Home TOP NEWS Τα 56+9 βόλια του Τζίμη

Τα 56+9 βόλια του Τζίμη


 

Ίσως η πιο σημαντική ανακοίνωση του καλοκαιριού, από πλευράς ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ήταν η επέκταση της συνεργασίας με τον Δημήτρη Χριστοφή για 4 χρόνια.

sigmalive.com/sports

Είναι χωρίς αμφιβολία ο πλέον αγαπημένος παίκτης της «πράσινης» εξέδρας. Ο πιο παλιός από το τωρινό ρόστερ, ο μόνος που παραμένει από τις μετεγγραφές της τριετίας 2008-10. Πάνω απ’ όλα, όμως, πρόκειται για έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή. Με φοβερά χαρίσματα, που θα μπορούσε ήδη να έχει πετύχει πολύ περισσότερα, αν υπολογίσουμε πως ταλαιπωρήθηκε ουκ ολίγες φορές από τραυματισμούς. Όλα δείχνουν πως έχει βάλει πίσω του τις ταλαιπωρίες, και το δείγμα γραφής στο 2ο μισό της τελευταίας χρονιάς δείχνει πως είναι έτοιμος να εκτοξευτεί. Στη χειρότερη χρονιά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και έχοντας τα θέματά του (λίγο οι ενοχλήσεις στα πόδια, λίγο η υπερβολική «προστασία» του Κάρβερ), άφησε τελικά το στίγμα του και πήρε θέση ανάμεσα στους κορυφαίους. Τα καλύτερα μάλλον έπονται, θα μπορεί πια να ξεδιπλώσει όλο του το ρεπερτόριο. Είναι ταχύς με εκκίνηση, ανάπτυξη και τελική ταχύτητα, όσο ελάχιστοι. Ορθώς λέγεται πως κανένας αμυντικός δεν νιώθει ασφαλής με τον Χριστοφή στο ένας εναντίον ενός, ειδικά αν υπάρχει και μικρό ελεύθερο πεδίο. Το δεξί του πόδι (αν και έχει και πολύ γερό αριστερό) είναι σήμα κατατεθέν. Όταν οπλίσει καλά και εκτελέσει, μιλούμε για κανονιές. Προσθέστε και την ικανότητά του να μοιράζει ασίστ, με ένα πρόχειρο υπολογισμό έδωσε έτοιμα γκολ σε πάνω από πενήντα περιπτώσεις.

Στα 65 και συνεχίζει
Ο Χριστοφή έχει ξεπεράσει κατά δύο τα 50 γκολ στις ντόπιες διοργανώσεις. Τα 43 με την ΟΜΟΝΟΙΑ και άλλα εννέα με την Ένωση. Έχει φυσικά και δύο στην Ευρώπη, συν τα τέρματα με την Εθνική (7), οπότε ήδη μετρά 61. Προσθέστε και τα 4 γκολ με τη Σιόν. Αλλά ας μείνουμε στις εγχώριες διοργανώσεις. Η 1η ομάδα κόντρα στην οποία σκόραρε ο Χριστοφή στα κυπριακά γήπεδα (σαν παίκτης της Ένωσης) ήταν ο Άρης, με τη δε φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ η ΑΠΕΠ (εις διπλούν). Ο Κύπριος φορ έχει σημειώσει τέρμα απέναντι σε όλες τις ομάδες που βρήκε απέναντί του τα τελευταία χρόνια στην 1η κατηγορία, εκτός από τη Νέα Σαλαμίνα και την Αναγέννηση.

Τη βρίσκει με ΑΕΛ
Κόντρα στην ομάδα της Λεμεσού έχει σκοράρει έξι φορές (τα δύο με την ΕΝΠ). Από τέσσερα τέρματα σημείωσε απέναντι στον Απόλλωνα, τον Ολυμπιακό, Εθνικό και την ομάδα της Πάφου (σαν ΑΕΠ ή Πάφος FC). Πέτυχε τρία γκολ στο αιώνιο ντέρμπι της Λευκωσίας, όπως και τρία απέναντι σε ΑΠΕΠ, Αλκή, Ανόρθωση. Δύο γκολ σημείωσε με Ερμή, Χαλκάνορα (κύπελλο), Αγία Νάπα, ΑΕΖ , ΑΕΚ και Πέγεια, ενώ σκόραρε μία φορά με Ατρόμητο, Ένωση και Δόξα. Το πρώτο του τέρμα σε ντέρμπι ήρθε τη χρονιά 2008-09 εναντίον της Ανόρθωσης, ενώ έχει και ένα χατ-τρικ με τον Ολυμπιακό σε αγώνα κυπέλλου. Με μία τετραετία μίνιμουμ μπροστά του, το τριψήφιο νούμερο σε γκολ είναι απόλυτα εφικτό.

ΓΚΟΛ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ-ΚΥΠΕΛΛΟ
2007-2008: 9
2008-2009: 10
2009-2010: 4
2010-2011: 4
2011-2012: 6
2012-2013: 8
2015-2016: 2
2016-2017: 9

ΓΚΟΛ ΑΝΑ ΟΜΑΔΑ
ΟΜΟΝΟΙΑ: 45
ΕΝΩΣΗ: 9
ΕΘΝΙΚΗ: 7
ΣΙΟΝ: 4