλους: Κάρβερ, Νταμπίζας, Πάμπος, Ασσίς, μοντέλο και Θύρα...

Τζιωνής για όλα και όλους: Κάρβερ, Νταμπίζας, Πάμπος, Ασσίς, μοντέλο και Θύρα 9


Δηλώσεις για όλα τα θέματα που αφορούν την ΟΜΟΝΟΙΑ έκανε στον Super ΣΠΟΡ fm ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Αντώνης Τζιωνής. Αναφέρθηκε στη διακοπή της συνεργασίας με τον Τζον Κάρβερ και τους συνεργάτες του, όπως και την επικείμενη με τον Νίκο Νταμπίζα. Ρωτήθηκε για τους Πάμπο Χριστοφούλου και Νούνο Ασσίς, απαντώντας ξεκάθαρα τι ισχύει. Μίλησε επίσης για το μοντέλο που θα ακολουθήσει το ποδοσφαιρικό τμήμα και πότε θα προσληφθεί τεχνικός διευθυντής και προπονητής, ενώ είπε και λίγα λόγια για το αγωνιστικό και το στόχο της εξόδου στην Ευρώπη. Η συζήτηση έκλεισε με δηλώσεις για την κόντρα του Δ.Σ με τη Θύρα 9. Πιο κάτω οι δηλώσεις του και το ηχητικό:

Για την απόφαση αποδέσμευσης του Κάρβερ και των συνεργατών του: «Η λύση της συνεργασίας έγινε σε ένα πολύ ανθρώπινο και σωστό πλαίσιο, με ένα τρόπο που περιόρισε στο μέγιστο την πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση στην ομάδα μας. Οι άνθρωποι συμπεριφέρθηκαν με επαγγελματισμό, αντιλήφθηκαν και οι ίδιοι πως τα πράγματα εκεί που είχαν φτάσει δεν μπορούσαν να πάνε πιο κάτω. Παρ’ όλη την προσπάθεια που έδειξαν καθ’ όλη την παρουσία τους στην ΟΜΟΝΟΙΑ δεν καταφέραμε να πετύχουμε τα αποτελέσματα που θέλαμε και χώρισαν οι δρόμοι μας φιλικά».

Για τον Νταμπίζα: «Καταλήξαμε σε όλα τα ζητήματα για να χωρίσουμε τους δρόμους μας, με τον καλύτερο τρόπο για τις δύο πλευρές. Μένουν τυπικές λεπτομέρειες και σύντομα θα ανακοινώσουμε και τυπικά τη λύση της συνεργασίας».

Για τον έλεγχο στον τεχνικό διευθυντή: «Είναι μια συμφωνία που υπογράφτηκε στη βάση κάποιων συγκεκριμένων όρων εντολής, που είχε ο κ. Νταμπίζας. Γινόταν τακτικός έλεγχος, είχαμε καθημερινή επαφή μαζί του, τόσο εγώ όσο και ο αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος. Τα όσα λέγονται για λευκής επιταγής και πως είχε τα κλειδιά είναι υπερβολή και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Απλά κάποια πράγματα δεν βγήκαν, η στελέχωση της ομάδας δεν ήταν αυτή που θα μας οδηγούσαν στα αποτελέσματα και αυτά φάνηκαν, ίσως έγιναν λανθασμένοι χειρισμοί και φτάσαμε εδώ».

Ήταν λάθος τόση μεγάλη η στήριξη στον Κάρβερ; «Εκ του αποτελέσματος θα μπορούσε η διακοπή της συνεργασίας να γινόταν νωρίτερα, όμως πρέπει να λαμβάνουμε πάρα πολλούς παραμέτρους όταν μιλάμε για διακοπή συμβολαίων. Είναι τα μονοτυπικά ζητήματα, το κόστος της επιβάρυνσης από τη διακοπή των συμβολαίων και της έντονης επιθυμίας να μη χαλάμε μεσούσης της περιόδου ότι κτίζουμε. Είναι γεγονός πως εκ του αποτελέσματος αυτή η ενέργεια θα μπορούσε να γίνει λίγες εβδομάδες νωρίτερα».

Πως προχωρά η ΟΜΟΝΟΙΑ για προπονητή και μοντέλο: «Δεν επιστρέφουμε σε μοντέλα εφορείας ποδοσφαίρου και που δεν έχουν τον επαγγελματισμό πάνω απ’ όλα. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να πορευόμαστε με τεχνικό διευθυντή, ενδεχομένως οι αρμοδιότητες να διαφοροποιηθούν. Έχουμε πλέον την εμπειρία και ξέρουμε που κάναμε λάθος. Είμαι σίγουρος ότι θα επιλέξουμε κάτι πολύ καλύτερο, σαν θεσμό για να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας. Δεν θα βιαστούμε, χωρίς αυτό να σημαίνει πως υπάρχει αρκετός χρόνος για να καθυστερούμε τα πράγματα. Έχουμε εμπιστοσύνη στον Άκη Ιωακείμ για τις επόμενες αγωνιστικές».

Για τον αν ένας προπονητής δεν θέλει να δουλέψει με τεχνικό διευθυντή: «Ενδεχομένως να μην επιλέξουμε προπονητή που πληρεί τις παραμέτρους αλλά δεν μπορεί να ταυτιστεί με το πλάνο του συλλόγου μας. Είναι μέσα στις βασικές παραμέτρους  με ποιους ενδεχομένως να τεθούν ή βρεθούν ενώπιον μας. Είναι ένα κομμάτι που θα συζητήσουμε».

Για Πάμπο Χριστοδούλου: «Θα ήταν πολύ περίεργο εάν δεν ακουγόταν το όνομα του συγκεκριμένου προπονητή για τον πάγκο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Αντιλαμβάνεστε πως είναι ένας προπονητής που δεν περιμένει εμένα να τον αξιολογήσω, η δουλεία του είναι εκεί και φαίνεται. Είναι Κύπριος και γνωρίζει την πραγματικότητα, άρα το γεγονός ότι ακούγεται το όνομα του είναι αυτονόητο. Δεν έχουμε κάνει καμία επαφή. Δεν μπορεί να μένει έξω από τις σκέψεις οποιαδήποτε ομάδας όταν η θέση του προπονητή είναι κενή. Ενδεχομένως να είναι ένας από τους προπονητές που θα αξιολογήσουμε τις αμέσως επόμενες μέρες. Στόχος μέχρι και τη διακοπή αν όχι νωρίτερα να έχουμε προπονητή στην ομάδα».

Ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μέσω εκπομπών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης δείχνει πως θέλει τον Πάμπο Χριστοδούλου ως τον επόμενο προπονητή: «Αντιλαμβάνεσται δεν θα καθορίσει ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και δεν θα ήταν σωστό αυτό. Δεν μπορεί να μη λαμβάνεται η επιθυμία, όμως υπάρχουν πάρα πολλοί παράμετροι. Ξεκινώντας από το οικονομικό, τον τρόπο που αντιλαμβάνεται κάθε προπονητής τη διαχείριση του προπονητικού τμήματος, πως επιλέγει να εντοπίζει ποδοσφαιριστές, με ποιους μάνατζερ συνεργάζεται. Όλα αυτά είναι παράμετροι που θα ληφθούν υπόψη, μέσα σε αυτά είναι σίγουρα και η επιθυμία του κόσμου μας, αφού χωρίς αυτόν δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά».

Πότε θα καταλήξετε: «Ετοιμάζεται ένας κατάλογος, από τον οποίο θα γίνει ένας μικρότερος και τότε θα κάνουμε επαφές. Στόχος είναι να μην αργήσουμε, αλλά χωρίς να κάνουμε βεβιασμένες κινήσεις. Ευχής έργο θα ήταν μετά τη διακοπή να έχουμε προπονητή στο Ηλίας Πούλλος».

Θα προηγηθεί η απόφαση για τεχνικό διευθυντή ή προπονητή; «Δεν αποκλείεται να προηγηθεί το ένα του άλλου, όμως δεν αποκλείεται να πηγαίνουν και μαζί. Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει αν οι δύο άντρες που θα καταλήξουμε θα έχουν συνεργαστεί ξανά είτε να γνωρίζονται και να υπάρχει πιθανότητα να συνεργαστούν. Θα τρέξουμε τα πράγματα περίπου στους ίδιους χρόνους».

Για Νούνο Ασσίς: «Δεν υπάρχει τίποτα επίσημο, καμία επαφή. Δεν γνωρίζω αν έχει προσόντα που θα μπορεί να διαδραματήσει τον α ή το β ρόλο στην ΟΜΟΝΟΙΑ, δεν μου έχει κοινοποιηθεί κάτι τέτοιοι. Συμμετέχει σε ένα γραφείο μάνατζερ. Η πόρτα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι πάντα ανοικτή για έναν τέτοιο άνθρωπο, αν και εφόσον υπάρξει επαφή και γνωρίζουμε σε ποιους τομείς μπορεί να βοηθήσει την ΟΜΟΝΟΙΑ, αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε τίποτα».

Για το αγωνιστικό και έξοδο στην Ευρώπη: «Είναι αδιαπραγμάτευτος στόχος και δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι διαφορετικό. Η προσοχή μας στρέφεται στην τελική φάση του Πρωταθλήματος και το πρώτο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Έχουμε δέκα ντέρμπι και θα βλέπουμε το κάθε παιχνίδι διαφορετικά».

Για την κόντρα με τους οργανωμένους: «Έχω την πεποίθηση ότι το Δ.Σ θα πρέπει να λειτουργεί ως πόλος ενότητας ανάμεσα στους φιλάθλους του και ιδιαίτερα με τα οργανωμένα σύνολα. Όταν εκλεχθήκαμε κτίσαμε τη συνεργασία μας σε μια καινούργια βάση και παράκληση μας ήταν να αφήσουμε το αγωνιστικό εκτός. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε σε αυτό το σημείο να πραγματοποιήσουμε τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε ότι θα αφήναμε εκτός το αγωνιστικό κομμάτι. Θεωρήσαμε πως για να επικοινωνήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα καλό κλίμα έπρεπε να αφήσαμε έξω το αγωνιστικό, όμως φαίνεται αυτό δεν το πετύχαμε.

Τώρα σε ότι αφορά το συγκεκριμένο κομμάτι, που αφορά ένα τελεσίγραφο και έναν εκβιασμό, και στοχοποιεί δύο συνάδελφους από το Δ.Σ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό διότι αυτό θα είναι η απαρχή του τέλους. Δεν μπορεί η ΘΥΡΑ 9 και κανένα οργανωμένο σύνολο να απαιτεί με αυτό τον τρόπο, και με διακοπή ενός παιχνιδιού, την παραίτηση μελών που εκλέχθηκαν δημοκρατικά.

Δεν μπορεί να υποκύψει ένα συμβούλιο σε τελεσίγραφα, αφού όπως σας είπα αυτό θα σήμαινε την αρχή του τέλους. Που θα σταματήσει; Πότε θα έρθει το επόμενο και ποιους θα αφορά; Μήπως το επόμενο θα αφορά τον πρόεδρο ή τον αντιπρόεδρο. Μήπως θα αφορά τον επόμενο προπονητή που θα θέλαμε να προσλάβουμε;

Πριν και το αιώνιο προσπαθήσαμε να βρούμε τη λύση, δεν κλείνω την πόρτα μου στο διάλογο, θα προσπαθήσουμε και τις επόμενες μέρες, αλλά δεν μπορούμε να συνομιλούμε με τελεσίγραφα.

Σήμερα είναι η δικαστική για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Μια καινούργια διακοπή που θα μας βοηθήσει; Δηλαδή πότε θα παίξουμε με ανοικτές τις πόρτες στο ΓΣΠ; Αυτό θα σημαίνει η διακοπή, πέραν του μηδενισμού και της οικονομικής επιβάρυνσης. Η διαδικασία “ή να φύγουν ή θα διακόψουμε παιχνίδι” δεν γίνεται αποδεκτή, θα πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι για διάλογο. Ως εκ τούτου έχουμε καθήκον από τη στιγμή γνωρίζουμε πως ένα παιχνίδι θα διακοπεί να μην επιστρέψουμε να γίνει αυτό. Είτε δεν θα παίρνουμε εισιτήρια ή θα βρούμε άλλο τρόπο να αποφευχθεί».