Home TOP NEWS Θύρα 9: “Ο φετινός απολογισμός αποτυπώνει την τραγικότητα της κατάστασης”

Θύρα 9: “Ο φετινός απολογισμός αποτυπώνει την τραγικότητα της κατάστασης”

 


Ανάρτηση για την Πρωτομαγιά αλλά και για την κακή παρουσία της ομάδας μας στο παιχνίδι με την Ανόρθωση, έκανε το μεσημέρι η Θύρα 9.

«Για το παιχνίδι του Σαββάτου και γενικά για την παρουσία φέτος δεν έχουμε να πούμε απολύτως τίποτα. Ο φετινός απολογισμός αποτυπώνει την τραγικότητα της κατάστασης και όπως τονίσαμε επανειλημμένες φορές, από την νέα χρονιά δεν ζητούμε απλά διορθωτικά μέτρα αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την επιστροφή της Βασίλισσας στον θρόνο της.

Πρωτομαγιά σήμερα, μέρα της εργατιάς, μέρα μνήμης και αγώνα για μας, ταξικής ανάτασης και όχι ανάπαυσης. Μέρα που θα είμαστε στον δρόμο, όπως κάθε χρόνο.

Στην Κύπρο η ιστορία της ομάδας μας, είναι συνδεδεμένη με τις πιο μεγαλειώδεις στιγμές των αγώνων του εργατικού κινήματος. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ιδρύθηκε το 1948, χρονιά των μεγαλύτερων και μαχητικών απεργιών. Τότε Ε/Κ και Τ/Κ εργάτες έδωσαν ηρωικές μάχες, ενάντια στα αφεντικά, τους αποικιοκράτες, τους φασίστες απεργοσπάστες και τους μπάτσους που δεν δίσταζαν ακόμα και να πυροβολήσουν τους απεργούς.

Σαν ΘΥΡΑ 9 σήμερα συμμετέχουμε στην καθιερωμένη Πρωτομαγιάτικη πορεία με δικό μας μαζικό, οργανωμένο και ανεξάρτητο μπλοκ. Μαζευόμαστε λοιπόν στις 17:00 στον κεντρικό μας σύνδεσμο και απο εκεί αναχωρούμε. Δίνουμε όλοι δυναμικό παρών στην πορεία, και στέλνουμε το μήνυμα πως παλεύουμε με οδηγό το 1948, για ένα εργατικό κίνημα ταξικό και δικοινοτικό»

ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΡΓΑΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ